Harmadik helyen tért vissza Paula Radcliffe Londonban

A május 30-ai Bupa London 10,000 versenyen a nők közül Jo Pavey viharzott be elsőként a célba, így Paula Radcliffe vereséggel tért vissza, bár dobogós lett. A férfiaknál Mo Farah megvédte címét.

A dobogón mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál csak brit futók álltak.

Radcliffe győzedelmes visszatérésre számított 18 hónap kihagyás után, de a maratoni világrekord-tartó nem jelentett kihívást Pavey-nek, aki a rajttól kezdve vezetett, és 32:22-vel elsőként ért célba. A második Gemma Steel lett 32:48-cal, aki féltávnál előzte meg Radcliffe-et, aki tőle 29 másodperccel elmaradva, 33:17-tel lett harmadik.

"Ez egy kisebbfajta katasztrófa volt számomra" - mondta Radcliffe, aki nemrég gyógyult fel tüdő- és gégegyulladásból. "Nem láttam Jo-t 4 kilométer után. Egyszerűen nem tudtam vele maradni, és ettől a ponttól kezdve szörnyű volt számomra a verseny. Annyira szerettem volna, ha jobban megy."

Mo Farah, miután kétszer megdöntötte a brit rekordot ezen a pályán az elmúlt két évben, képes volt zsinórban harmadszor is bebiztosítani a győzelmét úgy, hogy alig 24 órája érkezett meg az amerikai edzőtáborból. A verseny utolsó negyedében tört előre az ötös élbolyból, és 29:15-tel győzött, ami több mint másfél perccel van kívül a saját pályarekordján. A londoni Solomon Mehretab volt a meglepetés-ember, 29:37-es idővel lett második. A harmadik hely nagy csatában lett Andrew Lemoncello-é, alig egy másodperccel, 29:38-cal került a dobogó legalsó fokára.

"Úgy döntöttem, megnézem, mire vagyok képes ma, mivel kicsit szenvedek az időeltolódástól" - mondta Farah. "A célom csak a győzelem megszerzése volt. Az időm elég lassú, de én csak jól akartam teljesíteni. Jól éreztem magam, de a lábaim nehezek voltak."

Eredmények:

Nők:
1. Jo Pavey - 32:22
2. Gemma Steel - 32:48
3. Paula Radcliffe - 33:17

Férfiak:
1. Mo Farah - 29:15
2. Solomon Mehretab - 29:37
3. Andrew Lemoncello - 29:38

Forrás: IAAF

fb share