NAPFORDULÓS VILÁGFUTÁS: NYÁRI FORDULÓ, JÚNIUS 22.

Emlékszel még a Napfordulós Világfutás világot rengető ötletére, amit kőbányai Futónagykövetünk, Rókalaci indított el az úton, s gondozza azóta is? Nos, itt az újabb futás, a nyári napforduló futása. Most hétvégén - szerencsére a hóval már nem kell bajlódni. Csak fuss! A versenybe negyed-, fél-, háromnegyed- és egész maratonnal lehet beszállni.

Elöljáróban álljon itt az esemény weblapja, illetve az esemény csoportlapja a facebookon.

És ezek után akkor nézzük át újra, miről is van szó! A verseny célja egy egész világot átfogó, de egyénileg vagy kis csoportban futott, meghatározott távok teljesítésének összegzése - csak a futók örömére. Az év két napfordulóján és két napéjegyenlőség általános napján bárki bármikor fut (a pontosan kijelölt napokon), ezzel részese lehet ennek a virtuális Világversenynek. Eddig jó, ugye?

A Világfutás második virtuális versenye, amire már GPS adatállomány meglétével is lehet nevezni, 2013 június 22-én lesz. Ez most a pontos napforduló után lesz ugyan egy nappal, de a szombati napon biztosan többen futnak. Ezért talán elnézhető a csúszás.

A lényeg: EGÉSZ NAP bármikor, bárhol futhatsz, csak jegyezd, hogy hol, s főleg: mennyit. Hasonló beküldős virtuális futóverseny ez, mint a legendás "Yours Truly", de ezt nem csak télen, hanem év két napfordulóján és a két napéjegyenlőség általános napján is futhatja bárki. És az előbb említett nagy hírű futáshoz hasonlóan bárhol - és becsületbeli ügy, hogy valós adatokat adsz-e meg. De úgysem szépítesz, ugye? Kiemelt távok: negyed-, fél-, háromnegyed- és egész maraton. Mivel most már általános a GPS használata a futásban okos telefonnal vagy futóórával, az ilyenekkel mért futásokkal is be lehet szállni a versenybe, de ugyanúgy a hagyományos, kimért távokkal is.

Miután a futással megvagy, a GPS eszközödnek megfelelő helyre feltöltöd a futást, és annak a linkjét kell a regisztrációs kérdőív utolsó mezőjébe másolni. Ügyelj a pontos távmérésre, mert minden távot a legközelebbi kisebb távolsághoz sorolunk. Ha nincs futó-GPS-ed, akkor előre kimért, bevált futótávon futhatod a kiválasztott távot.

Hogy meglegyen a negyed-, fél-, háromnegyed vagy egész maraton, bármilyen verseny rész- vagy egész táv adatát is be lehet küldeni. Mindegy, mit, csak futás legyen.

Ezek után már csak arra figyelj, hogy meleg lesz, nagyon meleg - de rutinos futóként te ezt úgyis megoldod.

A beküldő kérdőív linkjét itt találod. (Figyelem: Június 27-éig, csütörtökig lehet kitölteni!)

Jó futást kíván a BSI népligeti Futónagykövete: rokalaci

infó/tanács/kifogás: rokalaci@gmail.com

fb share