Árvízveszély miatt lezárták a Margitszigetet

A Duna magas vízállása miatt tegnap este lezárták a budapesti Margitsziget lehajtóit, a futókör is víz alatt áll. A Nike+ Futóklub közleményben tudatta, hogy a közös edzések bizonytalan ideig szünetelnek.

Kedden 18 órától az árvízi védekezésre való felkészülés miatt a Margitszigetet teljes hosszában lezárják a közúti forgalom elől, és a parkolót is kiürítik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfő este az MTI-vel.
A 26-os buszok 18 órától nem közlekednek - írták, és közleményükben egyben arra kérték az autósokat, hogy a nap folyamán hagyják el a BKK margitszigeti parkolóját autóikkal.

Ugyancsak kedden, de már délelőtt 9 órától lezárták a Római-parton a Királyok útját a Nánási út és a Pünkösdfürdő utca között. Emiatt a 34-es busz a 134-es busz útvonalára terelve közlekedik, kifelé a Római fürdő és a Madzsar József utca megállók, befelé pedig a Pünkösdfürdő utca és a Szentendrei út megállók között. Békásmegyer, Újmegyeri tér felé a Dósa utca, a Nánási út, a Szent János utca, a Szamos utca, a Mátyás király út, a Sinkovits Imre utca, a Pünkösdfürdő, a Boglár utca, a Medgyessy Ferenc utca és a Madzsar József utca megállók kimaradnak. Az Árpád híd felé a Pünkösdfürdő utca, a Medgyessy Ferenc utca, a Boglár utca, a Pünkösdfürdő, a Sinkovits Imre utca, a Mátyás király út, a Szamos utca, a Pozsonyi utca, a Nimród utca és a Dósa utca megállók szintén kimaradnak.

A D11-es és a D12-es hajójáratok kedden már üzemkezdettől nem közlekednek a folyó magas vízállása miatt.

Forrás: Edzésonline

fb share