SPAR Budapest Maraton: Simona ötödször?

A címvédő Staicu Simona tavaly ősszel a verseny történetében már negyedszer szakította át elsőként a célszalagot a női mezőnyben. Az idei 30. SPAR Budapest Maraton®-on az ötödik elsősége vár rá?


- Az egy évvel ezelőtt aratott győzelmed után leginkább a maratonfutástól való visszavonulásodról lehetett olvasni.

- Akkor is igyekeztem hangsúlyozni, hogy nem a futástól, a rendszeres sporttól és edzésektől búcsúzom, csupán a felkészülés intenzitásából veszek vissza. Most is mindennap rendszeresen edzek, de azzal a különbséggel, hogy még régen e köré épült az életem, manapság már nem feltétlen ez az első a fontossági sorrendben.

- Ha ott leszel az indulók között a 30. SPAR Budapest Maraton®-on, akkor az ötödik győzelmed a cél?

- Amennyiben jól sikerül a felkészülés és nem hátráltat betegség, ott leszek a rajtnál. A dobogó a cél, de persze nagyon szeretném megnyerni ötödször is a Budapest Maratont.

- Milyennek látod az esélyeidet?

- Igazából nem az időeredmény fontos számomra, hanem a helyezés, de olyan 2:45 körül szeretném teljesíteni a távot. Szeptemberben a Wizz Air Budapest Félmaratonon harmadik lettem, de most 42 kilométer következik és az teljesen más kávéház...

- Számodra mik a kulcsmomentumok a felkészülés és a verseny során?

- Most vasárnap részt veszek a Berlin Maratonon, ezért a felkészülésnél fontos lesz a regenerálódás. Mivel "csak" a helyezésért futok majd, szerintem az erőnlétemmel nem lesz gond. A Budapest Maratonon számomra legkeményebb rész a felüljáró, illetve az sem egyszerű, hogy ne ess ki a ritmusból a sok forduló, vagy a frissítés miatt. 30 km felett már jön a szenvedés, de ez az, ami táplálja a futás iránt érzett szenvedélyemet.

(ma)



fb share