Boldog születésnapot, Gyuri bácsi!

Ma ünnepli 79. születésnapját Kiss Gyuri bácsi, elmondása szerint amatőr maratonfutó. Rendre az első néhány legidősebb indulónk között van a maratoni távon - ha nem épp ő "a" legidősebb -, és senki ne kételkedjen: idén is nevezett, szombaton a maratoni távon indul el, de a móka kedvéért nyár elején persze rövidebb távon is indult az Öregifjak csapatában, ahol az átlagéletkor "mindössze" 79 év volt...

Gyuri bácsit sokszor látjuk, csaknem mindig futófelszerelésben, legtöbbször így közlekedik. Hivatalosan, ahogy ő mondja 1955 szeptemberétől fut (akkor ismerkedett meg az atlétikával igazán az MTK-nál), de szemüveges gyerekként számára a foci, vízilabda és hasonló sportok annak idején szóba sem jöhettek, maradt a futás. Iharos Sándor, Rózsavölgyi István korabeli sikerei nagyban motiválták a futásra, majd 1967-ben a TF edző szakát végezte el, ami által más irányból is közel került a futáshoz. Pályafutásának egyik csúcspontja az idei veterán atlétikai világbajnokság volt.

Mindig vidám, mosolyogva fut, egyáltalán nem látszik mozgásán a kor: friss, könnyed. A fiatalabbaknak mindig szívesen ad jó tanácsokat, ha szükség van rá.

1935. október 7-én született, 79 éves.

Sok boldog születésnapot kívánunk neked, Gyuri bácsi, és reméljük, még nagyon-nagyon sokáig láthatunk téged jó egészségben, fiatalosan, öregifjú futóként - természetesen futócipőben!

fb share