Hosszú Katinka is ott lesz a 29. SPAR Budapest Maraton rajtjánál

Október-én (szombaton), a Városligetben 11.00-kor kezdődő 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál eseményein a rajtot Tarlós István Budapest főpolgármestere és Hosszú Katinka világ-és Európa-bajnok úszó lövik el. Az eredeti időpont módosítása ellenére is 20000 feletti indulói létszám várható a hét különböző távon.

A neves indulók között szerepel öt olimpiai bajnok is Szilágyi Áron kardvívó, Benedek Tibor és Gergely István vízilabdázók, Szabó Gabriella és Dombi Rudolf kajakosok. Hosszú Katinka így nyilatkozott új szerepköréről:

"Köszönöm a lehetőséget, nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetek ezen az eseményen. Nagyon nagy kihívásnak tartom a maratoni táv teljesítését, én eddig csak a félmaratonig jutottam, de tervezem a 42 km lefutását is. Nagyszerű dolog, hogy kortól, nemtől, származástól függetlenül mindenki együtt sportol. Úgy gondolom, itt mindenki győztes, teljesítménytől és a lefutott távtól függetlenül."

HÍRESSÉGEK KÖZÖTT...

A különböző távokon több híresség is indul. Rippel Ferenc artistaművész (életében először) az egyéni maratont futja. Elsősorban jótékonysági céllal, különböző szervezeteket támogatva szerepelnek a nevezettek közt: az olimpia bajnok Szilágyi Áron kardvívó, a világbajnoki bronzérmes kardcsapat tagjai: Iliasz Nikolasz, Gémesi Csanád, Szatmári András, Benedek Tibor és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Szabó Gabriella és Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos, Tóth Dávid olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakos, Szalai Tamás Európa-bajnok kajakos. Indul Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Deutsch Anita és Kárász Eszter színésznők és Kocsis Tibor énekes, aki a nap folyamán koncertet is ad a Nagyszínpadon. Az Emberi Erőforrások minisztériumának csapatát Balog Zoltán miniszter, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár és Farkas Anikó, a tárca kabinetfőnöke alkotják. Folytatják általuk elindított hagyományt, idén is látássérült és mozgássérült sporttársaikkal együtt teljesítik váltóban a versenytávot. A politikusok partnerei a futásban: Boronkay Péter, mozgássérült paratriatlonista, a mozgássérült Lévay Petra, a gyengén látó Riczu Tamás, a kezén sérült Adámi Zsanett.

Nevezett az idén az 50. évét is betöltött Bogár János ultramaratonista, aki korábban hatszor nyerte meg a Bécs-Budapest szupermaratont. Indulni készül Rakonczay Gábor, aki kenujával szelte át az Atlanti-óceánt. Ott lesz a maratoni rajtjánál Szebeni Endre, aki mind a 24 nagyatádi Ironman versenyen célba ért. Érdekesség, hogy két bohócdoktor, Reitter Zsolt és Szabó Attila is egyéni maratont futnak.

fb share