Örömfutás az éjszakai Budapesten

Ez a csúcs is megdőlt! 4100 futó búcsúztatta a nyarat Budapesten a 15. EDF Éjszakai Futáson. Az esemény történetében ez részvételi rekord.

Remek hangulatban zajlott a 15. EDF Éjszakai Futás: a futók kedvét a délelőtt még szakadó eső és a délutáni borongós idő sem tudta elvenni attól, hogy ott legyenek az eseményen. És nem is akármennyien! A 4100 résztvevő azt jelenti, hogy minden eddiginél többen jöttek futni az éjszakai Budapestre.

Az est programját fúvószenekar, majd tánccsoport nyitotta, miközben egyre többen érkeztek a Roosevelt térre. A nagyszínpadon folyamatosan zajlottak a programok, a versenyközpont felől jöttek a verseny pólóját viselő futók, úgyhogy a Varró Gyula által levezényelt bemelegítésre jóformán megtelt a színpad előtti terület. Pedig a hangulat csak ezután hágott tetőfokára! A rajtfolyosóra beállt futók fantasztikus tűzijátékban gyönyörködhettek, majd megkezdődött a visszaszámlálás, és pontban 9 órakor elrajtolt a mezőny. Öt percnél is tovább tartott, míg az utolsó futó elhagyta a Roosevelt teret.

Budapest gyönyörű arcát mutatta a futóknak. A napközbeni eső után estére derült idő lett, így hát pompás látványt nyújtott a kivilágított Budavári Palota, a Mátyás-templom és a Lánchíd. Az indulók először utóbbin áthaladva az Alagútban futottak, majd a Tabánon keresztül a Szabadság híd felé vették az irányt. A pesti oldalon a Duna partján egészen a Kossuth térig vezetett az útvonal, onnan kezdődött a befutószakasz a Roosevelt térre.

A férfiak közül az etióp Mossissa Feyissa ért elsőként a célba, 18:59-cel nyerte a 6,5 kilométeres versenyt. A második a tavasszal több versenyen diadalmaskodó Zsíros Mihály lett, a harmadik Soltész Roland. A nők közül Molnár Barbara futott be elsőként a szemerkélő esőben, 21:57 alatt tette meg a távot. Fölényesen nyert a mintegy két és fél perccel később célba érkező Kácser Krisztina és a harmadik Vonnák Dzsamila előtt.

A Roosevelt téren az újra eleredő eső ellenére is jó hangulat uralkodott. A beérkezők kisebb-nagyobb csoportokban megtöltötték a teret. Sokan együtt fényképezkedtek, családok és baráti társaságok tárgyalták meg a futás eseményeit. A téren külföldiek is sokan voltak, szemmel láthatólag nekik is tetszett a vidám, sportos budapesti éjszaka. Az eredményhirdetéssel a 15. EDF Éjszakai Futás programja befejeződött, a BSI legközelebbi rendezvénye a szegedi 5. K&H olimpiai futónap lesz szeptember 18-án.

Eredmények - 6,5 kilométer

Férfiak

1. Mossissa Feyissa (Békéscsaba) 18:59

2. Zsíros Mihály (Budaörsi DSI) 19:14

3. Soltész Roland (Vasas) 19:19

Nők

1. Molnár Barabara (MAC-Népstadion) 21:57

2. Kácser Krisztina (Pécsi Futó Klub) 24:18

3. Vonnák Dzsamila 25:08

fb share