Ő is az 5. BSI Balaton Szupermaratonra készül: Aki ötödszörre fejlődni szeretne

Dáva Iván minden eddigi Balaton Szupermaratonon ott volt, négyszer teljesítette egyéniben: kétszer egyedül, kétszer kísérőszerepben. Az 5. BSI Balaton Szupermaratonon ismét egyedül indul, mert izgatják a határai és bízik a fejlődésben.

Az elsőnél valahogy úgy éreztem, mint a Karinthy versben a kamasz fiú, aki már felfedezte a szerelmet, de még nem ismeri. Aztán egyre inkább beindult a megismerési folyamat, minden és mindenki egyre ismerősebb lesz. A pálya és a futótársak, még azok is, akikkel csak itt találkozom évente egyszer, olyan újra látni őket, beszélgetni velük, mintha mindig is barátok lettünk volna.

Az első alkalommal csak a feleségem kísért, másodszor a lányom és a barátnője is ott volt, harmadik-negyedik alkalommal pedig a gyengén látó Ocelka Robit kísértem végig. 2010-ben az utolsó napot ő már feladta térdproblémája miatt, de 2011-ben rendben végigértünk!

Most viszont egyedüli teljesítésre készülök, nagyon izgat a fejlődés, már ismerem a pályát, a terhelést, és szeretnék jól futni a korosztályomban. Ezért azt tervezem, hogy nagyon komolyan készülök, nemcsak hosszúakat futok, hanem résztávos edzéseket is a minél jobb teljesítés miatt!

Külön élmény Monspart Saci, aki a legszörnyűbb szakaszokon tud odaállni szurkolni, nagyon hálásak lehetünk neki, de a főszervező Árpi a kismotorjával is mindenhol ott van, és megjegyzései egy életre beleívódnak az ember tudatába.



fb share