Te is hegymászó lehetsz egy kicsit - a hősök emlékére

Mindannyian megrendülve értesültünk annak idején a Kancsendzöngán bekövetkezett tragédiáról. Erőss Zsolt megbecsült, szinte megszállott és tapasztalt hegymászó volt, Kiss Peti futótársunk pedig hasonlóképp lelkes, de fiatal lélek. Futónk volt, hegymászócuccban rengetegszer láthattátok őt versenyeinken. Most egy civil kezdeményezés az ő nagyságuknak szeretne emléket állítani.

Földi Csaba hosszútávfutó barátunk szervezésében egy olyan majdnem egész napos megemlékezés lesz július 6-án, ahol egy kicsit, egy szerény teljesítménnyel mindenki megemlékezhet a két hős hegymászóról. Csak fel kell "mászni" a Gellért-hegyre, majd lejönni... nem nagy teljesítmény, de ha elegen leszünk, méltóképp emlékezhetünk meg a két nem mindennapi emberről.

Ahogyan a szervezők nevében Csaba nyilatkozik:
-Tiszteletünket szeretném kifejezni a részükre jelképes "hegymászással", amelyre várunk minden együtt érző embert. Terveink szerint az Erzsébet híd budai lábától elindulunk a Gellért-hegyi Szabadság-szoborig. Ha felérünk,akkor pihenünk egy keveset,majd visszaereszkedünk. Ezután ismét elindulunk felfelé, pihenünk, ereszkedünk és így tovább. Az időpontja július 6.szombat, kezdés harangszóra, déli 12 órakor. Amennyiben az erőnlétem bírja,akkor 20 óráig tervezem a "hegymászást".

Természetesen bárki csatlakozhat hozzánk,aki ilyen módon szeretné kifejezni a tiszteletét. Ha csak egyszer teljesíti a távot, azt is nagyra értékeljük.

Minden tudnivalót megtudhattok ha ellátogattok Földi Csaba facebook profiljára. Jelentkezzetek, s hívjátok meg barátaitokat is!

fb share