25 szakosztály versenyzői a dobogó tetején

Első alkalommal volt két napos a legkisebbek országos fedett pályás bajnoksága, amelyen idén a tavalyinál mintegy 15 százalékkal több versenyző vágott neki küzdelemnek.

A debütáló ötösugrás minden korosztályban sok indulót vonzott, a bajnoki címek látványos, izgalmas versenyekkel dőltek el. Még jelentős különbségek voltak az eredmények között, de láthattunk néhány technikailag is jól végrehajtott nagy ugrást.

Megkülönböztetett figyelmet szenteltek a kiemelkedő eredményt elérő újonc versenyzőkre, hiszen a 2001-ben születettek képviselhetik majd hazánkat a 2017-ben, Győrben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Az újonc/13é és serdülő/14-15é fedett pályás OB-n 25 szakosztály osztozott az aranyérmeken:15 klub versenyzője nyert az újoncoknál és 17 a serdülőknél. Hét olyan szakosztály állt rajthoz, amely mindkét kategóriában örülhetett első helynek.

Öt aranyéremmel utazhatott haza az MVSI, négy-négy legfényesebbel a TSC-Geotech és a Csepeli DAC. További öt szakosztály versenyzői szereztek három elsőséget. Voltak duplázó, triplázó indulók is. Az atléták száma, a két nap alatt látott – és az ebben az életkorban a bajnoki elsőséggel azonos fontosságúként értékelhető, helyezést elért tehetséges fiatalok teljesítménye lehetőséget ad az elkövetkező évek felsőbb korcsoportú színvonalas bajnokságaira.

Forrás: MASZ

fb share