Kozmann György fájós lábbal utazik a New York-i maratonira

A Bécs-Budapest szupermaratoni teljesítése után nem kisebb fába vágja a fejszéjét Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes kenusunk, mint hogy a hétvégén teljesíti a sportágban legendásnak számító New York-i maratonit. A sportoló azonban nem teljesen egészségesen kel útra.

"Saját butaságom miatt fájdalmas emlékekkel zártam a Bécs-Budapes szupermaratonit - mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére válaszolva Kozmann György -, ugyanis rögtön az első futónapomon rosszul vettem fel a cipőmet, túl lazára kötöttem a fűzőt. Estére meg is fájdult a lábam, másnap kihorzsolt talppal kellett futnom. Harmadnap már át is áztatta a vér a talpam, de úrrá lettem a fájdalmon és társaimmal együtt legyűrtem a távot."

Kozmann a Bajnok nevű csapat tagjaként, Beé István, Csabai Edvin, Metka Márton és Lindenmayer János társaságában a 23. helyen végzett a jubileumi, huszadik Bécs-Budapest szupermaratonin. A kétszeres olimpiai bronzérmes kenusnak azonban ez nem elég: szerdán New Yorkba utazik.

"Nagyon sok szépet meséltek már nekem a New York-i maratoniról, hogy mekkora élmény. A barátnőm elkísér az útra, ám futni már csak egyedül megyek. Nem lesz velem társ sem. De nem tartok sem a fájós lábamtól, amelynek vasárnapig meg kell gyógyulnia, sem a társ nélküli futástól, hiszen olyan helyeken haladunk majd, hogy elrepül az idő és a távolság is."

Kozmann György nem tervez hosszú futókarriert: idén részt vett a Nike félmaratonin, majd a Spar maratonin, most pedig csapatban teljesítette a Bécs-Budapest szupermaratonit. A New York-i erőpróbára viszont úgy készült, hogí az egyben a búcsúja is lesz a hosszútávú futóversenyektől.

Forrás: Nemzeti Sport

fb share