12 órás OB és Optivita Ultrafutó Kupaforduló Kecskeméten

Szombaton Kecskeméten került sor a 12 órás ultrafutó országos bajnokságra az idei Optivita Ultrafutó Kupa negyedik állomásának részeként. Az eseményen a 12 órán kívül 2, 4, 6 és 24 órán, valamint váltóban is lehetett indulni. Az OB győztesei Gyebnár Éva és Polyák Csaba lettek.

Nagy hőségben egy kilométeres pályán körözhettek a negyedik Optivita forduló résztvevői. A meleg áldatlan hatása a végeredményeken is észrevehető, a futók többsége messze képességei alatt teljesített.

Polyák Csaba ügyesen birkózott meg az időjárással és a távval, 134 kilométert teljesített, mellyel nyerte az országos bajnokságot. A dobogó második fokára Lukács Albert (Blue), a harmadikra Gaál Ferenc állhatott fel, 118 és 117 kilométerrel.

A hölgyeknél nagy csatában dőltek el a helyezések, az elsőséget Gyebnár Éva (Kicsi) vívta ki, 105 kilométerrel, a második Elek Dóra, a harmadik helyezett pedig Németh Anita lett, csupán egy-egy kilométer különbséggel.

A 24 órás versenyben Pula Tamás és Megyes Andrea diadalmaskodtak, a 6 órás betétszámot Vajda Zoltán és Német Anett nyerte.

Forrás: Edzésonlinefb share