Tésztaparti és készülődés az 56-osok terén

Tésztapartizó futók, vidám bohócdoktorok, rajtszámot átvevő szlovák külügyminiszter, épülő rajt- és célterület - ilyen és hasonló pillanatok akadtak szombaton délután a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál helyszínén, az 56-osok terén.

A versenyközpontban délelőtt 11 órától kezdődött a rajtcsomagok átvétele, illetve a nevezés. A délután folyamán mindezt érdemes volt összekötni a tésztapartival, ami a kellemes időnek köszönhetően mind a tésztapartis sátorban, mind az előtte, a szabadban lévő asztaloknál jó hangulatban zajlott. Meg kell jegyezni, a zöldséges penne igen népszerű volt. A tésztapartin sok-sok külföldi induló vett részt, s a maraton útvolanának térképét is több, külföldről érkezett futó tanulmányozta.

És ha már a külföldieknél tartunk: délután átvette rajtszámát a maratonon induló Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter. Sőt kisebb sétát is tett a versenyközpont területén, s ahogy utána elmondta, már alig várja, hogy a Duna partján futhasson.

A délután talán legvidámabb pillanatait azok a bohócdoktorok szolgáltatták, akik a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány javára gyűjtöttek adományokat. A szappanbuborékokat fújva járkáló bohócdoktorok nemcsak a gyerekek körében voltak népszerűek.

Ezalatt folyamatosan épült a rajt- és célterület. Az 56-osok tere nagy részén állnak a kiállítók és az Alapítványi Falu sátrai - a tér már csak a futókra vár.

fb share