Maraton után múzeumba - nézd meg kedvezménnyel a Közlekedési Múzeum kiállításait!

Szeptember 26-tól október 3-ig a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával 50 százalékos kedvezménnyel látogatható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Ízelítő a kiállításokból.

Budapest szívében, a Városliget szélén látható a Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A kiállított anyag elsősorban a magyarok által fejlesztett, illetve a Magyarországon elterjedt közlekedési eszközökre helyezi a hangsúlyt. Helyet kapott benne a kocsi, mely Kocs községből indult hódító útjára. Megcsodálhatjuk az első kerékpárokat, a pesti utcákon végig csilingelő sárga villamosokat és az űrkabint, mellyel az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan járt a világűrben. A legjelentősebb gyűjtemény a magyar vasút történetét mutatja be, többek között egy világhírű 1:5 arányú modellgyűjtemény segítségével.

Őszi kiállítások

2010. szeptember 17.-október 17.: Mirr Murr és barátai - Gyermekkorunk világa mesében és technikában Foky Ottó, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, a Magyar Bábfilmstúdió megszervezőjének mesealakjai: Mirr Murr, Misi Mókus, a Legkisebb Ugrifüles és természetesen a Tévémaci lesznek a múzeum vendégei.

2010. szeptember 30-tól: Mozgásban - a Hídember gépei A 19. század első felének útkereső technikai újításai: ló vontatta függővasút, az első magyar gőzhajó, a kor legmodernebb építészeti technikáját képviselő Lánchíd és az ipari forradalom számos más csodája nagyrészt kipróbálható formában tárulnak a látogatók elé ezen a tartalmas kiállításon.

A múzeum főépületétől néhány perces sétára, a Petőfi Csarnok emeleti részén kapott helyet a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállítás, mely a magyar közlekedés történetének egyik legizgalmasabb fejezetét mutatja be. A kiállított több, mint 40 gép között több sok kuriózumot is találhat az érdeklődő. A kiállítás október 10-ig látogatható.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum nyitva tartása: Kedd-péntek: 10.00-17.00 Hétvégén és ünnepnapokon: 10.00-18.00 Október 31-től téli nyitva tartás szerint.

Információ: (06-1) 273-3840

fb share