Sátoraljaújhelyi futónagykövetek

Sátoraljaújhely jó messze van tőlünk, de már ott is van futónagykövetünk! Piroska Krisztina és Kállai Krisztián - együtt jelentkeztek, Krisztina elsősorban a kezdőket, kevesebbet futókat, míg Krisztián a hosszabb távot is vállalókat, terepet kedvelőket várja. Ismerd meg őket!

Miután évről évre egyre több futó jelenik meg a város egyetlen sortpályáján, úgy gondolják, itt az ideje összefogni a futóközösséget. Kállai Krisztián a terepet és a hosszabb távokat kedveli. Amiben erősnek érzi magát, az edzéstervezés, pulzuskontroll, motiváció - és nagyon erősen szeretné, hogy a helyi "kis" futócsapat egyre nagyobb legyen.

Piroska Krisztina jó tíz éve kezdett komolyabban futni, ami azt jelentette, hogy egy 400 méteres pályán rótta szorgalmasan a köröket. Aztán egyre többet és többet futott, és nagyon megszerette. Ezen kívül rátalált arra az örömre is, amit a csoportba tartozás adhat, ahogy ő írta nekünk: "A közösség, az ahhoz való tartozás számomra rendkívüli jelentőséggel bír, amióta sportolok nagyon sok emberrel ismerkedtem meg, a futás és egyéb sportok ismeretlenül is összekötöttek a többi sportolóval. Szeretek közös edzéseken részt venni, legyen az step aerobic, kangoo, spinracing. A csoportba tartozás jellemformáló, erőt adó, motiváló mivolta tagadhatatlan."

Mikor és hol találkozhatsz velük, ha Sátoraljaújhelyen jársz?

Krisztina a Dohánygyári pályánál, a kerékpárútnál lesz, s indul csapatával futni általában hétfő 17:00 és péntek 15:00 órakor rövidebb távokra, Krisztián pedig a hosszabb távokra nagyjából ugyanonnan a facebook csoportjukban egyeztetett időpontokban.

fb share