2014-02-03

FIGYELEM! Rajtidőpont változás a Telekom Vivicittá városvédő Futáson!

A Telekom vivicittá Félmaratonon kívül az összes többi aznapi esemény rajtidőpontja megváltozott, az eredetileg meghirdetetthez képest később lesz. Ez természetesen azzal a változással is jár, hogy a helyszíni nevezés és rajtszám átvétel is megnyúlik.

2014-01-31

Fuss 2014-ben 2014 km-t! PÓLÓRENDELÉS

Eldöntötted, bevállaltad, büszkén dolgozol rajta? Akkor itt a remek lehetőség, hogy ezt másoknak is megmutasd! Rendeld meg a program kiváló minőségű technikai futómezét mindössze 2500 Ft-ért! Rendelések leadásának határideje: február 15.
Részletek a hajtás után...

2014-01-31

Elindult a nevezés a Délibáb biciklis és gyalogtúra távjaira is!

Ide hallatszott, hogy morogva kapták fel a bringások és a túrázók a fejüket tegnap, mikor bejelentettük, hogy már nevezhettek a Délibáb terepfutásra. "És mi?" - kérdezték ők. Nos, megnyugtatásul gyorsan mondjuk: máris lehet nevezni mind a kerékpáros eseményekre, mind pedig a gyalogtúrákra! És természetesen ebből adódóan a Pusztatlonra.

2014-01-31

Milyen idő lesz a 7. SPURI Balaton Szupermaratonon?

Az elmúlt esztendőkben kaptunk már hideget-meleget az esemény történetében. Volt, hogy csodálatos tavaszi időben kapkodtátok a lábatokat, volt, hogy a viharos szél fújt fel benneteket a szigligeti domboldalon. Szemeteszsákba csavarva indultatok el az esőben, és hó ropogott a talpatok alatt. Idén vajon mi vár rátok a 7. SPURI Balaton Szupermaraton idején?

2014-01-31

Nemzetközi lett a Telekom Vivicittá Félmaraton

Futóeseményeinken egyre nagyobb számban vesznek részt külföldi futók, ez leginkább az őszi két nagy rendezvényre érvényes. Azonban a tavasz legnagyobb futóeseménye, a Telekom Vivicittá Városvédő futás is egyre népszerűbb a futók körében, s ez a trend a külföldiek esetében is érvényes: mostanra már a Telekom Vivicittá félmaraton indulói közül minden nyolcadik-kilencedik más országból jött!

2014-01-31

Beck Mónika, a szív Futónagykövete a FIX TV-ben

Nem régen megismerhettétek Mónikát, aki szívritmus szabályozóval kénytelen sportolni, de nem esik kétségbe, sőt! Azzal, hogy sportol, fut, másokban is a reményt táplálja, hogy így is lehet teljes életet élni. Róla, vele készült az az interjú, ami a minap volt látható a FIX tévé műsorán. Nézd meg ezt most nálunk!

2014-01-31

Arra, hogy két lány segítség nélkül megy a hegyre, mindenki felkapta a fejét

Január közepén megszületett a magyar magashegyi mászás első idei sikere, méghozzá egy nőnek köszönhetően: Rácz Ilona nem akárhová jutott el. Az Aconcagua az Andok, és egyben a déli félteke legmagasabb csúcsa. A vegyészmérnök társával, Oravecz Orsolyával indult egy-egy hátizsákkal, de végül csak ő jutott fel 6962 méter magasra.

2014-01-31

VB szintek Düsseldorfban

Jól kezdte a fedett idényt a Németországban rajthoz állt két magyar atléta.

2014-01-31

2015-ös IAU Világbajnokság helyszínek

Az IAU (Nemzetközi Ultrafutó Szövetség) nyilvánosságra hozta a 2015-ös Terep Világbajnokság és a 24 órás VB helyszínét.

2014-01-30

5. Etyeki Vesszőfutás

Április 26-án ismét futás New Yorkba, Etyekről!

2014-01-30

Versenyfutás az ősemberrel

Vajon gyorsabban futunk, mint az ősember? Vajon messzebbre jutnánk el, mint a kétszázezer évvel ezelőtt élt őseink? Az életmódok különbözősége okán alighanem mindkét csatát elveszítenénk az ősökkel szemben, különösen, ha irodában dolgozunk

2014-01-30

Két napig még olcsóbb a tavasz legnagyobb fitneszeseményére a jegy!

A hónap végéig, vagyis még ma és holnap olcsóbban veheted meg a jegyedet a tavasz legnagyobb fitnesz eseményére, amely 2014-től Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Nap néven csábítja a résztvevőket a SYMA Sport-és Rendezvényközpontba. Rengetegen leszünk, te se maradj otthon!

2014-01-30

Mától nevezhetsz a Délibáb Terepfutásra!

Nyár közepe, Hortobágy. A szürke marha, a rackajuh, a mangalica felkapja fejét: jönnek a futók! De aztán csak teszik tovább a dolgukat; már megszokták, hiszen most tizenegyedszerre lepjük el az amúgy lezárt területet a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Bizony, és mostantól elhárult az utolsó akadály is a délibáb Terepfutás elől: megnyílt a nevezés lehetősége a hortobágyi eseményre!

2014-01-29

SPURI Bolt vadászat 3. - újabb pár futócipőért indul a játék!

Nem bírjuk abbahagyni, újra játszunk egy jót annak örömére, hogy mindjárt nyit az új SPURI Futóbolt! Feldobunk egy pár futócipőt, aztán meglátjuk, kié lesz! Igen, újra SPURI Futóbolt vadászat jön, vagyis egy apró feladat, ami nem is nagyon különbözik az eddigiektől: megint fotózni kell, a képet feltölteni, csak most egy kicsit megkavartuk a játékot. Például most nem sorsolunk, hanem ti szavaztok. Kezdődhet a játék?

2014-01-29

Spuri Futóbolt - Vadiúj futócipők érkeztek!

Megérkeztek a legújabb Nike és Saucony futócipők a Spuri Futóboltokba.

2014-01-29

Egészségünk megőrzése télen és a felkészülési időszakban

Lássuk, hogyan erősíthetjük testünket-lelkünket a téli hideg és kellemetlen időjárásban! Úgy látszik, mostanában az ősz és a tél kicsit begyorsított, ennek ellenére vagy éppen a felfordult ritmus miatt fázni kezdünk, gyakrabban meghűlünk.

2014-01-29

1216 km vár idén a teljesítménytúrázókra

Az őrületes táv mellé 40480 m szintkülönbség is társul

2014-01-29

Tíz magyar atléta a legjobb nyolc között

A fedett idény java még most következik, kezdetnek a keddi Indoor Classic Vienna gálán elért eredmények kilenc versenyszámban már változásokat hoztak az idei fedett pályás magyar ranglista élén.

