III. Jogi Fórum Kupa díjátadó

Foto: Fóris Gábor


A hazai futótársadalom rendkívül sokszínű. A BSI fontosnak tartja, hogy a meghatározó szakmák képviselőit külön is megszólítsa, mert példájuk, az egészséges életmód melletti kiállásuk erősen hat a futás, az aktív életmód társadalmi megítélésének javításában.A Jogi Fórum Kupa védnöke Dr. Polt Péter legfőbb ügyész távollétében és megbízásából Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész adta át a 21. K&H mozdulj maraton- és félmaratonváltón indult csapatok legjobbjainak az elismeréseket (1.-3- hely kupa és oklevél, 4.-6- hely oklevél). Az eseményen megjelent Dr. Makai Lajos a Magyar Bírói Egyesület elnöke is.
A III. Jogi Fórum Kupa eredménylistája >>> ITT

2012-ben első alkalommal hirdettük meg a jogiforum.hu szakmai partnerségével a K&H maraton és félmaratonváltó keretében a Jogi Fórum Kupát - akkor 20 háromfős csapat versenyzett.

2014. június 15-én a 21. K&H mozdulj maraton- és félmaratonváltón 1480 csapat indult, 813 váltó céges színekben, 404 cég, vállalkozás képviseletében - bizonyítván, hogy a munkahelyi kultúrában fontos szerepe van a közös sportélményeknek.

75 jogász csapat indult, 29 váltó 3 fővel félmaratont, míg 46 staféta 6 fővel maratont teljesített, azaz legalább 363 jogvégzett futó vett részt Közép-Európa legnagyobb váltóversenyén - százzal többen, mint tavaly. A 75 csapatból 21 volt a csak hölgyekből álló váltó.

Dr. Ibolya Tibor köszöntőjében kiemelte, hogy a jogászi hivatás nagy stresszel jár és ennek csökkentésében a legjobb ellenszer a sportolás.

Máth István a BSI ügyvezetője beszédében azt hangsúlyozta, hogy a létszám tekintetében is óriási az ugrás és mint mondta "ez a járvány remélhetőleg tovább terjed."

Lakatos István a BSI társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa jelezte, hogy a futóversenyek szervezése során a BSI (Budapest Sportiroda) igyekszik más társadalmilag különösen elfogadott szakmák képviselőit is megszólítani, s a jogászok példája alapján legközelebb az orvosok körében is meghirdeti a versenyt.

A díjátadást kameránkkal is megörökítettük:


Fóris Gábor képei az eseményről: III. Jogi Fórum Kupa díjátadó

Külön köszönet a Magyar Bírói Egyesületnek, mely 38 váltóval vett részt a Jogi Fórum Kupán!fb share