Ingyenes bőrgyógyászati anyajegy-tanácsadás lesz vasárnap

Május 22-én a 21. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán a SKINCHECKER sátornál 9 és 16 óra között bőrgyógyászok várnak benneteket és ingyenes anyajegy-tanácsadásban részesítenek.


Az anyajegyek évenkénti rendszeres bőrgyógyászati vizsgálata mellett fontos a helyes napozási szokások betartása és a megfelelő napvédő használata. Idén először ingyenes napvédelmi tanácsadást, napvédő teszteltetést és mintákat is kaphattok a SKINCHECKER sátornál! Gyere el ha fontos számodra a bőröd egészségének megőrzése!

A rosszindulatú bőrdaganatok, köztük az anyajegyekből kiinduló melanoma malignum gyakorisága Magyarországon évente 3%-kal növekszik, és az elmúlt 20 év során több mint duplájára emelkedett. A megelőzés legfontosabb eszközei a szigorú fényvédelem, a bőr önvizsgálata és a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés.

A melanoma a fiatalok közül is szedi áldozatait: a 20-30 éves korú nők között a rákhalálozási listán az első, a 30-35 évesek körében pedig a második helyet foglalja el! Életmódunk, köztük az utazások napfényes országokba, szoláriumozás, stressz mind növelik e bőrdaganat rizikóját.

A La Roche-Posay az idén is folytatja tudatossági kampányát: a www.skinchecker.hu oldalra klikkelve bárki megismerheti az ABCDE módszert, amelynek segítségével megvizsgálhatja szerettei anyajegyeit, és gyanú esetén bőrgyógyászhoz küldheti őket.


fb share