Kiskunhalason keresztül futja körbe a glóbuszt

Kiskunhalasra is elfut Hazama Kanpei japán ultramaratonista, aki Oszakából indult neki Föld körüli útjának. A legismertebb kiskunhalasi veterán atléta Tabajdi József, hamarosan találkozhat japán sporttársával.

Az oriens.hu hírportál információ szerint a távol-keleti futó Magyarországon keresztül hagyja majd el az Európai unió területét. A továbbfutásnak prózai okai vannak. Kanpei augusztus 17-én lépett Le Havre kikötőjében az öreg kontinensre, de az unió területén vízum nélkül csak 90 napot tartózkodhat.

A jelenlegi tervek szerint a Budapest - Kiskunhalas útvonalon át vezet Kanpei európai útjának magyar szakasza. A japán hosszútávfutó várhatóan néhány napon belül megérkezik hazánkba.

Hazama Kanpei 60 éves, oszakai humorista, televíziós műsorok házigazdája. Tavaly decemberben indult Föld körüli útjára, Európában először Párizsba kocogott, majd elindult Koppenhága felé, ahol a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntött a 2016-os nyári olimpiai helyszínéről. Mint ismeretes: Rio de Janeiro lett a befutó, így a japán futó némi csalódással folytatta futását.

Forrás: Baon

fb share