Gombalesen - a legfrissebb Turista Magazin számából

Őszi kirándulásaink alkalmával szinte biztosak lehetünk abban, hogy vadon termő gombákra bukkanunk. A gombagyűjtés gyakorlatilag elválaszthatatlan a természetjárástól, utóbbi tevékenység ugyanakkor magában is kiválóan végezhető. Vannak tapasztalt, kiváló fajismerettel rendelkező gombászok, vannak kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő dobozolt csiperkét fogyasztó, mérgezésektől rettegők, s igen népes tábort alkotnak a világban nyitott szemmel járó, új ismeretek befogadására vágyó, de még nem kellőképpen rutinos, bátortalan gyűjtögetők.

A Turista Magazin cikkében a gyűjtéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsokon felül eloszlat egy-két tévhitet, szót ejt a gombavédelem fontosságáról is, és számos érdekes információt oszt meg a gombákkal kapcsolatban.

Mert például tudtad-e, hogy Magyarország területéről eddig több mint kétezer gombafajt írtak le, és 35 ebből jogszabály szintű védettséget élvez? Vagy hogy a gombák nem állatok és nem növények, hanem az élővilág különálló országát (latinul regnum) alkotó szervezetek? Vagy azt, hogy a gombák nélkül a földi életformák túlnyomó többsége kevesebb, mint fél évszázad alatt elpusztulna?

Ilyen és hasonló érdekes és hasznos infók, a teljes hazai, a középhegységekbe illő bakancsok körképe, a lap közepén perforált oldalakon térképes túrakártyák, valamint számos egyéb cikk vár a Turista Magazin most megjelent októberi lapszámában!

A korszerű, látványos és informatív kiadvány megtalálható a nagyobb újságárusoknál, valamint megrendelhető extra költségek nélkül a honlapról is !

A magazin ára mindösszesen csak 495 Ft, előfizetéssel még olcsóbb!

Turista Magazin - a természetjárók havi lapja!
Friss infók, hírek és cikkek a honlapon.
Csatlakozz facebook oldalukhoz.

fb share