TÉVHIT, HOGY AZ OLIMPIA PÉNZKIDOBÁS

Boston polgármestere, Martin J. Walsh egyre bizakodóbb azt illetően, hogy városa rendezheti a 2024-es nyári olimpiát, amiből, úgy véli, komoly hasznot is tudnának termelni.

Az Egyesült Államok "háziversenyében" további három város, Los Angeles, San Francisco és Washington is állva van még, és a jelöltek képviselői a napokban egyeztettek terveikről.

A megbeszéléseket követően csak még optimistább Boston polgármestere.
"Beszéltem a 'Boston 2030' tervről, arról, hogyan szeretnénk fejleszteni a várost annak 400. évfordulójára, és az elképzeléseink beleilleszkednek az olimpiai felkészülésbe" - nyilatkozott Martin J. Walsh egy interjúban.
"A terv kitér arra, hogyan szeretnénk a tömegközlekedést átalakítani, hogyan nézzenek ki a parkjaink, mihez hogyan akarunk hozzányúlni. Ha elnyerjük a rendezést, mindezt előrébb hozzuk hat évvel."

Az egyeztetésen nem esett szó pénzügyekről, de a politikus szerint azok miatt sem kellene túlságosan aggódni.
"Külön a pénzről nem beszéltünk, az a következő lépés lesz. Most inkább azt vázoltuk, mit szeretnénk, hogyan fessen városunk a jövőben. Az ugyanakkor tévhit, hogy az olimpia csak pénzkidobás. Az Egyesült Államok akárhányszor olimpiát rendezett, az pénzt hozott, épp amiatt, ahogyan az üzleti ügyeinket intézni szoktuk."
"Ha Boston elnyeri a rendezést, akár másfél millió ember is érkezhet a városba, az itteni üzletekben költené el a pénzét, itt enne. A játékok egyáltalán nem pénzkidobás."

Forrás: MOBfb share