New York marathon Sandy ellenére is

A Boston Marathon után az idei New York Marathon megrendezését is megnehezíti az időjárás. A Sandy nevű hurrikán miatt, mely tegnap éjjel nagy pusztítással érkezett meg New Yorkba, a városban - és a többi, a hurrikán által érintett településen is - leállították a légi, a vasúti és a helyi tömegközlekedést.

A szervezők megerősítették, hogy a vasárnapi maratont az eredeti tervek szerint megrendezik, bár a hét korábbi napjaira meghirdetett kísérő események többségét eltörölték illetve elhalasztották. A hurrikán pusztítása és a leállított tömegközlekedés miatt kérdéses, hogyan fognak a futók eljutni a verseny helyszínére. A szervezők - bár reménykednek benne, hogy hétvégére helyreáll majd a közlekedés - bejelentették, hogy azok nevezése, akik nem tudnak eljutni a verseny startjához illetve a rajtszám átvételhez, és ezt szombatig jelzik, automatikusan áttevődik a jövő évre.

A szervezők igyekeznek a külföldről érkező futóknak is segíteni, a United légitársasággal együtt dolgoznak azon, hogy közeli, nyitva tartó repterekre irányítsák át őket. Becslések szerint mintegy 20.000 külföldi nevezőt érinthetnek a törölt illetve késve induló járatok miatti közlekedési problémák.

A versenyt a Eurosport 1 vasárnap 15:00-18:00 között közvetíti!

Forrás: Edzésonline, Kovács Dusán (Eurosport)

fb share