Futónap a napsütötte Veszprémben

Igazi nyári időjárás és fesztivál-hangulat jellemezte a 6. K&H olimpiai futónapot Veszprémben, hol 1550-en álltak rajthoz, ami az esemény történetében rekordnak számít.

Az Óváros téren gyűltek össze a futók, hogy teljesítsék a 3 kilométeres távot a "királynék városában".
Már reggel 9 órától folyamatosan érkeztek a versenyközpontba a sportos kedvű családok, baráti társaságok, iskolai csapatok, hogy benevezzenek vagy átvegyék a rajtszámukat és az esemény kék pólóját. A rajt előtt Szentgyörgyi Rómeó hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok aerobik edző melegítette be a résztvevőket, akik megtöltötték az Óváros teret. A veszprémi 6. K&H olimpiai futónap rajtjelét Prei Anita, a K&H veszprémi fiókigazgató-helyettese adta meg. A kékbe öltözött folyam több mint másfél percen át rajtolt. A futók a Petőfi Színháznál kanyarodtak a Szent István Völgyhíd felé, melynek túlsó oldalán fordultak vissza az Óváros tér irányába.

A 3 kilométert a férfiaknál Kállay Dániel, a VEDAC futója teljesítette a leggyorsabban, 8 perc 18 másodperc alatt. A hölgyek első helyezettje, Somogyi Anett, a MASZ Ajka futója három perccel később, 11 perc 18 másodperces idővel ért célba. A férfiaknál a helyiek uralták a terepet, hiszen mindhárom dobogós helyezett a VEDAC színeiben indult, a hölgyeknél a második helyezett szintén a VEDAC futója, míg a harmadik egy szekszárdi futónő lett. A mezőny több mint 34 percen keresztül érkezett be a célba, volt, aki háttal futva, babakocsit tolva, a társát a hátán cipelve futott be, és mindenki mosolygott a napsütésben.

Az eredményhirdetésnél az egyéni első helyezettek mellett díjazták a legtöbb diákot mozgósító veszprémi és város környéki iskolákat is. A 6. K&H olimpiai futónapra a budapesti József Attila Színház 30 darab belépőt ajánlott fel egy iskolának egy előadására, a színházjegyeket a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola nyerte. Az eredményhirdetés utáni sorsoláson a K&H és a Timex ajándékait vehették át a szerencsés nyertesek.
A veszprémi 6. K&H olimpiai futónap egy igazi futófesztivál volt, napsütéssel, kékre festett utcákkal és mosolygós arcokkal.

A K&H olimpiai futónapok következő állomása szeptember 17-én lesz Szegeden, a BSI soron következő rendezvénye pedig a 14. Kékes Csúcsfutás lesz május 28-án.

Eredmények, 3 km

Férfiak
1. Kállay Dániel (VEDAC) 8:18
2. Ádók Roland (VEDAC) 8:49
3. Tóth András (VEDAC) 8:59

Nők
1. Somogyi Anett (MASZ Ajka) 11:18
2. Kulics Beatrix (VEDAC) 11:58
3. Müller Mariann (Szekszárd) 12:28

Iskolák mozgósítási versenye, veszprémi intézmények
1. Vetési Albert Gimnázium, 122 fő
2. Báthory István Általános Iskola, 102 fő
3. Gyulaffy László Általános Iskola, 61 fő

Iskolák mozgósítási versenye, Veszprém környéki intézmények
1. Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola, Ajka, 136 fő
2. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota, 125 fő
3. Bartos Sándor Általános Iskola, Várpalota, 81 fő

fb share