A címvédő élete utolsó maratonjára készül, és arannyal búcsúzna!

Juhász-Staicu Simona arra készül, hogy a szombati 29. SPAR Budapest Maraton®-on megvédi bajnoki címét. Tavaly tehát ő volt a leggyorsabb, de eddig már összesen háromszor állt a dobogó tetején, sőt, övé az esemény történetében a két legjobb időeredmény is.

"Jól sikerült a felkészülésem, bizakodva várom a szombatot. Annak ellenére is, hogy a közelmúltban egy kis hiba azért becsúszott: múlt hétvégén 3 napon keresztül a Tour de Tirol-on vettem részt és Ausztriában sikerült kicsit megfáznom. A verseny közepén éreztem, hogy nyerni már nem nyerhetek, ráadásul a megfázás jelei is mutatkoztak, így óvatosan futva értem célba. De hála az égnek, sokkal jobban vagyok, még van 3 napom a maratoni ob-ig, addigra teljesen rendbe jövök.

Címvédőként indulok, nem is lehet más a legfőbb célom, minthogy idén is én haladjak át először a célvonalon. Persze, mindenki első akar lenni, de tudom, hogy képes vagyok ismételni idén. Ha nem jött volna ez a megfázás, akkor az idő lett volna fontos, 2:42-2:45-öt terveztem, így viszont a helyezés kapott prioritást. Élvezni szeretném a futást, minden percét megélni a maratonnak.

Elárulom azt is, ez lesz az utolsó maratonom, legalábbis jelen állás szerint. Ez nem jelenti azt, hogy visszavonulok, messze nem erről van szó, csak ezen a távon szeretném a csúcson abbahagyni, feltenni az i-re a pontot. Egy korszakot zárok le az életemben, a maraton-érát. Azt ugyan nem mondom, hogy életemben többet soha nem húzok futócipőt ezen táv miatt ezután, de már nem edzek annyit, mint korábban, ezért határoztam el magam e téren.

Bevallom őszintén, az ellenfeleimet nem ismerem, nem néztem meg a rajtlistát, csak magammal foglalkozom, futok, amennyire csak tudok, és igyekszem a legtöbbet és legjobbat kihozni magamból szombaton."

fb share