2014-01-29

MAHFUSZ kupasorozat

Idén a Mahfusz ismét Hegyifutó Kupasorozatot indít az Inov-8 támogatásával. Az állomások száma idén 10-re bővült, a nyitó futam a Tavaszváró terepfutóverseny lesz. A versenysorozat kategóriáinak győztesi elnyerik a MAHFUSZ Hegyifutó Kupát illetve szponzori ajándékcsomagot.

2014-01-29

Készülsz a négy napos bulira?

Elkerülhetetlenül közeledik a BSI futószezonját nyitó 7. SPURI Balaton Szupermaraton - de ki akarja elkerülni? Négy napos őrület, négy napnyi buli, ahol futhatsz egyéniben ultramaratoni távokat is, de ha számodra egy jó kis csapatverseny az igazi, akkor körbefuthatod a Balatont a barátaiddal is. Készülsz már? Kár volna kihagyni! Ott leszel?

2014-01-29

Péntekig érvényesek a tavalyi év nevezési díjai a 24óra Bringán!

Idén újra 24óra Bringa augusztus 23-24-én, az eseményre pedig néhány napig még a tavalyi árakon nevezhetsz. Már most szépen telik a rajtlista, biztosítsd hát be te is a helyedet ezen a nem mindennapi eseményen, melyhez 2013 óta egy szenzációs új magyar 24 órás csúcs is kapcsolódik! Gondolod, hogy idén meg is dőlhet a rekord? Gyere, és nézd meg a saját szemeddel!

2014-01-28

Ismerd meg az 5 új futónagykövetet!

Nem kellett sokat várni az új évben, hogy az új jelentkezők közül kiválaszthassuk azokat, akik az ország egy-egy területén a BSI Futónagykövetének a posztját betöltsék. Tatán, Hajdúszoboszlón, Szabadkán, Ócsán és Albertirsán is akad végre, aki összefogja, motiválja a futni vágyókat, és egy sportos, vidám csapatot szervez az addig magányosan futókból. Ismerd meg az új Futónagyköveteket!

2014-01-28

Nyerj wellness pihenést a Spuri Futómagazinnal!

Még előfizethetsz a SPURI Futómagazin következő 4 számára, hogy egyben részt vegyél játékunkban is, melynek során minden egyes szám megjelenésekor minden előfizető nyerhet. Hogy mit? Egy száz oldalas, színvonalas lapon kívül minden alkalommal új és új ajándékokat, sportfelszerelést, kiegészítőket - most órát és wellness pihenést. Ugye, mi minden lehet egyetlen lapban?

2014-01-28

Én? Futni? De hogyan kezdjem el?

Emlékeznek még Pohlencz Pálra? Na jó, ez beugratós kérdés volt, nem ezen a nevén ismerték őt szerte az országban. S ha azt mondom: "A láb mindig kéznél van", nos? Még most sem biztos, hogy beugrik. Ma már negyvenesek, akik még láthatták valamelyik Szeszélyes évszakokban, utánozhatatlan recsegős bőrkabátjában.

2014-01-28

Interjú Csanyával a terepfutás kérdéseiről, a tervekről, a versenyekről

Csányi "Csanya" László a magyar terepfutás emblematikus alakja, aki elsősorban a közösségépítés területén ért el hatalmas sikereket.

2014-01-28

Galen Rupp újabb amerikai csúcsot döntött

Bő két héttel az 5000 méter országos csúcsa után, Galen Rupp újabb amerikai csúcsot küldött a múltba: szombaton 8:07.41 alatt futotta a 2 mérföldes távot, 2 másodpercet faragva a korábbi csúcsból.

2014-01-28

Döntés a 2014. évi Mentor programról

A hét elején tartott ülésén megszavazta a Gyulai István és Zsivotzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriuma a 2014.évi Mentor program első félévének támogatottjait.

2014-01-28

Kezdődnek a teljes programú fedett versenyek

A hétvégi pozsonyi viadalokkal indul a teljes programú fedett pályás versenyek időszaka, amelynek csúcspontja a lengyelországi Sopotban, március 7-9. között megrendezésre kerülő IAAF fedett pályás Világbajnokság lesz. A hazai tető alatti események is jelentős nemzetközi eseménnyel zárulnak: Budapest ad otthont március 25-30. között a Szenior Fedett pályás Világbajnokságnak.

2014-01-28

Fut A Cég extra: 2014-ben igazi extrákkal!

Tavaly minden addiginál több cégnél gondolták úgy, hogy csapatépítőként nincs jobb elfoglaltság, mint együtt és egymásért sportolni, versenyezni, megmutatni országnak-világnak, hogy melyik a legsportosabb kollektíva. Hogy idén még érdekesebb és örömtelibb legyen a meglévő, nomeg az újonnan alakult céges csapatoknak a megmérettetés, néjhány újdonsággal megspékelve hirdetjük meg az idei Fut A Céget.

2014-01-28

Nevezz nyugodtan: vasárnap éjfélig nem emelkedik a Brutál ára!

A Brutálfutás 3.0-n gyorsan elérte a nevezők száma a következő díjkategóriához szükséges létszámot. Épp ezért, hogy ne szegje kedvedet az információ, mi a hét végéig meghosszabbítottuk a jelenlegi díjkategória érvényességét - vagyis az eddigi áron még egészen vasárnapig benevezhetsz! Utána viszont ugrik a nevezési díj egy kategóriát.

2014-01-27

Megvan a második Spuri Futóbolt vadászat nyertese!

Három óra elmúlt. Figyelem, nyertest hirdetünk a Spuri futóbolt vadászaton! Most egy picit maradjunk csendben, jöhet a dobpergés, oké - és akkor figyeljetek... A hamarosan nyíló Spuri futóbolt előtt készült számtalan beküldött kép közül egyet sorsoltunk ki, hogy beküldője gazdagabb lehessen egy általa választott márkájú futócipővel.

2014-01-27

Futóverseny a Kínai Nagy Falon

Uncsinak tartod a futóversenyek útvonalát? Irány Kína!

2014-01-27

A futás okosabbá tesz

A rendszeres sportolás nemcsak a testednek tesz jót - az agyadnak is kell!

2014-01-27

Olsen és Kudo az elmúlt év ultrafutói

A nemzetközi ultrafutó szövetség (IAU) Jonathan Olsen-t és Mami Kudo-t választotta 2013-bn az Év Ultrafutójának. A jelöltek az IAU bajnokságainak dobogósaiból és a szövetség weboldalának olvasói által javasolt futókból kerültek ki.

