Szemelvények a Spuri Futómagazinból: Ultrafutás Mongóliában

Külföldön sokan futnak maratont és teljesítenek ultratávot. De egy olyan távoli, számunkra egzotikusnak tűnő országba, mint Mongólia, valószínűleg csak pár futó jut el. A Spuri Futómagazin május közepén megjelenő nyári száma egy, az ázsiai országban rendezett ultramaratonról is beszámol.

A Sunrise to Sunset (Napkeltétől napnyugtáig) nevű ultramaratont az észak-mongóliai Khövsgöl-tónál rendezik. A versenyen 42 és 100 kilométeres táv teljesítésére van lehetőség. Pfliegel Bálint a maratoni, Takács Eszter pedig a hosszabb távot futotta le. A cikkben ők számolnak be élményeikről.

A Sunrise to Sunset ultramaratont sokan a világ egyik legnehezebb futóversenyének tartják. Ezt mindkét magyar résztvevő megerősítette, de hozzátették: a táj lélegzetelállítóan gyönyörű, és az ottani emberek szíve is tiszta. Aki ezen a versenyen indul, egy családias közösség része lesz. "Mongólia az a szerető ősi természet, amit viszontszeretnek: csodálatos és megnyugtató" - mondja Pfliegel Bálint.

A Dzsingisz kán földjén című beszámoló a nem mindennapi verseny mellett a mai Mongóliáról, a mai mongol életmódról és a helyi viszonyokról mond el sok-sok érdekességet.

A Spuri Futómagazint megvásárolhatod a BSI nevezési irodáján, a Spuri Futóboltban, vagy a BSI eseményein az információs sátorban a készlet erejéig. Egy lapszám ára 795 forint.

fb share