Első Vivicittájára készül Erdődy Mónika

Erdődy Mónika mindössze fél évvel ezelőtt kezdte a futást, de heti hat alkalommal edz, és ezeket az alkalmakat egyfajta meditációnak tartja.

"Nagyon várom a Vivicittát, mert gyakorlatilag ez lesz az első futóversenyem. Itt szeretnék tapasztalatokat szerezni arról, hogy milyen egy verseny, mert a jövőben még sokat tervezek. Emellett hasznos lehet, ha lesz egy konkrét versenyidőm ("egyéni csúcs"), amihez viszonyíthatok a későbbiekben. Ezentúl még érdekes lesz látni, hogy még mennyien futnak rajtam kívül, mert általában magányosan végzem az edzéseim. Konkrét cél az időre vonatkozóan: bármi, ami 68 percen belül lenne. Ez a 68 perc egy nagyon régi álom, ami teljesen edzetlenül igen messzinek tűnt, de most már természetesen nem lehetetlenség, bár ügyesnek kell lennem hozzá.

A futás rendkívül sokat jelent nekem! Egyrészt ez a mozgásfajta nagyon jól esik, sokkal lendületesebb és érdekesebb, mint egy egyszerű séta, másrészt mindig is az állóképességi sportokhoz vonzódtam. Az edzések lehetőséget adnak nekem a kikapcsolódásra, szinte egyfajta meditációval érnek fel. Ha helyesen végezzük az edzéseket, hozzájárul az egészséges életmódhoz is, sőt, az egyik pillérje lehet annak."



fb share