2014-01-27

Csehország rendezi az IAU 24 órás VB-t

Az IAU idei versenynaptára még kidolgozás alatt áll, de weboldalukon már bejelentették, hogy a 24 órás világbajnokság helyszíne valószínűleg Pilzen, Csehország lesz.

2014-01-27

DEBÜTÁLÓ VERSENYÉN FUTOTT CSÚCSIDŐT AZ ETIÓP TINÉDZSER

A mindössze 18 éves Tsegaye Mekonnen szenzációs, 2:04:32 órás eredménnyel győzött pénteken a dubaji maratonon.

2014-01-27

Az utolsó pillanatok - mindjárt 600-nál a Brutál rajtlistája!

Még 5 hónapunk van, amíg újra felcsendül a Brutálfutás hátborzongató rajtzenéje, azonban az indulók száma már most igencsak megközelíti a tavalyi résztvevők összlétszámát. Ez azt is jelenti, hogy az első 600 nevezőre vonatkozó kedvezményes árkategóriánkban is már csak pár hely kiadó, hamarosan feljebb lépünk a díjtáblán.

2014-01-29

A héten fontos nevezési határidők jönnek!

Ha tervezel például a Telekom Vivicittán futni, esetleg ősszel szeretnél a Budapest Félmaratonon, illetve a Spar Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján indulni, akkor siess a nevezéssel, mert január legvégéig ezt olcsóbban megteheted. Utána egy kategóriával feljebb ugranak a nevezési díjak. Nézd meg, mely események érintettek!

2014-01-24

ÚJDONSÁG! SPURI Öböl Félmaraton

Újdonsággal készülünk! Mához 8 hétre fuss félmaratont a Balatonnál!
Ne hagyd ki, fusd le idei első félmaratonodat március 21-én!

2014-01-24

Szaunázás a sport mellett – a kevesebb több!

A szauna segít az ellazulásban, de ronthatja a sportolói teljesítményt. Meglepő állítás, de igaz, ezért nem mindegy, hogyan és hányszor élünk vele azokban az időszakokban, amikor nagyon intenzíven edzünk. Kropkó Péter írása.

2014-01-24

Új díjat alapított az IAAF

Az elmúlt esztendőben a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Tanácsa elfogadta azt előterjesztést, hogy 2014-től minden évben - az eddig már megszokottak mellett - egy új díj is kiosztásra kerül, amelynek célja a nők munkásságának elismerésel

2014-01-24

Minden idők legerősebb elit mezőnye áll rajthoz Bostonban

Az idén 118. alkalommal megrendezésre kerülő Boston Maratonon talán minden idők legerősebb mezőnye állhat rajthoz. A versenyt már 29. éve szponzoráló John Hancock nyilvánosságra hozta az elit rajtlistákat.

2014-01-24

Észak-Korea megnyitja a Pyongyang maratont az amatőrök előtt

A turizmus fejlődése és gazdasági jelentősége lehet a legfőbb oka annak, hogy az észak-koreai Pyongyang Maraton idén első alkalommal hobbifutók és külföldiek számára is elérhető lesz. A 27 éve fennálló esemény mindezidáig csak az elit versenye volt és csupán maroknyi külföldi versenyzőt számlált.

2014-01-23

Két hónap a célig!

Pontosan két hónap múlva már Siófokon állunk a parton, és azokban a percekben jönnek sorban a célba a 7. Spuri Balaton Szupermaraton és a vasárnapi Maraton+ győztesei. Nem tévedés: mindegyikük győztes lesz majd, aki teljesíti a távot. Kérdezd csak meg őket: győztél? A válasz igen lesz. Nézd meg, hogyan lehet célba érkezni a Balaton megkerülése után!

2014-01-23

Felhívás versenyszervezőknek - légy a partnerünk!

Tavaly már bevált, idén miért ne folytassuk? Segítsük a futókat a tájékozódásban, s népszerűsítsük együtt a hazai futóversenyeket! Légy a partnerünk, cserébe felkerül eseményed a Spuri Aranykártya partnerversenyek közé, és honlapunkon minden Partnerversenyre külön kis hírben hívjuk fel a figyelmet a rendezvény hetében. Spuri Kártyával rendelkező futóink pedig kapva kapnak az alkalmon, ha valamilyen versenyen kártyájukkal kedvezményt kapnak.

2014-01-23

Még nem késő csatlakozni! Az új kihívás: fuss 2014-ben 2014 km-t!

Mit futsz 2014-ben? Megvannak a célversenyek? Kialakulóban van már valami elképzelés, halvány fogalom arról, hogy milyen állomásokat kell végigjárnod a megvalósításhoz? A különböző versenyek, túrák mellé mi tudunk egy jópofa célt is ajánlani, ami kitart egész évre. A címből már ki is találhatod. De ha nem megy, hát segítünk. No most figyelj!

2014-01-22

Kis film egy nagy életműről

Megmásíthatatlanul szomorú tény, hogy a magyar és a nemzetközi triatlonos társadalmat 2013. augusztusában pótolhatatlan veszteség érte: 64 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Márkus Gábor. Az ő életművét mutatja be egy kis film.

2014-01-22

Futónagykövet találkozó volt a hét végén

Akartunk egy helyre kis összefoglalót írni a szombat-vasárnap Velencén rendezett futónagykövet találkozóról, melyen az ország minden területéről majdnem az összes futónagykövet részt vett. De egyikük, Német Györgyi Gödön hamarabb nekiült, és autentikusabban lejegyezte élményeit, mintha mi tettük volna. Így aztán mi már csak ebből szemezgetünk.

2014-01-23

A hét végén: Yours Truly 2014

Néhány éve még furcsán néztünk, mikor valaki elmesélte nekünk, hogy "csak úgy" kapta magát néhány társával, és futott egy januári hétvégén 25 vagy 50 kilométert. Mikor megkérdeztük, hogy mindezt miért tette, akkor még ők is csak ízlelgették a két szót, ami mára már a legtöbb futó előtt ismerős fogalom: Yours Truly. Most már teljesen természetes, hogy futunk egy nagyot - csak úgy. Illetve nem is csak...

2014-01-22

Fejlesztések a tiszai kerékpárúthálózaton

A Tisza-tó kerékpáros körgyűrűnek a Tisza-hídon átvezető szakaszát is magába foglaló kiemelt fejlesztési projektjét visszavonta a kormány, de folytatódik a fejlesztés az észak-alföldi térségben. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny idei 6. számában jelent meg.

