Olimpiai bajnokok párharca Melbourne-ben

A kenyai Samuel Wanjiru és az olasz Stefano Baldini, a legutóbbi két maraton olimpiai bajnok megküzd majd egymással november 29-én, a 15km-es Great Australian Run-on Melbourne-ben.

Még soha senki nem futott 2 órán belüli maraton, Wanjiru az az ember, aki azt állítja, neki sikerülhet. Egyéni legjobbja 2:05:10, amellyel nyerte az idei London Marathont - idő kérdése, hogy mikor javítja meg Haile Gebrselassie 2:03:59-es berlini rekordját.

"A világcsúcsdöntés a célom, mindössze 1 perc 11 másodperc választ el tőle. Hiszem, hogy a következő 5 évben le tudom vinni 2 óra alá a maratoni rekordot."

Wanjiru rajthoz áll hétvégén a Chicago Maratonon, jó formában érzi magát, képes lehet a győzelemre.

Wanjirun kívül a 2004-es olimpiai bajnok Baldini is ott lesz Ausztráliában. A 38 éves futó csaknem három évtizede sportol, első nagy győzelmét 1996-ban a félmaratoni világbajnokságon aratta, kétszer volt bronzérmes a világbajnokságon, majd ő lett a második olasz, aki olimpián maratoni győztes lett. A két futósztár tavaly két alkalommal versenyzett egymással, először a London Maratonon, majd az olimpián - mindkétszer Wanjiru nyert.

"Samuel a jelen és a jövő. Fiatal, de tapasztalt sportoló, mert nagyon korán megkezdte nemzetközi karrierjét" - mondta Baldini. "Azt hiszem, ő az egyetlen sportoló, aki jelen pillanatban képes legyőzni Haile Gebreselassiet, és megdönteni a világrekordot - ehhez csak egy jól futható, sík pálya, és jó versenykörülmények kellenek."

fb share