Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Százéves koromig szeretnék futni

"Százéves koromig szeretnék futni" - mondja Zsiga János, aki idén tölti be 76. életévét. A Spuri Futómagazin nyári számában futómúltjáról és terveiről mesél az egykor bányászként dolgozó tatabányai futó.

Zsiga János először úgy futotta le a Tatai Tófutás 7 kilométeres távját, hogy közben többször meg kellett állnia pihenni. Aztán egyre több edzés és egyre több verseny következett a sorban: Tatai Tófutás, Tatai Minimaraton, osztrák és német futóversenyek, Bécs-Budapest, IBUSZ Maraton. Zsiga János 1990-ben ment nyugdíjba, azóta fut komolyabban. Hétköznap 14-15, hétvégén 16-20 kilométert teljesít. Korához képest figyelemre méltó eredményeket ér el: 63 évesen 1:29:40 alatt futott félmaratont!

A harminchárom esztendőn keresztül a tatabányai bányáknál dolgozó futó még 76 évesen is komoly célokat fogalmaz meg. "Százéves koromig szeretnék futni. Lassan az időjavítás már nem realitás, bár még mindig résztávos edzéseket is csinálok, és például 30 kilométeren jobbat futottam, mint tavalyelőtt! úgy látszik, fejlődni még mindig lehet..." - mondja Zsiga János.

A gazdag futómúltat és a még mindig aktív futójelent bemutató portré Ha nincs korosztályos ellenfelem, az órával "meccselek" címmel olvasható a Spuri Futómagazin május közepén megjelent nyári számában.

A Spuri Futómagazin négy következő számára június 15-éig kedvezményesen, tavalyi áron, 2900 forintért - Spuri Futókártyával 2600 forintért - fizethetsz elő. Az előfizetés a 2011-es őszi és téli, valamint a 2012-es tavaszi és nyári számot foglalja magában. Június 16-ától augusztus 15-ig egy lapszám ára előfizetőknek 850 helyett 750 forint, az előfizetés négy számra 3000 forint. Ugyanebben az időszakban Spuri Futókártyával az előfizetés négy számra 2700 forint. A lapot megvásárolhatod a BSI nevezési irodáján, a Spuri Futóboltban és a BSI eseményein a készlet erejéig.

A Spuri Futómagazin előfizetéséről itt >>> találsz meg minden információt.

fb share