2014-01-22

Pénteken Dubai Maraton, nagy nevekkel, nagy pénzdíjjal

Pénteken kerül sor a Standard Chartered Dubai Maraton-ra, amely ugyan hivatalosna nem része a Marathon Majors sorozatnak, de afféle nemhivatalos fordulóként tartják nyilván, a gyors pálya és a kiemelkedő pénzdíj miatt is. A győztes 200,000 dollárral lesz gazdagabb.

2014-01-22

Bolt Párizsra is készül

Usain Bolt bejelentette, hogy rajthoz áll az IAAF Gyémánt Ligájának 8. állomásán, július 5-én Párizsban.

2014-01-22

SALT LAKE CITY ÖRÖKSÉGE

Fenntarthatóság és örökség. Thomas Bach elnökletének és ezzel a NOB-nak is kiemelt fontosságúak ezek a fogalmak és jelentésük. Úgy a hamarosan startoló Szocsi játékok, mint a 2016-os Riói Olimpia is ezen elvek szellemében épült és épül.

2014-01-22

Még hétfőig játszhatsz a nyeremény futócipőért!

Múlt héten hirdettük meg a játékot, melynek során - most már a pontos cím birtokában - újra "le lehet vadászni" a hamarosan nyíló új SPURI Futóboltot. A feladat nem egyéb, mint elmenni Budára, ott lőni egy fotót magadról a bolt előtt, azt a megfelelő helyre feltenni, majd várni, hogy nyertél-e. A nyeremény pedig, ami a végén a tiéd lehet, nem más, mint egy pár olyan futócipő, amelyet csak kinéztél magadnak.

2014-01-21

Ami mindenkinél kéznél lehet majd: virtuális aranykártya

2013-ban több ezren váltak jogosulttá olyan kedvezményekre, melyeket a megújult Spuri Aranykártya nyújt nekik 2014-ben. Hogy ezeket a kedvezményeket a lehető legkönnyebben érvényesíthessétek, egy olyan új megoldást találtunk ki, ami nem csak egyszerűbbé teszi a kártya használatát, de a lehető legkörnyezetkímélőbb is. Bemutatjuk tehát a Virtuális Aranykártyát.

2014-01-21

Hétfőtől 33 hetes edzésterv a Budapest Félmaratonra

Kezdőként sorolod be magad a futók közé, de ennek ellenére úgy döntöttél, lefutod ősszel a 29. Budapest Félmaratont? Egyáltalán nem lehetetlen, de ha segítségre van szükséged a felkészülésben, csak szólj, és mi segítünk! Ha komolyan gondolod, akkor az hamarosan induló e-edzés segítségével 33 hét alatt simán felkészülhetsz a 21 kilométerre.

2014-01-21

Fuss minden évszakban félmaratont a FélmaratonMánián!

Lassan, de biztosan közelít az ezévi futószezon, melynek során számtalan célt kitűzhetsz magad elé, például azt is, hogy végigfutod az új FélmaratonMánia állomásait. Évszakonként egy félmaraton: ez igazán elérhető álom! A kiírás már elérhető, neked pedig már csak készülni kell, és aztán elindulni a 21 kilométeres távokon.

2014-01-21

Már leadhatod a nevezésed a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó távjaira

Idén már a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó jön. Álljon össze gyorsan a csapat, és fussatok egy jót idén is! De megmutathatod azt is, hogy mire vagy képes egymagad egy félmaratonon - hiszen az esemény egyben a FélmaratonMánia nyári állomása is! Június 15-én az 56-osok terén várunk minden csapatot és egyéni versenyzőt, hogy egy hangulatos vasárnapot töltsünk együtt.

2014-01-21

Megvan a Brutálon az első ötszáz, bizony, dalolva...

Ez hamar ment: a Brutálfutás 3.0 nevezőinek létszáma elérte, és meghaladta az ötszázat! És higgyétek el, az első két év hangulata alapján a dalolás is meglesz. Mindez viszont azt jelenti, hogy nem kell sok idő, és ismét ugrik a nevezési díj egy kategóriát: a hatszázadik induló után már drágábban nevezhetsz! Siess hát!

2014-01-20

Szerdán 10-től 12 óráig zárva vagyunk

Január 22-én, szerdán a BSI nevezési irodája 10 és 12 óra között zárva lesz. Ügyeket intézni, nevezni ebben az időben nem lehet. Ez online nevezést és a Spuri futóbolt nyitva tartását természetesen nem érinti. A megértéseteket és a türelmeteket köszönjük!

2014-01-20

ERDÉLYI ZSÓFIA NYOLCADIK A HOUSTON MARATHONON

Erdélyi Zsófia a nyolcadik helyen ért célba a vasárnapi Hoston Marathonon, melyet a férfiaknál és a nőknél is kiváló idővel nyertek meg.

2014-01-20

A mai film: fél lélegzet - a Duna TV műsorán

Tomán Edina nevére sokan felkapják a fejüket. Igen, ő az, aki hihetetlen küzdelemben esélytelenül, de mégis csak felül kerekedett a tüdőembólián, és azóta pedig hihetetlen sportteljesítményt mutatott fel. Őt mutatja be a ma este 21:55-kor látható szűk egy órás dokumentumfilm a Duna Televízió műsorán, utána pedig dr. Unoka Zsolt pszichiáter beszélget Monspart Saroltával.

2014-01-20

Még egy hónapig előfizethetsz a SPURI Magazinra!

Még előfizethetsz a SPURI Futómagazin következő 4 számára, hogy egyben részt vegyél folyamatos játékunkban is, melynek során minden egyes szám megjelenésekor minden előfizető nyerhet. Hogy mit? Egy száz oldalas, színvonalas lapon kívül minden alkalommal új és új ajándékokat, sportfelszerelést, kiegészítőket. Ugye, mi minden lehet egyetlen lapban?

2014-01-20

Január végéig nevezhetsz kedvezményesen!

Alakul már a versenynaptárad? Ha tervezel például a Vivicittán futni, esetleg ősszel szeretnél a Budapest Félmaratonon, illetve a Spar Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján indulni, akkor siess a nevezéssel, mert január legvégéig ezt olcsóbban megteheted. Utána egy kategóriával feljebb ugranak a nevezési díjak.

2014-01-17

Spuri Aranykártyás lettél? Már élvezheted az előnyeit!

A hónap elején már elkészült azoknak a listája, akik 2013-ban annyit mozogtak velünk, hogy jogosultakká váltak a Spuri Aranykártyára. Ha nem tetted volna, nézd meg, te is köztük vagy-e, és használd ki már most aranykártyád előnyeit! Alacsonyabb nevezési díj és egyéb kedvezmények - ezek várhatnak rád! Ne habozz hát, inkább kattints!

