Maraton helyett ekiden váltó

A dunaújvárosi Czimmer Éva hátproblémái miatt idén is kénytelen kihagyni a leghosszabb távot a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon, de ekiden váltóban ott lesz.

- Azt hallottuk, sérülés hátráltat. Igaz ez?

- 2007-ig futottam maratont, azóta sajnos egy akut derékfájás miatt nem tudom elvállalni ezt a távot, de a futás maga az életem része maradt. Minden évben nevezek a maratonra, hogy talán sikerül, de úgy néz ki, idén is elmarad. A félmaratont most futottam le, annak eredményeképpen megint csak beállt a fájás. De nem akarom kihagyni teljesen az eseményt, váltóban azért ott leszek. Be kell vallanom, azért sajnálom, hogy nem fogom tudni a klasszikus távot megfutni: aki egyszer már átszaladt a célvonalon, az sajnálja, hogy nem lehet ott a következő évben. Áthaladni a célkapu alatt - nagyszerű érzés.

- Hogyan kezdtél el futni?

- Sportolni mindig is szerettem, de mivel nyáron nem voltak aerobic edzések, meg hasonlók, új lehetőségek után kellett nézni. Dunaújvárosban a lakhelyem mögött van egy erdei tornapálya, ott kezdtem futni. Egy tornacipő kellett hozzá. Persze az elején volt olyan, hogy az egy kilométeres távon kétszer is meg kellett állnom, de végül annyira megtetszett, hogy a maratont is lefutottam ötször. Olyan 15 éve kezdtem el, versenyekre körülbelül immár 10 éve járok. Fokozatosan jöttem bele, az első évben 7 kilométeres versenyen indultam, majd jött a félmaraton, aztán eljutottam a maratonig is. Ez a fajta mozgás kikapcsolódás számomra egyértelműen, ilyenkor eltűnnek a munkahelyi problémák, a családi gondok.

- Említetted, hogy váltóban indulsz a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon. Kikkel?

- Egy ismerős családból álló csapat, az apuka szintén lefutotta már többször a maratont, sőt már külföldön is teljesítette a távot. Rajta kívül az anya és a fiaik alkotják a váltót. Úgy jött az ismeretség, hogy egy Dunaújváros melletti faluban dolgozom, ők pedig ott laknak. Az utóbbi években versenyekre együtt járunk, de együtt túrázunk is sokat. Közös az érdeklődésünk: a természet szeretete, és ez is a hobbink.



fb share