Civilek a SPAR Budapest Maratonon: véradást szervez a Vöröskereszt

Véradást, illetve futócipőgyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon. Az Ifjúsági Vöröskereszt arcfestéssel várja a gyerekeket.

A Magyar Vöröskereszt tagja a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének, mely a világ legrégebbi és legnagyobb humanitárius szervezeteként 186 országban, több mint 100 000 millió önkéntessel van jelen.

A Vöröskereszt legfőbb feladatai: az élet és egészség védelme, az emberi szenvedés, a szociális gondok enyhítése, a betegségek megelőzése, a fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése. A Vöröskereszt a SPAR Budapest Maratonon véradást szervez, melyhez 10 és 16 között várja a véradókat. Mi kell ahhoz, hogy valaki véradó lehessen? Betöltött 18. életév, de még be nem töltött 60. életév és minimum 50 kilogrammos testsúly. Ezenkívül személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya. A véradás mellett a Vöröskereszt sátránál folytatódik a BSI-ben hétfőtől kezdődő futócipő- és sportruhagyűjtés.

A legnagyobb hazai futó- és szabadidősport-eseményen ott lesz az Ifjúsági Vöröskereszt is, arcfestéssel várja a gyerekeket.



fb share