2014-01-17

Nőtt tavaly a külföldi jelenlét eseményeinken

Két nagy nemzetközi eseményünk van, mindkettő ősszel. Hagyományosan eme két alkalommal jön hozzánk futni a külföldiek túlnyomó többsége. A Nike Budapest Félmaratonon és a SPAR Budapest Maraton®-on 2013-ban az előző esztendőhöz képest 5 %-kal nőtt a külföldiek száma, ha pedig csak a közép-európai országokat tekintjük, akkor a növekedés még nagyobb: 27 százalékos.

2014-01-17

A 7. SPURI Balaton Szupermaraton ajándékai

Szeretnéd tudni, hogy mit kapsz márciusban, ha indulsz a 7. SPURI Balaton Szupermaratonon valamelyik távon? Mert mi már tudjuk, és el is áruljuk neked. Érem, táska, póló, minden lesz, csak győzd kapkodni a fejed!

2014-01-17

Tsegay visszatér a Prágai Félmaratonra

Az etióp Atsedu Tsegay ismét rajthoz áll az április 5-én megrendezendő Sportisino Prága Félmaratonon. Tsegay a futóhírnevét itt szerezte Prágában, amikor 58:47-tel pályacsúcsot futott az IAAF arany címkés utcai futóversenyen.

2014-01-17

Pályázni lehet a 2014. évi liga, bajnoki és csapatbajnoki versenyek rendezésére

A Magyar Atlétikai Szövetség felhívja a tisztelt szakosztályok, érdeklődők figyelmét, hogy honlap jobb oldalán megtalálható a szövetség pályázati felhívása a 2014. évi liga, bajnoki és csapatbajnoki versenyek rendezésének témakörében.

2014-01-17

Az xterrások futnak, tekernek, hogy segíthessenek

A sport és az egészség összefonódik, ezúttal viszont igazán szép gesztus e két dolog oly módon történő kapcsolódása, hogy nagyváradi sportolók próbálnak segíteni Bihar megyei rákbeteg gyerekeken, immár második éve.

2014-01-17

Erőedzéssel a cukorbetegség ellen

Csökken a cukorbetegség kialakulásának veszélye azoknál a nőknél, akik rendszeresen végeznek izomerősítő gyakorlatokat - állapította meg egy amerikai kutatás.

2014-01-17

FEBRUÁRBAN FOLYTATJÁK ASAFA POWELL MEGHALLGATÁSÁT

Februárra halasztották a 100 méteres síkfutásban korábban világcsúcstartó, tavaly júniusban, a jamaicai országos bajnokságon pozitív doppingtesztet produkáló Asafa Powell további meghallgatását.

2014-01-16

Légy a BSI Futónagykövete!

Eddig 84 tapasztalt BSI Futónagykövet működtet futó közösségeket 17 megye 52 településén, Budapest 19 kerületében, egy-egy romániai és szlovákiai városban. Hozzájuk fordulhatnak a tanácsra vágyó kezdők, velük tarthatnak az eddig magányos futók. Folyamatosan várjuk a jelentkezőket, mert a célunk, hogy minden nagyobb településen legyenek BSI Futónagykövetek.

2014-01-16

Újabb nyereménycipő vár gazdára!

Tegnap győztest hirdettünk a játékban, de látván a játékos kedvet és a sok vidám fotót, amiket küldtetek, úgy döntöttünk, hogy a játéknak nincs vége: folytatjuk a SPURI Futóbolt vadászatot, csak úgy, a játék kedvéért. No és természetesen egy újabb pár futócipőért, amit majd kisorsolunk. Mehet?

2014-01-16

Az életmódváltás tizenegy szabálya

A legtöbben a legegyszerűbb dolgot szeretnénk elérni: le akarunk fogyni. Ezen a téren tartós sikert csak akkor érhetünk el, ha mozgunk is – ehhez azonban meg kell szeretnünk a sportot, hogy ne büntetésnek érezzük, hanem örömnek - vallja Kropkó Péter.

2014-01-16

Hatalmas pályacsúcs az extrém Spine Race-en

A Spine Race egy 431 kilométeres non-stop futó/kaland verseny az Egyesült Királyság legkeményebb terepén, ráadásul télen. Az útvonalba tartozik a Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales valamint a Northumberland Nemzeti Park, a cél pedig a skót határvidéknél van.

2014-01-16

Ismét nagy nevek a London Marathonon

A világsajtó hangos Mo Farah maratoni debütálásától és egyes sportújságírók máris megelőlegezik a 5000 és 10000 méter tavalyi világbajnokának a dobogós helyet, ám az áprilisban megrendezésre kerülő London Maraton elit mezőnye komoly csatát sejtet. Bekele ugyan nem lesz ott, de a világrekorder Wilson Kipsang és mások igen.

2014-01-16

Túl a kétezren a Telekom Vivicittá Félmaratonon!

Tavaly tavasszal a Telekom Vivicittá Félmaratont 3800 futó választotta, ennyi nevezés futott be áprilisig összesen. Az idei eseményre már befutott a kétezredik nevezés is, s a nevező között szép számmal, kétszáznál is többen akad külföldi futó is. Hihetetlen létszám ez már most, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly január közepén ennek még csak a fele volt a nevezők száma. Vajon mi lesz a végleges létszám?

2014-01-15

Ki nyerte a futócipőt a SPURI Futóbolt vadászaton?

Rengeteg fotó érkezett a Spuri Futóbolt facebook oldalára, beküldőik rendre megtalálták, és "levadászták" masináikkal a nem sokára nyíló új Spuri futóboltot, ami, most már elárulhatjuk, nem messze van a Krisztina körút és a Maros utca sarkától. A játékot három órakor lezártuk, és a játékosok közül az imént kisorsoltuk annak a szerencsésnek a nevét, aki egy pár futócipőt nyert a vadászat során.

2014-01-15

Jókor születtél? Akkor 2014-ben is mi adjuk a születésnapi ajándékodat!

Vannak, akik szerencsés csillagzat alatt születtek, szerencsés napon. Jókor. Ők azok, akik valamelyik versenyünk napján ünneplik a születésnapjukat. Hogy ez miért szerencsés? Mert az ő nevezési díjuk 50 százalékát szülinapi ajándékképpen csak úgy átnyújtjuk, s ez igaz számos eseményen, ha épp aznap ünnepel.

2014-01-15

10 felejthetetlen momentum, ami jellemzi a Spuri Balaton Szupermaratont

Idén hetedszerre rendezzük meg a futószezon első nagy eseményét, melynek során a Balatont (esetleg csak a felét) kell körbe futni négy napja egyedül vagy csapatban. Az eddigi hat alkalom épp elég arra, hogy az embernek sok tapasztalata gyűljék össze: sok emlék, sok apró pillanat, amire szívesen emlékezünk. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk tíz ilyent a legjobbak közül - de a sor természetesen bővíthető.

