Felkészültél? Mert nyár van, úszunk!

Nyár van, alig fürdőruhában... ismerős, ugye? Csak mi nem égetjük magunkat a napon, mert mi annál sokkal, de sokkal sportosabbak vagyunk! Ha látunk egy alkalmas tavat, már bele is hoppanunk, s úszunk, mint akinek kötelező. Márpedig tó van elég, úszni meg szeretünk, nem igaz? Balaton, Velencei-tó, minden jöhet.

Idén negyedszer rendezzük meg a Velencei Tóúszást, ami háromszor már hatalmas sikert aratott, nem utolsó sorban persze a mellé kitalált túra triatlon miatt, ami abból áll, hogy úszol egy kicsit, aztán bringára pattansz (nyugi, addig őrizzük a bicajt, míg úszol vagy túrázol), körbetekered a Velencei-tavat, csak közben megállsz egy kicsit, hogy gyalogolva-futva lábon is megtégy néhány kilométert. Jól hangzik, nem? Akkor mondunk még egy jó dolgot: idénre az égiekkel barterben intéztünk a tóba plusz hatvan centi vizet, szóval nem lesz muszáj az úszótáv elejét iszapban gyalogolva megtenned, csaphatod a mancsaiddal a tavat habosra kedvedre.

Ha minden jól alakul, akkor az időpont 2013. augusztus 10., a helyszín pedig mi más volna, mint Gárdony, Sport Beach. Ha az időjárás bedurcizik, akkor sincs gond, három esőnapunk is van, 11-e, 17-e és 18-a. (Amennyiben az esemény nem augusztus 10-én kerül lebonyolításra, a megrendezés új időpontját itt a honlapon, augusztus 8-án tesszük közzé.) De bízzunk a legjobbakban! És akkor kedvedtől, felkészültségedtől függően úszhatsz 1500 vagy 3000 métert, de ha csak most ismerkedsz a nyíltvízi úszással, akkor akár "csak" 500 méteren is kipróbálhatod magad. Jól hangzik, ugye? Hát ne habozz, arra ott lesz a partmenti sekély víz, meg a sör meg a kóla, amit a Sport Beach-en iszol utána a barátaiddal.

És ha bringáznál... akkor ne fogd vissza magad, a következő túra triatlon távokat ajánljuk neked:

  • kistáv: 500 m úszás - 13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár
  • középtáv: 1500 m úszás - 13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár
  • hosszútáv: 3000 m úszásv13,2 km kerékpár - 6,8 km túra - 15,5 km kerékpár

Ugye, hogy nem nagyon van jobb módja egy nap sportos eltöltésének? Megmondtuk. S hogy ne légy egyedül, hozd el barátaidat, családodat is szurkolni - vagy ha irigyelnének téged, hát ne hagyd: hozd el őket is úszni, bringázni, túrázni! Ajándékotok a közösen eltöltött aktív pihenésen túl egy remekbe szabott póló lesz! Gyere, gyertek, várunk! Találkozzunk a parton augusztus 10-én, aztán hadd szóljon a víz, ahogy csapod!

Hogy micsoda? Azt mondod, neked ez a táv kevés? Akkor előtte úszd csak át a Balcsit, aztán gyere hozzánk csak a buli kedvéért... Kukkants ide a 31. Pek-Snack® Balaton-átúszás infóiért, nézd meg, csináld meg azt is, aztán... de ezt már fentebb leírtuk. Nem ismételjük, hiszen nyár van, az ember ilyenkor nem szívesen dolgozik kétszer. Inkább csak a vízbe vágyik.

Tehát a jelszó: 4. Velencei Tóúszás, Gárdony, Sport Beach.

fb share