Nagyszerű a pálya, remek a hangulat, lelkesek a szurkolók - így látták a külföldiek a SPAR Budapest Maratont

Elégedetten nyilatkoztak a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválról a maratont és a 30 kilométeres távot futó külföldiek, akiknek egy részét a rossz idő sem zavarta. Egy csokorra való a véleményekből.

A 45 éves Darrin Rohr az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Budapestre, és a 30 kilométeres távot futotta le - gyakorlatilag két óra alatt (ideje: 02:00:01). "A 30 kilométeres távra esett a választásom. A magam elé kitűzött idő 2 óra volt, és ezt végül csak egyetlen másodperccel haladtam csak meg. Magyarországon dolgozik néhány kedves barátom, egyikük mesélt nekem erről a versenyről.Korábban még soha nem jártam Magyarországon, de most eleget tettem a barátom kedves invitálásának, és a hét elején Budapestre jöttem. Budapest igazán magával ragadó város! A verseny alatt engem egyáltalán nem zavart az eső. Nagyszerű a pálya, remek a hangulat, lelkesek voltak a szurkolók, hibátlan volt a szervezés. Visszatérek!"

A norvég indulók közül a 37 éves Ronny Ingebrigtsen érte el a legjobb időt (2:53:28 a maratonon). "Norvég futóújságokat lapozgattam, és olyan versenyt kerestem, amire szeptember végén kerül sor" - mesélte azt, hogyan talált rá a SPAR Budapest Maratonra. "Még sosem jártam itt, és összekötöttem a maratont egy kis városnézéssel. A verseny elején nagyon erősnek éreztem magam. A lábaim annyira könnyűnek tűntek, hogy minden megerőltetés nélkül futottam a 3 perc 40 másodperces kilométereket. 27-28 kilométer megtétele után azonban elfogyott a lendületem, totál elkészültem az erőmmel, és azt vettem észre, hogy egymás után előznek le a futók. Nagyon sokat tanultam ebből a versenyből: most már tudom, hogy nem lett volna szabad ilyen erősen bekezdenem a verseny elején. Ez a kicsit hűvösebb, esős idő nekem kedvezőbb volt."

Egyéni csúcsot futott a SPAR Budapest Maratonon a francia Aurelien Bouf, aki három órán belül ért célba. Talán az egyik legboldogabb futó volt vasárnap. "Nem tudom szavakba önteni az örömöt, amit érzek! Elképesztően boldog vagyok! Ebben a szakadó esőben nem hittem volna, hogy sikerülhet! A bátyám Győrben dolgozik, ő javasolta, hogy látogassam meg Magyarországon, és fussam le ezt a versenyt. Az biztos, hogy ma este vele fogok mulatni! Nem tudom, hogy képes leszek-e táncolni, de megiszom egy-két italt, az biztos!"

Így fest egy vidám, háromfős holland csapat a maratoni táv lefutása után: Fred Van Bakel, Anja Geel és Leon Rijken egyaránt elégedetten nyilatkozott a célban. Anja ezt mondta: "Az interneten szereztünk tudomást a versenyről. Barátok vagyunk, együtt szoktunk futni. A Budapest Maratonra heti 3-4 futással készültünk, az utolsó hónapokban hosszú távokat is beiktattunk a felkészülésbe. A budapesti pálya nagyon szép, lapos, kellemes rajta futni. Nincs elviselhetetlenül nagy tömeg. A szervezés nagyon jó volt, minden szükséges tudnivalóval elláttak bennünket. Már alig várjuk, hogy bemehessünk a fürdőbe!"

Végül a belga Philippe Vandeleene véleményét idézzük, aki ezt mondta: "Az eső számomra nem is volt annyira nagyon zavaró, a szél már inkább. Azért esett a választásom erre a versenyre, mert ekiden is van, és garantált, hogy nagyon sok futó nevez. A verseny kezdetén 4 perc 20 másodperc alatt futottam le a kilométereket, talán kicsit túl erősen kezdtem. Négy kilométerenként kaptam frissítőt, ez nagyon fontos volt."

fb share