2014-01-15

Január végéig érvényesek a tavalyi év nevezési díjai a 24óra Bringán!

Idén újra 24óra Bringa augusztus 23-24-én, az eseményre pedig e hónap végéig még a tavalyi árakon nevezhetsz. Már most szépen telik a rajtlista, biztosítsd hát be te is a helyedet ezen a nem mindennapi eseményen, melyhez 2013 óta egy szenzációs új magyar 24 órás csúcs is kapcsolódik! Gondolod, hogy idén meg is dőlhet a rekord? Gyere, és nézd meg a saját szemeddel!

2014-01-15

MINŐSÉG A SZABADIDŐSPORTBAN

Nagyszabású konferenciát szervez a Magyar Szabadidősport Szövetség Budapesten. A Magyar Sport Házban megrendezendő esemény a "Minőség a szabadidősportban" címet kapta. A konferencia időpontja 2014. február 5.

2014-01-15

USAIN BOLT HETEDSZER IS RAJTHOZ ÁLL OSTRAVÁBAN

Ismét - immár hetedik alkalommal - rajthoz áll Ostravában, a Golden Spike elnevezésű atlétikai versenyen Usain Bolt jamaicai sztársprinter.

2014-01-15

Sipiczki Csaba terepsport évértékelése és éves ajánlása

Sipiczki Csaba atlétaként került a multisportok világába, ahol nagyon hamar az egyik legkiválóbb terepsportoló lett, számos hazai és nemzetközi győzelemmel. Sipi ma is aktív atléta, a tereptriatlonban a legerősebb száma a futás.

2014-01-14

ÖTILLÖ - Az úszófutó VB

Milyen verseny az, ahol a szervezők figyelmeztetnek, hogy gyakoroljátok sokat a vízről futásra és futásról úszásra váltást. Legalábbis, ha a dupla ironman már jól megy? ÖTILLÖ

2014-01-14

Készülj a Vivicittá 10-esére a Mozgásvilággal

Egyéni edzettségtől függő edzésterv Erdélyi Nándortól.

2014-01-14

Elhunyt Zsigovics Tibor

Tragikus hirtelenséggel, életének 47. esztendejében elhunyt Zsigovics Tibor, az ARAK edzője.

2014-01-14

Ismeretlen futó győzött a japán Taniqawa Mari félmaratonon

Igazi meglepetésgyőzelmet aratott a gyakorlatilag ismeretlen egyetemista Hideyuki Ikegami a vasárnap megrendezett 15. Taniqawa Mari félmaratonon. Az ifjú tehetség két és fél perce egyéni csúcsot futva, megelőzte a címvédő Yuki Kawauchit és az előző év bajnokát is.

2014-01-14

Pályázati felhívások futóverseny szervezőknek

A Magyar Atlétikai Szövetség Ultrafutó Bizottsága pályázatot hirdet ultrafutás sportágban Magyarország 2014. évi országos bajnokságainak és a Terep Ultra Kupa fordulóinak megrendezésére.

2014-01-14

Az isztambuli maraton győztese Kiprotich doppingolt

Abraham Kiprotich, a kenyai születésű francia maratonfutó 2 éves eltiltással néz szembe, mert a november 17-ei Istambul Marathon győzelme után pozitív volt a doppingtesztje.

2014-01-14

Fuss egy csodálatos félmaratont tavasszal: Telekom Vivicittá Félmaraton

Már javában a futószezonban, 2014. április 13-án indul a Telekom Vivicittá Félmaraton, ami tavaly hazánk második legnagyobb félmaratonja volt tavaly. Van kedved kipróbálni magad ezen a távon Budapest legszebb részein futva? Akkor siess, ebben a hónapban még jelentősen olcsóbban nevezhetsz be, aztán már csak a felkészüléssel kell foglalkoznod!

2014-01-14

2014 első nagy maratonja: 4. Spuri Maratonfüred, március 22.

Az egyik legfiatalabb maraton Magyarországon, de tavaly már a harmadik legnagyobb résztvevővel indult el a mezőnye. Idén pedig már negyedszer vághatunk neki a távnak: ez a 4. Spuri Maratonfüred, aminek 42,195 kilométere Badacsonytomajtól Balatonfüredig tart, és a Tagore sétányon ér véget. Ne hagyd ki, fusd le idei első maratonodat idén márciusban!

2014-01-14

Több mint 400 nevező a Brutálfutás harmadik szériájára

A nagy érdeklődésre való tekintettel tegnap éjfélig meghosszabbítottuk a legkedvezményesebb nevezési határidőt a Brutálfutás június 21-i eseményére. Ma reggel több mint 400 nevezéssel nyitottuk a napot, így a második árkategóriában is csak kevesebb mint 200 kiadó helyünk van! Ne feledd! A nevezési díj mellett azért is érdemes minél előbb elfoglalnod helyedet a mezőnyben, hogy szabadon választhass az óránként induló előfutamok közül.

2014-01-14

Dal a magyar Forrest Gumpról

Emlékeztek, ugye, a bevásárlókocsit tolva maratont, félmaratont futó Iváncsics Zsoltra például a Spar Budapest Maraton® Fesztiválról? Zsolt társa a futásokon egy hipermarketekben használatos bevásárlókocsi, s futás közben adományokat gyűjt. Tevékenységéről és magáról az emberről most egy slágergyanús könnyűzenei dal látott napvilágot Csak szólj címmel, amihez természetesen egy klip is jár.

2014-01-13

Milyen eseményekre nevezhetsz januárban kedvezményesen?

Ne maradj le! A hónap végén véget ér néhány eseményünk mostani, kedvezményes nevezési, jegyvásárlási időszaka. Ha már összeállt az ezévi listád, tudod, mikor és hol szeretnél mozogni velünk egy jót, akkor ne felejtsd el január végéig biztosítani a részvételesed - jelentős összeget spórolhatsz meg, ha nem késed le a határidőket!

2014-01-13

Még két napod van nyerni egy futócipőt!

Két napig tart még a Spuri Futóbolt vadászat az ajándék futócipőért, vagyis még két napod van, hogy a január második felében nyíló új üzletünket megkeresd, elfuss odáig, a leendő bolt előtt készíts vagy készíttess egy fotót magadról, és azt elküldd nekünk! Ehhez segítségül két információt adunk meg, de a többiek fényképeit is használhatod fogódzónak, ha szükségét érzed.

2014-01-13

Még nem késő csatlakozni! Az új kihívás: fuss 2014-ben 2014 km-t!

