Németh Gabriella: Kell egy csapat!

A budapesti Németh Gabriella épp egy jó kis futótársaság létrehozásával van elfoglalva. A 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála is remek alkalom lesz a csapat összekovácsolására.

- Mióta veszel részt a futóéletben?

- Már nagyon régóta járok ilyen versenyekre, körülbelül a 90-es évek közepétől rendszeresen. Igaz, hogy volt egy olyan 6-8 év kihagyás, ami leginkább munkahelyi elfoglaltságokból fakadt, de négy éve újra komolyabban nekiálltam. Azt hiszem, örök újrakezdő vagyok. Nem volt nehéz újra rávenni magam: belső késztetés volt, hiszen a futás nekem szerelem igazából. Soha nem adtam fel igazán, hogy fussak, a vágyaim között mindig is ott volt. Szerencsére úgy alakult az életem, hogy megint tudok hódolni ennek a szenvedélyemnek.

- Vasárnap a 7,5 kilométeres távon indulsz a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán.

- Számomra 10 kilométerig ideálisak a versenytávok. Rövidebbeken is elindulok, ha nincsen más, de ez pont jó nekem. Elárulom: vannak nagyobb terveim is, júliusban megpróbálom a 14 kilométert, őszre pedig egy félmaraton a terv. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ezt arra egy felkészülési távnak szánom.

- Egyedül érkezel a vasárnapi versenyre, vagy többen jöttök?

- Alakulóban van egy kis társaság, mely májusban, a K&H olimpiai maraton váltó körül találkozott, és elég intenzíven fejlődik azóta is. Teljesen véletlenszerűen, a szó szoros értelmében futottunk össze különböző versenyeken és találtunk egymásra. A K&H maraton váltóra például a Futófórumon találtam társat a váltóhoz, aki szintén csatlakozott hozzánk. Azon dolgozom, hogy sikerüljön összehozni egy jó kis csapatot. Többekkel már meg is beszéltük, hogy a 8. E.ON Délibáb Futásra, a Hortobágyra együtt megyünk majd júliusban. Úgy tűnik, lesz jövője a társaságnak.

- Kell külön készülnöd a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára, vagy van átfogó, nagyobb edzésterved?

- Jelenleg még nincsen edzéstervem, inkább csak egy rendszerességgel történő heti kétszeri futás, ami a Margitszigeten szokott lenni. A Délibábra már tudatosabban fogok készülni. Meg szoktam kapni a Monspart Sarolta által összeállított edzéstervet, de hát szabadidő függvénye is, hogy annyit tudjon az ember edzeni, amennyit kellene. Az őszi félmaratonra össze fogok állítani magamnak egy olyan felkészülési tervet, amit magamra szabok a sok megszerzett információból, és azt fogom követni.

fb share