A hétvégén a 119. Atlétikai Magyar Bajnokság következik

Péntektől vasárnapig a Székesfehérváron, a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre a 119. Atlétikai Magyar Bajnokság, amely az utolsó hazai verseny a zürichi Európa-bajnokság előtt.

Székesfehérvár nem először házigazda, az Alba Regia Atlétikai Klub korábbi otthonában,a Sóstói Stadionban 2007-ben találkozott már a sportág hazai elitje. Az idei háromnapos OB versenyszámaira 290 férfi, 255 női egyéni nevezés érkezett és 19 férfi, 17 női váltó is tervezi rajthoz állását. A legnépesebb versenyszámnak a férfi 100 és 200 méter (29-29 induló), valamint a női 200 és férfi 5000 méter (26) várható.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke kiemelte, a fehérvári helyszínnel új otthona van a sportágnak, olyan, ahol nagy és jó versenyeket lehet rendezni:
"- Nem először és remélhetőleg nem is utoljára járunk az impozáns spotkomplexumban. Szeretném megköszönni Székesfehérvárnak, az ARAK-nak azt a munkát, amit nemcsak a bajnokság ügyében, hanem az elmúlt években is végeztek. Itt olyan atlétikai élet folyik, amelyre a magyar atlétika is alapozhat.
Miközben a legfontosabb idei versenyek helyszínéről gondolkodtunk, nagy örömünkre ezt a létesítményt birtokba vették a versenyzők, és viszonylag hamar meg tudtunk egyezni a város vezetőivel, hogy a két legfontosabb versenynek a Bregyó-közi centrum lesz a házigazdája.
Nyugodt vagyok, mert a 2007-es fehérvári OB rendezése is rendben volt, most pedig tényleg minden feltétel adott, hogy jól sikerüljön a bajnokság. Háromnapos eseményről van szó, egy viszonylag újabb lebonyolítási formáról, amely modellezi a világversenyek időrendjét. Minden számban lesz selejtező és döntő. Emlékezetes és jó versenyben bízom, amely nézőcsalogató lesz a hét végén. Ez a zürichi Eb előtti utolsó szintteljesítési lehetőség."

A házigazda ARAK elnöke, Hirt Károly szerint az új, impozáns atlétikai központ a sportág megújulásának is szimbóluma. A rendező egyesület mindent megtesz, hogy sikeres legyen a magyar bajnokság.
"- Nagyon készülünk. Már van tapasztalatunk a 2007-es OB kapcsán, akkor is sikerült jó bajnokságot rendezni. Ez a mostani helyszín méltó a sportok királynőjéhez, kitűnő feltételekkel rendelkezik. Nagyon jól érezzük magunkat itt, bár az elmúlt hónapok igen fokozott tempót igényeltek a két nagy verseny megszervezésével. A Gyulai Memorialon a kitűnő külföldi versenyzők mellett olyan hazai kiválóságokat is láthattunk, akik most is itt lesznek.
Az új létesítmény számunkra a megújulást szimbolizálja, a bajnokságban is meg szeretnénk mutatni, hogy még szervezettebbek leszünk, még szebb képet állítunk ki a sportágról. Nagyon hálásak lehetünk azoknak, akiknek köszönhetően ez az atlétikai centrum megépülhetett, célunk, hogy a segítséghez méltók legyünk és hamarosan utánpótlás-akadémiát indítsunk el. Egy dobópálya még készül, a bajnokságra rendelkezésre fog állni és alkalmas lesz jó eredmények elérésére. Az 1-es rajtszámot Pars Krisztián kapja, aki három hete élete legjobbját dobta itt a Bregyóban."

Versenyinformációkfb share