Mit futsz 2014-ben? Megvannak a célversenyek? Kialakulóban van már valami elképzelés, halvány fogalom arról, hogy milyen állomásokat kell végigjárnod a megvalósításhoz? A különböző versenyek, túrák mellé mi tudunk egy jópofa célt is ajánlani, ami kitart egész évre. A címből már ki is találhatod. De ha nem megy, hát segítünk. No most figyelj!

2014-01-10

A hónap végéig hatalmas akciók, 25-60% kedvezmény a Spuri futóboltokban!

Szívesen kezdenéd az évet egy igazán jó vásárral? A Spuri Futóboltokban (Váci út, Örs vezér tér és a győri üzlet) egész januárban akciókkal várunk! 25-60 százalékos kedvezmények futócipőkre, órákra... megéri benézni! Az akciók a készlet erejéig, legkésőbb 2014. január 31-éig tartanak, és más akcióval össze nem vonhatóak!

2014-01-10

Mától nevezhetsz a Tour de Tisza-tóra és a Tisza-tavi bringatlonra

Gyere velünk bringázni tavasszal a Tisza-tó mellé, vagy ha nem tudsz lemondani a futásról, de van egy remek kis csapatod, akkor kerüljétek meg együtt a tavat annyi nehezítéssel, hogy egyvalakinek nem jut bringa! Mostantól megnyílt a nevezés a Tour de Tisza-tó és a Tisza-tavi Bringatlon eseményeinkre is. Az egyik legjobb program májusra: természet és sport - mi kellene még?

2014-01-10

Brutál gyorsan megtelt az első 300 hely!

Bár már megvan az első 300 nevező a Brutálfutás 3.0-ra, mi úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a legkedvezményesebb árú nevezés határidejét hétfő éjfélig azok kedvéért, akik valami miatt nem jutottak el a nevezésig. Sose aggódj tehát, ha véletlen ne számítottál rá, hogy ilyen hamar lecsapnak az első helyekre: a lehetőség még számodra is adott!

2014-01-10

A HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK AZ ELSŐ MARATONIJÁRA KÉSZÜL

Kenenisa Bekele, az etiópok háromszoros olimpiai bajnok hosszútávfutója április 6-án Párizsban áll először rajthoz maratoni távon.

2014-01-10

Megújult a kerékpárút-hálózat a Fertő tónál

Befejeződött a Fertő tó menti, mintegy 21 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat korszerűsítése - tájékoztatta Reisch Gábor, a nemzeti park igazgatója az MTI-t csütörtökön.

2014-01-09

Ha mindenkiről volna egy célfotó...

Ahogyan szoktuk, most is összeszedtük (legalábbis az interneten nyilvánosan elérhető adatok alapján, ha nem voltak túlságosan eldugva), hogy hányféle félmaratont lehetett futni Magyarországon a 2013-as esztendőben, s hozzácsaptuk a fellelhető maratonok listáját is. Nos, ha mindenkiről készült volna egy fénykép, aki a célvonalon áthalad, számításaink szerint 28689 célfotót tehetnénk sorba.

2014-01-09

Alpine Lodge Loop

Közel 25 km hosszú terepfutópálya és verseny a Rotoiti tó körül és a környező terepen. Hol is van ez a tó? Nem máshol, mint a mostanában egyre felkapottabb Új-Zélandon, ahol az outdoor sportoknak nagy a népszerűsége.

2014-01-09

Jól fizető másodpercek - női pályacsúcs a Xiamen Maratonon

Mare Dibaba szerezte meg a Xiamen Maraton első helyét. A 2:21:36 ezen a versenyen pályacsúcs, amely szép summát is jelentett a versenyzőnek.

2014-01-09

A 95 éves szenior atléta saját elhatározásból távozott

Biztosan sokan emlékeznek az internetet bejáró videóra, amelyen két igencsak hajlott korú futó versenyez egymással 60 méteren. A páros egyik tagja, a nemrégiben 95. évét betöltött Emiel Pauwels szervezetét agresszív daganatos betegség támadta meg és ő az eutanáziát választotta.

2014-01-09

Még nem késő jelentkezni új e-edzéseinkre!

December 30-ától folyamatosan új edzésterveket indítunk egyes 2014-es eseményeinkre. Ha segítségre van szükséged, ha bizonytalan vagy avval kapcsolatban, hogy helyes módszerekkel készülsz-e a kiszemelt eseményre, ne ess kétségbe! Csak válaszd ki az idei terveidnek megfelelő távot, és iratkozz fel - mi pedig küldjük rendszeresen az edzéstervet!

2014-01-09

Csatlakozz már most 2014-es eseményeinkhez a Facebookon!

Vedd fel a naptáradba mihamarabb 2014-es eseményeinket, melyeken ott szeretnél lenni! Kattints a megfelelő linkre, csatlakozz a többiekhez a Facebookon, és hívj meg másokat is! Ne maradj le: hadd tudják mások is, hogy felfutsz-e velünk ebben az esztendőben is az ország tetejére, vagy együtt verjük-e a port nyáron a Hortobágyon!

2014-01-09

Réka is felhúzta az angyalcipőt

Budapest legnagyobb kerületében zajlik az élet, tegnaptól például Garas Attilának, ottani BSI Futónagykövetünknek társa is van. Csordás Réka is pályázott a futónagyköveti posztra, s el is nyerte azt. A közös futások szervezésében már eddig is részt vett, tehát sok változás nem lesz az életében - továbbra is lelkesen szervezkedik, fut, lehetőségeihez képest segíti a kezdő futókat. Mi pedig segítünk neki.

2014-01-08

Foglalj szállást időben a 7. SPURI Balaton és Félbalaton Szupermaratonra!

Körbefutni a Balatont négy nap alatt egyénileg, váltóban... csodálatos! Ezt egyre többen tudják, tapasztalták. No igen, de hol alszik ez a rengeteg ember? Gond egy szál se, hiszen mindegyik éjszakára egyben, vagy külön-külön is lehet szállást foglalni nálunk, ráadásul az eddigiekhez képest teljesen új helyeken!

2014-01-08

A BSI elmúlt éve a Facebook szerint...

Bizonyára észrevették már régen a közösségi oldal használói, hogy afféle "best of" visszatekintést készít 2013-ról most a Facebook az adott személyről bejegyzései alapján. Nálunk is készen van ez a visszatekintés, és bár sok minden olyasmi van benne, ami nekünk is tetszik, azért jópár dolog kimaradt. Hiszen elképzelhetetlen, hogy az évben csak alig húsz jó pillanatunk lett volna, pláne ilyen mozgalmas esztendő után!

2014-01-08

Alig nyílt ki, máris mindjárt betelik a Brutálfutás első listája!

