Öregsirály a 23. maratonnál tart

Már csak egy, illetve két maratonja van hátra Visy Ferencnek, azaz Öregsirálynak, aki elhatározta, hogy pótolja az elmúlt 25 Budapest Maratont, amelyet akkor nem teljesített.

Szombaton éppen a Metropol Nemzetközi Reggeli Futással kezdődően teljesíti az utolsó szigeti maratonját, vasárnap már a 25. Spar Budapest Nemzetközi Maraton mezőnyében futja a 25. klasszikus távját. Ferenc egyébként szeptember 2-án elkezdte a futássorozatot 25 év, 25 nap, 25 maraton mottóval. A Margitszigeten, chipes időméréssel, napi nyolc körrel teljesítette a klasszikus távot. Míg másnak a vasárnapi 42 kilométer az igazi kihívás, neki az már a 25 napos vállalkozásának célegyenese.

"Túl vagyok egy hullámvölgyön, sajnos a jobb combomban a húzódás elég makacsnak bizonyult, egy hétig szenvedtem tőle. Egy maratonon nemigen zavart volna egy ilyen sérülés, mert utána pihenhet az ember, de nekem naponta kezelnem kellett, hogy tudjak futni. Az utóbbi 4-5 napban jöttem teljesen rendbe, és újra felgyorsultam. Előtte egy héten át mindig több mint 4 órát tartott a nyolc szigetkör, 4:10, 4:12 volt a végén az időm, ám már tegnapelőtt újra belül kerültem a négyórás határon. Az első kört mindig óvatosan futom, felmérem magam, és aztán ha úgy ítélem meg, gyorsítok. Az utolsó körökben esetleg még lassulok, de az időeredményem a legkevésbé sem zavar, sokkal inkább az időjárás! Rendkívül fárasztó napokig bőrig ázva teljesíteni a maratont, és nekem az útidőm, amíg kiérek Nagykovácsiból, illetve hazaérek tömegközlekedéssel, oda is, vissza is másfél-két óra. Ám most már úgy érzem, menni fog, csak újra esőt mondanak" - értékelte utóbbi maratonjait Öregsirály.



fb share