Serdülők és újoncok bajnoki hétvégéje

Két napon át országos bajnoki címekért és a tehetséget szintén megvillantó helyezésekért versenyeztek a legfiatalabb atléták Tatabányán. A serdülő és újonc korcsoport három évfolyamában több mint 1200 rajthoz állást rögzítettek a jegyzőkönyvek.

A serdülőknél/ 14-15 évesek: 405 fiú és 420 leány – az újoncoknál/ 13 évesek: 161 fiú és 245 leány volt az indulások száma. Szombaton és vasárnap, összesítve a legtöbb bajnoki címet az MVSI szerezte/ hét első hely. Hat-hat aranyérmet nyert az ARAK és a házigazda TSC-Geotech.

A serdülők dobogós sorrendje:
ARAK/6 győzelem - AC Szekszárd/ 4 - MVSI, Buda-Cash Békéscsaba,TSC Geotech, GEAC, Mezőtúri SSE, Ikarus BSE, Csepeli DAC, BHSE, Zalaszám ZAC/2-2 első hely. Az újoncoknál az MVSI fiataljai állhattak fel legtöbbször a dobogó legfelső fokára/ 5 győzelem - őket követte a TSC Geotech/4 - és a GEAC/ 3 első hely. Összesen 24 szakosztály térhetett haza bajnoki győzelemmel/ 17 nyert a serdülőknél - 16 az újoncoknál. A megrendezett 64 versenyszám közül a serdülő fiú 100 m/50 induló és a serdülő leány távol/47 induló volt a legnépszerűbb.

Forrás: MASZfb share