A 16. Kékes Csúcsfutásról néhány fontos információ a végére...

Még 2 nap, és itt a csúcstámadás. Így az utolsó napokban a fizikai felkészülés már befejeződött, engedd meg, hogy adjunk néhány hasznos tanácsot! Az egyértelmű, hogy a nagy melegben a frissítésre és a megfelelő ruházatra ügyelni kell majd a hétvégén, de van itt sok más megfontolandó is.

A közlekedéssel kapcsolatosan fontos tudni, hogy ha gépkocsival érkezel, akkor a parkolásra különösen oda kell figyelni, hiszen a parkolóhelyek száma korlátozott. Hiába lesz sok autó, kérjük, csak olyan helyen parkolj, ahol az a KRESZ engedi!

FONTOS!
Mátrafüreden a Béke utcában a 24-es főút torkolatától 200 méteres részen a rajt építési munkálatai miatt tilos lesz a parkolás. A Béke utcát a rajt előtt 15 perccel mindkét irányból lezárjuk Kékestető parkolóban a síszezonhoz hasonlóan, a parkoló megtelte után Mátraházától már nem engedik a járműforgalmat.

A helyszínrajzot, útvonalat és egyéb tudnivalókat ITT találod.


És akkor most térjünk át a futásra...
Pénteken már nem lesz lehetőség rajtszámot átvenni a BSI-ben, de a verseny helyszínén a versenyközpontban június 15-én, 10:00-12:15 óra között átvehető. Ha nem vagy járatos a környéken, kövesd az irányító táblákat, keresd a "Versenyközpont" feliratokat! Aztán negyed egykor indulhat a futás!

Mint említettük, oda kell figyelni a melegben a frissítésre: ne hagyj ki egyetlen frissítőpontot se, és ha lehet, viselj a nap ellen egy sapkát, amit folyamatosan vizezel.

Öltöző és ruhatár rajtnál és a célban felállított sátrakban öltöző és ruhatár lesz. A rajtnál leadott csomagokat teherautó szállítja a célba. Indulási idő: 12:20, a Kékestetőn a csomagok 14:45-ig vehetők át.

A rajtszámról, ami mostanság sokszor szóba kerül...
Az időmérés a rajtszám hátuljára ragasztott UHF chipekkel történik. A rajtszámot meghajtani, letakarni, elvágni tilos, mert a rajta lévő chip megsérülhet, és nem mér időt. Arra is ügyelj, hogy a rajtszámot rögzítő biztosítótűvel nehogy átszúrd a chipet. Az egyéni időregisztrációt a RAJT- és CÉL-kapuban található időmérő szőnyegek végzik. Chipletét nincs, a chipek a verseny végeztével megtarthatók, elvihetők. Kérjük, olvasd el rajtszámviselésre vonatkozó szabályzatunkat!

A rajtszámodat elöl viseld a mellkasodon, teljes terjedelemben, ne hajtsd össze top használata esetén sem! Triatlonos rajtszámrögzítő eszköz használata engedélyezett. Gondoskodj róla, hogy a rajtszámod helyesen legyen felerősítve, ehhez a rajtcsomagban és a nevezési pultokon találsz biztosítótűket.

Még egy lényeges dolog: az utolsó 1,5 kilométeres szakaszon az útburkolat a tél folyamán rossz állapotba került. Vigyázz, a saját, és mások testi épségére!

Találkozunk szombat dél előtt a Mátra oldalában, aztán csúcsra fel!

fb share