Mindenképp lábon - csak a sebesség nem mindegy!

Eldöntötted már, hogy november 8-án futni fogsz-e a 7. Intersport Túranap és Terepfutáson, vagy sétálni egyet többedmagaddal, kirándulni egy jót az őszi erdőben? Mert nem mindegy ám! Előbbi esetben a futás élményét fokozza a tiszta levegő, a lejtők és a kaptatók, utóbbi esetben pedig az dobja fel a dolgot, hogy egy egész délelőttöt elbarangolhatsz a gyönyörű tájat és a hagyományos lovagi tornát bámulva az Egri várnál... Nos? Mi lesz?

Hetedik alkalommal már nem mondunk újat sem a zsíros kenyérrel, amihez hagyma és tea jár, sem avval, hogy 10, bő 18 vagy 29 kilométeren indulhatsz el túrázni, a két hosszabb távon pedig, ha már semmiképp nem tudsz megválni a futócipődtől, futhatsz egy jót; az idődet chippel mérjük.

Az sem újdonság, ha felsoroljuk a látnivalókat, a Teve-sziklát, a Kő-hegyi bányát, a Mackó-barlangot, vagy épp az Egri várat, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan a Diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület az Egri vár makettjénél 10:00 és 15:00 között óránként középkori bemutatót tart. Műsor: középkori magyar lovagi torna, gyalogos bajvívás, XII-XVI. században használt lovagi fegyverek bemutatása.

Tavaly és tavaly előtt is csodás idő volt, mintha a természet kedvelné azokat, akik őt kedvelik. Miért is ne próbálnád ki idén, hogy tényleg így van-e? Ha pedig már nem először indulsz el a Csillaghegyi Általános Iskolából a Pilis felé, miért is ne ismételnéd meg ezt a remek családi napot?

Tehát írd fel a naptáradba: november 8., Budapest, Csillaghegy-Pilis. Mi ott leszünk. És hidd el, sokan elférünk az iskola udvarán, hát még a hegyen!

fb share