Három napig Budapest tanácskozik az Európai Atlétikai Szövetség

Három napon át, csütörtöktől szombatig Budapesten tartja az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) konferenciáját, melynek csúcspontjaként szombat este átadják az idei esztendő legjobbjainak járó elismeréseket.

A konferencián - korábbi nevéhez híven - az egyik legfontosabb feladat a jövő évi versenynaptár egyeztetése, itt a magyar szövetség két fontos célt szeretne megvalósítani: "Az egyik feladatunk a korosztályos és felnőtt válogatott találkozóknak helyet találni, s ennek érdekében egyeztetni kell az érintett országokkal - mondta az MTI-nek Gyulai Márton, a MASZ főtitkára. - A másik, hogy szeretnénk egy rangos nemzetközi viadalt, a Gyulai István emlékversenyt megrendezni a Puskás Ferenc Stadionban, amiről már korábban is volt szó. Két augusztusi időpontunk is van, ám erről majd csak akkor szeretnék bővebben beszélni, ha már megszületett a döntés." A főtitkár jelezte, hogy a tervezett Grand Prix-viadal erősségében az ostravai versennyel érne fel terveik szerint.

A konferencia programját különböző fórumok és edzői eszmecserék tarkítják, s külön rangot ad az eseménynek, hogy itt ünnepli 75. születésnapját az Európai Tanács, mely az EAA elődjeként 1934-ben a Gundel étteremben alakult. A szombat esti díjátadó ünnepséget az Iparművészeti Múzeumban rendezik meg, s jelen lesz majd többek között Szergej Bubka, a nemzetközi szövetség alelnöke, Hansjörg Wirz, az EAA elnöke, illetve Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A férfiaknál a díjat a brit hármasugró, Philips Idowu, a nőknél pedig a spanyol hosszútávfutó, Marta Dominguez veheti majd át.

Forrás: SportGéza

fb share