XV. JÓTÉKONY CÉLÚ MARONI GESZTENYE MARCI NAP

2014. október 11-én az Ötvenhatosok terén, a 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon lesz megtartva az idei, 15. jótékony célú Maroni Gesztenye Marci Nap, melyen a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona javára gyűjtünk adományokat.

Magyarországon évente 300-350 gyermek, illetve fiatalkorú válik rosszindulatú daganatos megbetegedés áldozatává. A Bakonyszűcsön működő Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthonában 15 éve foglalkoznak a súlyosan beteg gyermekek lelki terápiájával. Az intézet vallási és felekezeti különbség nélkül - országos hatósugarú intézményként - együttműködve a SOTE II. sz. Gyermekklinikával és a Rákbetegek Országos Szövetségével, valamint a Rákellenes Ligával, a daganatos betegek és az utóbbi időben más krónikus pl. cukorbetegek, neurológiai károsodottak és súlyos mozgássérültek (elsősorban gyermekek) testi-lelki rehabilitációjával, pszichés problémáinak feloldásával, és 2002-es évtől kezdve máj és vesetranszplantált betegek terápiás üdültetésével foglalkozik.

A Prima Maroni Kft. ügyvezetője, Schweickhardt György cukrászmester, Maroni gesztenyecsalád gyártója és testvére dr. Schweickhardt Márta 1999 óta rendezi meg a Jótékony célú Gesztenye Napot. 14 év alatt év alatt 55.000 adag gesztenyepürét és 20.000 db gesztenye rudat osztottak ki az adományozóknak és 11.000.000 Ft adomány gyűlt össze. Az utóbbi öt évben gesztenyerúd értékesítéssel gyűjtik az adományt.

Jótékony célú rendezvényünket a Spar Magyarország Kft. a kezdetektől támogatja. Minimálisan 300 Ft adományért hat darab gesztenyerudat adnak a támogatóknak. Az adomány a bakonyszűcsi otthonnak az eredményesebb gyógyítás, a súlyosan beteg gyermekeknek az életbe vetett hit visszanyerésének lehetőségét jelenti.

fb share