Akik váltója biztosan ott lesz a hétvégén

Vasárnap az egyik legnagyszabásúbb eseményt rendezzük a repertoárunkból, a 20. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltót, ami ráadásul egyéni félmaratonisták számára lehetőséget biztosít a FélmaratonMánia egy újabb 21 kilométerének teljesítésére. A nagy számok törvénye alapján aztán a csapatokat böngészve érdekességekre is akadhatunk, tallózzunk hát ezek között!

Végre nem csak a bankjegyeken meg a hírekben találkozhatunk például a Magyar Nemzeti Bankkal, hiszen most csapatot is indítanak, hogy megkergessenek rengeteg másik banki csapatot, köztük olyan bankét is, mely nem kevesebb mint 22 csapattal vág neki a versenynek. Persze nincsenek egyedül a bankok evvel a dologgal, hogy sok csapatot indítanak, mert a jelenlegi adatok szerint minimum 32 cég indít legalább 4 csapatot, ők 32-en összesen 238 csapatot versenyeztetnek majd.

Aztán bármilyen formátumban is futsz majd, egyéni futóként vagy csapatban, biztosan összefuthatsz majd egy pszichológussal, hiszen nekik is van hat fős váltójuk, de ha például az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltáráról akarsz csevegni valakivel, nos, az ő csapatukat is megtalálhatod. Viszont bárhol is fuss épp, sosem tudhatod biztosan, hogy nincs-e mögötted az egyik Fürge Gégemetsző, akitől amúgy nem kell félned, egyrészt, mert egy sportos orvosváltóról van csupán szó, másrészt pedig lehet, hogy épp ott a közeledben a Böribarátok nevű büntetés végrehajtókból álló csapat valamelyik tagja.

Ha művészetről van szó, akkor sem kell a szomszéd eseményre elbaktatni, hiszen ott lesz a csapatok közt többek közt a Kolibri Színház, a Nemzeti Táncszínház és Művészetek Palotája csapata, illetve az Erkel Vegyeskar futói, "mERKEL egy csapat".

Ezen a hétvégén a követségek, minisztériumok is lazára, sportosra veszik a figurát, politikáról kevés, futásról annál több szó esik tehát. A német követség színeiben velünk lesz az egyik német követségi csapatban Manfred Knopp vezérkari ezredes, a Német Szövetségi Köztársaság véderőattaséja, s lehet, hogy együtt fordul majd egyik-másik kanyarban a szlovén, vagy a román nagykövetség egyik váltótagjával, esetleg a Külügyminisztérium csapatának egy tagjával - ki tudja.

Egy biztos: vasárnap ellepjük az 56-osok terét, s hihetetlen csapatversenyekben lesz részünk, legyen a versengés tárgya az első néhány, vagy a háromszázadik hely, hiszen mostanra a maratoni és félmaratoni csapatok száma meghaladta az 1100-at. Te is benne vagy egyikben?

fb share