FELMENTETTÉK A HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOKOT

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) felmentette a háromszoros olimpiai bajnok sprinter Veronica Campbell-Brownt, aki egy tavaly májusi doppingvizsgálaton adott pozitív mintát.

A női 200 méter kétszeres ötkarikás bajnokának (2004, 2008) tisztázásáról hétfőn amerikai ügyvédje, Howard Jacobs számolt be, hozzátéve, hogy az atléta korábbi eredményei megmaradnak, s akár azonnal folytathatja versenyzői pályafutását. Jacobs kijelentette, Campbell-Brown a márciusban Lengyelországban sorra kerülő fedettpályás világbajnokságon rajthoz akar állni.

A 31 éves sprinter szervezetében tavaly májusban a hidroklorotiazid nevű vízhajtó nyomaira bukkantak az ellenőrök. Az atléta versenyzési jogát júniusban felfüggesztette a Jamaicai Atlétikai Szövetség (JAAA), amely októberben nyilvános figyelmeztetéssel "büntette" Campbell-Brownt. A CAS megállapította, hogy az atléta mintájának begyűjtése és kezelése során nem teljes mértékben a szabályok szerint jártak el.

A tavalyi szabadtéri szezonban nem Jamaica első női 100-as világbajnoka (2007) volt az egyetlen nagy név, aki doppingügybe keveredett. Honfitársai, Asafa Powell és Sherone Simpson szintén pozitív mintát adtak egy ellenőrzésen, s ugyancsak lebukott Tyson Gay, az amerikaiak háromszoros világbajnok vágtázója.

Forrás: MOB

fb share