Csapat EB Dublinban

Írország fővárosában, Dublinban, június 22-23-án rendezik a Csapat Európa-bajnokság 1. Ligájának küzdelmeit. A versenyen 12 ország (Belgium, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Írország, Magyarország, Portugália, Románia, Svájc és Svédország) atlétái lépnek pályára.

A magyar küldöttség összetételében már csak néhány kérdőjel van. Három versenyszámban, férfi hármasugrásban, férfi diszkoszvetésben és női rúdugrásban a hétvégi budapesti verseny lesz a csapatba kerülést eldöntő válogató.

Az EB ezüstérmes 400-as, Deák Nagy Marcell, a gerelyhajító Török Krisztián és a kiváló fiatal futó Kéri Bianka sérülés miatt nem utazhat Dublinba. A Zalaegerszegen kitűnő 46.95-öt futó 18 éves Móricz Bálintot szakmai okok miatt nem válogattam be, ő a Junior Európa-bajnokságra készül. Az előzetes terveknek megfelelően nem lesz ifjúsági korú indulónk az ugyancsak a hétvégén esedékes Ifjúsági Országos Bajnokság miatt.

Csapatunkat erősíti az Olimpiai- és Európa Bajnok Pars Krisztián, a Fp. EB 4. helyezett Baji Balázs és a közelmúltban kétszer is országos csúcsot javító Orbán Éva is.

A teljes csapatnévsor a MASZ hírében olvasható

fb share