Utcát neveznek el a futólegenda Ted Corbittról

New Yorkban utcát neveznek el Ted Corbittról aki az amerikai maraton illetve ultramaratoni futás úttörőjének tekinthető. Corbitt volt az első afro-amerikai tagja az USA olimpiai csapatának 1952-ben (33 évesen, ami akkoriban kivételesnek számított).

Maratoni egyéni csúcsát (2:26:44) 1958-ban futotta, amely akkoriban a harmadik legjobb amerikai eredménynek számított, ám Corbitt erőssége a maratonnál hosszabb távokban rejlett.

Már ötven felett járt amikor sorra javította az amerikai rekordokat 100 mérföldön és 24 órán. Az élethosszig tartó mennyiségi edzésben hitt, ami láthatóan be is jött neki, 2001-ben, 82 évesen 303 mérföldet teljesített egy hatnapos versenyen.

Nem csak a futásból, hanem a szervezeti munkákból is kivette részét, 1958-ban a híres New York Road Runners elnökévé választották. Komoly munkát végzett a mostani idő és pályamérés, hitelesítés kifejlesztésében. Atlétikai pályafutása mellett, fizioterápiás szakemberként is dolgozott, sokakat hozzásegítve a gyógyuláshoz, fájdalommentes sportláshoz.

Corbitt 2007-ben, 88 éves korában hunyt el, emlékét fia, Gary ápolja.

Forrás: Edzésonlinefb share