150 nap múlva futócipőt húz az ország

Alig fél év telik el (május 12-én pont 150 nap választ el tőle), és október 8-9-én ismét megrendezzük a SPAR Budapest Maraton® Fesztivált, amelynek résztvevőit bizonyára Budapest világörökségi helyszíneinek látványa is motiválja: a Dunapart látképe, a Budai várnegyed és az Andrássy út...


Az alapsztori ismerős: alig több mint 2500 évvel ezelőtt, a maratoni ütközet után egy katona futott el Athénig, hogy közölje a jó hírt a görögökkel: "Nenikékamen", azaz mi győztünk.

Idén Budapesten is elmondhatja el ugyanezt a mondatot sok ezernyi futó a klasszikus táv, 42 kilométer lefutása után - hiszen mindegyikük győztes.

Készülj, hiszen tíz különböző versenyszám közül választhatsz majd!

Vasárnap:

 • 31. SPAR Budapest Maraton®
Ki ne álmodozna arról, hogy egyszer lefutja a klasszikusok klasszikusát, a maratont, annak 42,195 kilométerét? Rajthoz állhatsz te is, hogy teljesítsd az elsőt! Lefusd a leggyorsabbat!
>>> Kattints ide, hogy a SPAR Budapest Maraton®-ról mindent megtudj!

 • Coca-Cola Testébresztő 30 kilométer
Ha a hosszú távok felé kacsintgatsz, vagy az elszántság már megvan, de ez kellő óvatossággal is párosul, s azt mondod, a maraton még hosszú, válaszd a 30 kilométeres távot! A világon egyedülálló rajttal várunk: a maratonisták útvonalának 12195. méterénél csatlakozhatsz a mezőnyhöz, akkor, amikor a te tempódban futók érnek oda!
>>> Itt mindent megtalálsz a Coca-Cola Testébresztő 30 kilométerről.

 • Flora Maratonstaféta
Ha a célod az, hogy egy igazi futóközösséget kovácsolj a családodból vagy a barátaidból, akkor induljatok a Flora Maratonstafétán, ahol a 42 kilométeres távot négyen teljesíthetitek felváltva (tervezett eloszlás: 11,6 km - 12,1 km - 7,1 km - 11,4 km). Fussátok le együtt, örüljetek egymás sikerének!
>>> Kattints ide az összes Flora Maratonstaféta információért! • Actimel 10 kilométer
A képlet viszonylag egyszerű: sík pálya + egyenes szakaszok = a legjobb egyéni 10 kilométered. De gondolkodhatsz úgy is, hogy az 5 kilométer kevés, a 30 és a 42 még sok, akkor ez a te versenyszámod.
>>> Erről a versenyszámról itt találod a részleteket!Szombaton:

 • Riska Minimaraton
Edzésben vagy? Legalább fél órát kibírsz megállás nélkül? Akkor fusd le az 5 kilométeres távot, a szombati egyéni versenyszámok leghosszabbikát!.

 • SPAR Budapest Maraton® 3×2 km váltó
Neked és két barátodnak is két kilométer jut, egymást váltva, összetartva, az 56-osok teréről indulva és oda is érkezve. Csak néhány perc az egész!

 • SPAR Maratonka
Ennek a kedélyes körnek a 2,7 kilométerét mindenkinek ajánljuk, aki nem riad vissza egy kis testmozgástól. A Városliget gyönyörű, és keresztül-kasul lehet járni a rajttól a célig az egészet!

 • SPAR Gyaloglás
Szintén 2,7 kilométeres a táv, ide várjuk mindazokat, akiknek a futás idegen mozgásfajta - még... Vagy csak egyszerűen szívesen sétálnának egy nagyot az őszi illatú Városligetben.

 • Nestlé Családi Futás (600 m)
Melyik kisgyerek ne örülne, amikor azt mondjuk neki: no, most beállunk a tömegbe, és futóversenyest játszunk! Gyerekekkel, babakocsikkal, futva, gyalogolva, a közös családi élményért mozoghatunk ezen az alig félkilométeres távon.Segítünk a felkészülésben!

Biztosan neked is van olyan barátod, rokonod, kollégád, aki elismerő szavakkal méltatja a futóeredményeidet, a kitartásod, és egy-egy elejtett megjegyzéséből arra következtetsz, hogy szívesen kipróbálná magát, de nem tudja, hogyan kezdje el. Valószínűleg akad olyan is, aki már letett valamit az asztalra, futott rövidebbet vagy hosszabbat, de egy célverseny előtt egyszerűen nem tudja, hogyan is álljon neki a felkészülésnek. Vagy éppen te vagy ez az illető? Nos, nálunk mindenre van megoldás! A futótávokra való felkészülésben segítséget nyújtunk! Ha szeretnél edzéstervet kapni, hogy biztosan célba érj, iratkozz fel a BSI e-edzés programjára, amelyek a legkülönbözőbb célok eléréséhez adnak segítséget - és ezen kívül a hírlevelek mindegyike edzéstervet, táplálkozási tanácsokat és futófelszereléssel kapcsolatos tudnivalókat is tartalmaz.

Lássuk a palettát, válaszd ki a neked megfelelőt, és vágj bele a felkészülésbe velünk!

 • Folyamatosan lehet feliratkozni a "Futó leszek" nevű, kezdőknek szóló programra. Ha még nem futottál sosem, őszig biztosan megjön a kedved!
 • December 21-én indult, de lehet még csatlakozni a 42 hetes edzéstervre, amely a SPAR Budapest Maraton® 42 km-s távjára készít fel.
 • A Coca-Cola Testébresztő 30 kilométer felkészítő hírleveleit június 16-tól küldjük.

Kedvet kaptál? Akkor bökj a nagy kék e betűre itt, a képen, és vágj bele!


Csatlakozz a Budapest Maraton® tízezres közösségéhez!

Szeretnél mindenről, ami a SPAR Budapest Maraton®-ról szól mihamarabb hírt kapni? Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához! Kattints a logóra, tarts velünk!

Tudj meg mindent egy helyen, amit a maratonról tudni érdemes!

Edzéstervektől és különböző tanácsoktól kezdve a legutóbbi SPAR Budapest Maraton® után született beszámolókig számos hasznos információ megtalálható itt, filmek, hírek és érdekességek mellett. A maratonfutásról minden egy helyen: maratonfutas.hu!

Éld át a hangulatot!

Nézd meg a 2015-es esemény legjobb pillanatait egy négyperces, pörgős, zenés videó segítségével!

fb share