Keresd fel az Alapítványi Falut a SPAR Budapest Maratonon!

Ha meg akarsz ismerkedni a SPAR Budapest Maratonon jelenlévő civil szervezetekkel, keresd fel az Alapítványi Falut a versenyközpontban! Az Alapítványi Falu az 56-osok terén a Dózsa György úttal párhuzamosan, a tér Városligettel szemközti részén kap helyet. A kiállítók között ott lesz az Egészség Hídja Alapítvány, amely a mellrák ellenes küzdelemről és a megelőzés lehetőségeiről tart felvilágosítást. A Rák Ellen Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány hasonlóan rákellenes felvilágosítással foglalkozik, de gyerekeknek is kínál játékos programokat. A krónikus beteg gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány ügyességi játékokkal várja a kicsiket. A Suhanj! Alapítvány gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt azt igyekszik bemutatni a helyszínen, milyen a fogyatékkal élők helyzete, mindennapjaik.

Az Alapítványi Falun belül több, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezet is jelen lesz. Az Ökoszolgálat környetevédelmi, az Ökopannon játékos programokkal készül. A Fauna Egyesület rajzsarokkal és gyerekeprogramokkal várja a legfiatalabbakat.

Az Alapítványi Falu keretén belül lesz jelen a SPAR Budapest Maratonon a Magyar Vöröskereszt. Véradást szerveznek külön sátorban, az 56-os emlékmű mellett. A Vöröskereszt ezenkívül folytatja a BSI-ben a héten kezdődött futócipő- és sportruhagyűjtést, fiataljaik pedig a gyerekeknek tartanak foglalkozásokat.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány egészen biztosan a versenyközpont érdekes színfoltját képezi majd. A Bohócdoktorok adományt gyűjtenek a beteg gyerekek számára, felvezetik a futókat a rajthoz, és maguk is beállnak futni egy-egy távra.

Keresd az Alapítványi Falu szervezeteit a SPAR Budapest Maratonon, a civilek érdekes programokkal készülnek!

fb share