Miközben Amerikában, úgy tűnik, még a Marsnál is hidegebb van, mivel a -37 fok még a marsjáró által legutóbb küldött adatoknál is alacsonyabb volt tegnap, itt, nálunk ti leginkább már a nyári, napfényes dagonyázásra, a nyáregyházi vidám, de küzdelmes Brutálra gondoltok. És neveztek ezerrel. hiszen egy nap sem telt el még a regisztráció kezdete óta, s mégis már több mint 150 nevezőnk van.

2014-01-08

Az iskola, aminek az áramát a diákok lépései is termelik

Nemrég felszereltek egy iskolát Kentben olyan speciális padlóval, ami a diákok lépéseiből energiát termel. Lépésenként 1-7 wattot.

2014-01-08

Tárt karokkal várják az egyesületek az ultrásokat

A Budapesti Honvéd, a Sárvári Kinizsi SE., valamint a SZUFLA is tagtoborzást tart.

2014-01-08

Sosem késő elkezdeni a sportolást

Beszélgetés a 75 éves veterán futóval, Lencsés Évával

2014-01-07

Spuri Aranykártyás lettél? Élvezd az előnyeit!

Elkészült azoknak a listája, akik 2013-ban annyit mozogtak velünk, hogy jogosultakká váltak a Spuri Aranykártyára. Nézd meg, te is köztük vagy-e, és használd ki akár már most aranykártyád előnyeit! Alacsonyabb nevezési díj és egyéb kedvezmények - ezek várhatnak rád! Ne habozz hát, inkább kattints!

2014-01-07

Ultrafutásban újabb magyar vonatkozású csúcsdöntés

A 47 éves magyar származású Joe Fejes legyőzte Yiannis Kourost az Across the Years 6 napos futáson, ráadásul új országos rekorddal. A futóverseny az óévet és az újévet köti össze.

2014-01-07

Az IAAF fedett VB küzdőtere várja a szeniorokat

Megkezdődtek a fedett pálya felújítási munkálatai a Szenior VB-re. A Hungexpo területén a szakemberek a 2004-es budapesti IAAF Fedett pályás Világbajnokság hatsávos pályájának javítását végzik, amely pálya korábban kétszer a Puskás Ferenc stadion területén felépített sátorban is felállításra került.

2014-01-07

Szilveszteri maratonfutás -38 fokban

Borisz Fjodorov orosz ékszerész sok negszállott futóhoz hasonlóan, futással ünnepelte az újévet, de nem akráhogyan. A Föld leghidegebb lakott területén, szibériai Ojmjakon községben indult egy laza maratoni távra -38 fokos hidegben.

2014-01-07

A jamaicaiak titka a szimmetrikus lábakban lehet

Egy újabb kutatás ismét a jamaicai futók eredményességének titkát boncolgatja, de az eddigiektől eltérően, nem az izmokbanlátszik meglelni a választ. Úgy tűnik, az alsó végtagok tökéletes szimmetriája lehet a titok.

2014-01-07

LifeTilt - Az én utam

A LifeTILT kampányt indított a futás és a testmozgás népszerűsítésére.

A kampány neve: Fotózd le az utad. Vasárnap pedig közös futás délután 4-kor a Margitszigeten!

2014-01-07

Nyerj egy futócipőt - újra Spuri Futóbolt vadászat!

Már majdnem két éve, hogy megnyílt Budapesten a második Spuri futóbolt - és január második felében nyitjuk a harmadikat a budai... hol is? Ó, úgy tűnik, már így is elárultunk valamit. Pedig inkább azt szeretnénk, ha ti találnátok és neveznétek meg a helyszínt. Persze nem csak úgy, l'art pour l'art, hanem nyereményért! Készen vagytok? Akkor hát induljon újra a Spuri Futóbolt Vadászat!

2014-01-07

Futás ködben - vagy helyette valami más?

Nos, tavaly ilyenkor már volt hó. Most meg latyak meg köd. Ha nem akarod kidugni az orrodat, akkor egy kis olvasgatásra invitálunk. Megtudhatod például, ki a világ legpechesebb félmaratonistája, olvashatsz a Forrest Gump nagyiról, de lehet, hogy téli tippjeinkkel mégiscsak meghozzuk a kedvedet a futáshoz. Mindezt pedig itt, a honlapon, a magazinunkban!

2014-01-07

BRUTÁLFUTÁS 3.0: start az első 300 helyért!

Mostantól nevezhetsz és előfutamot is választhatsz 2014 egyik legőrültebb kihívására, a BrutálFutás június 21-i megmérettetésére! Az első 300 nevező számára nem csak a legjobb helyek kiadók az előfutamokba, de a nevezési díj is lényegesen kedvezőbb! Hajrá, startolj rá az első 300 hely egyikére MOST!

2014-01-07

Ki látta a téli Spurit?

Új év, s nem sokára itt az új SPURI is, bár addig még várni kell egy kicsit még. De az aktuális számot olvastad már vajon? Megvan? Ha a kérdésekre NEM a válaszod, akkor tudunk segíteni. Még kapható a téli szám, bele is olvashatsz, s elő is fizethetsz gyorsan a következő négy számra!

2014-01-07

Vegafood játék 2013/13 - Kisorsoltuk a nyerteseket

Kisorsoltuk a helyesen válaszolók között a két szerencsés nyertest. Nyereményük egy-egy főre szóló egy heti, azaz 5 munkanapra szóló ebéd, melyet a VegaFOOD étlapjáról választhatnak ki.

2014-01-07

Már Szentendrén is duplán

Szentendrén is két tagúvá vált a futónagykövetség: Erdei Dóra munkáját segíti, egészíti ki Lantos Botond, aki elsősorban hosszabb közös futásokra várja a futótársakat, de kerékpáros "háttere" miatt ebben a sportágban is lehet hozzá fordulni.

2014-01-06

Már négy színben a Futó vagyok! autós matrica a BSI-ben!

Bár autóval is jársz, de futni is szoktál? Szeretnéd ezt jelezni azoknak, akik az út mentén edzenek, vagy a többi autózó futónak? Már négy színben is kapható a BSI-ben a Futó vagyok! autós matrica, mely két futót ábrázol.

2014-01-06

A 2013 kilométer tapasztalatai, azaz tanácsok a 2014 km lefutásához

Elhatároztam és megcsináltam tavaly a 2013 km lefutását. Utólag nézve nem is tűnt túl nagy feladatnak, bár néha igen sok volt az elmaradásom az időarányos kilométerszámtól. Íme néhány tapasztalat, ami felgyülemlett bennem a 180 edzés és/vagy verseny alatt.

(Kocsis Árpád írása)

fb share