2013-11-02

NEW YORK MARATHON ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

November 3-án, vasárnap ismét élő közvetítéssel jelentkezik az Eurosport az ING New York Marathonról. Az adás 15:30-18:00-ig tart, közvetít Szabó Gábor és Kovács Dusán.

2013-10-31

Ki kicsoda az ING New York City Marathon profi mezőnyében

Az elit futók impozáns listája:

2013-10-31

Pamela Anderson indul az ING New York City maratonon

November 3-án a New York City marathon versenyen rajthoz áll a korábbi Baywatch sztár és fotómodell Pamela Anderson is, aki jótékonysági célból vállalja élete első maratonját. Anderson felkészülésében edzők és életmód-tanácsadók is részt vettek, hiszen a korábbi fotómodellnek nemcsak a teljesítés a célja, hanem a 4 óra körüli idő is.

2013-10-31

KENYÁBAN IS ELLENŐRIZ A WADA

Jamaica után Kenya doppingellenes rendszerét és tevékenységét is ellenőrzi a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA).

2013-10-31

Ma este Spuri Mozgásmagazin!

Ma estére ne nagyon csinálj magadnak programot a koraesti órákra, hiszen a SPORT TV műsorán 18:45-kor ismét jön a Spuri Mozgásmagazin! Hogy mivel is? Íme a rövid tartalomjegyzék - illetve nézz bele az adásba is!

2013-10-31

A nevezési iroda november 1-jén zárva lesz

Az ünnepre való tekintettel november 1-jén, a munkaszüneti napon a BSI nevezési irodája is zárva lesz. A megértéseteket köszönjük.

2013-10-31

Maratoni visszhangok: Az én MARATONOM...

Mára is jön egy mesés történet: Turcsányi Zsolt futásának minden pillanatát képszerűen festi le nekünk, készülődését, az előzményeket, örömét, mindent. Örüljetek ti is vele úgy, ahogyan ő örült a célba éréskor!

2013-10-30

A hét végén próbáld ki a fitneszt - jó keresztedzés a futásokhoz!

Ne végy azonnal bérletet persze, először csak gyere el, ismerkedj annak rengeteg módozataival a 8. Fittarénán a Syma csarnokban! Ha a jegy megvan, már készülhetsz is... Mert nem csak a futás létezik, hidd csak el, mi aztán tudjuk. Egy igazán jó fitneszóra, pláne több, garantáltan átmozgat, elfáraszt, erősít. De siess - már 1000 alatt van az eladó jegyek száma!

2013-10-30

29. Telekom Vivicittá Városvédő Futás - még egy hónapig nevezhetsz a tavalyi árakon!

Még egészen november 30-áig nevezhetsz a 2013-as árakon a jövő évi Vivicittára, a Midicittára, a Midicittá+ távjára és a félmaratonra! Kihagynád? Dehogy is! Ott a helyed ezen a vidám, tavaszi eseményen - gyere az egész családdal, mindenkinek lesz mit csinálni!

2013-10-30

Ma helyezik örök nyugalomra Pék Imrét

Minden futót szeretettel várnak, aki szeretné kegyeletét leróni Imi előtt, és szeretne végső búcsút venni tőle.

2013-10-30

TARTANAK A TERRORTÓL, VÉDIK A NEW YORK-I MARATONIT

Példátlan biztonsági intézkedések mellett rendezik meg november 3-án a New York-i maratonit, tartva az áprilisi bostoni maratonin történt terrorcselekményhez hasonló támadás előfordulásától - jelentette az amerikai média.

2013-10-30

Norseman triatlon 2014 - már betelt a nevezés

A világ egyik legszebb és legnehezebb Ironman versenye a norvég Norseman XTreme Triathlon. Hiába az extra nehézség (mint a hideg, a szél, a maraton helyett terep maraton, közel 1600 m szintemelkedéssel), a verseny előtt 10 hónappal betelt a nevezés.

2013-10-30

Simon Whitfield visszavonul

A kanadai triatlon-legenda, Simon Whitfield bejelentette visszavonulását. Négy olimpián vett részt és nevéhez fűződik a sportág első olimpiai aranyérme (2000, Sydney).

2013-10-30

Túra, futás, lila hagyma - itt a 6. Intersport Túranap rövid filmje!

Ismét csodaszép hétvégét tölthettek el a családok, barátok a Pilis környékén a 6. Intersport Túranapon. Az időjárás kényeztetett mindenkit, így aztán csak mosolygós arcokat láttunk a célban - és az útvonalon is. Nézd meg ezeket a mosolygós arcokat az esemény kisfilmjében!

2013-10-29

Fusd át a telet - avagy Balatontól Balatonig

Siófokon ünnepélyesen belefutunk a télbe a 10. Intersport Balaton Maratonon, s ugyancsak Siófokon hatalmas örömmel kifutunk belőle a következő márciusi SPURI Balaton Szupermaratonon. De mi történik a kettő között?

2013-10-29

Magyar eredmények Frankfurtban

A vasárnapi BMW Frankfurt Marathonon 15 magyar célba érőt is köszönthettek:

2013-10-29

Kenyai győzelmek a BMW Frankfurt Maratonon

Nagy kenyai fölény jellemezte a vasárnap megrendezésre került Frankfurt Maratont, a hölgyeknél az első két, a férfiaknál az első öt helyen kenyai versenyző futott be. Az abszolút győztes Vincent Kipruto lett 2:06:15-tel, egyetlen másodperccel előzve meg riválisát.

2013-10-29

MOB Sport 21 mezei váltó és terepfutóverseny

Nyári meleg fogadta a Merkapt Sporttelepre érkező futópalántákat és az Őket kísérő szülőket, edzőket a MOB Sport 21 mezei őszi fordulója. Nagy népszerűségnek örvend ez a szakág is, hiszen a gyermekek mezei körülmények között tehetik próbára képességeiket és csapatban futhatnak egymásért. U11 és U13-as korosztály számára kiírt 8*600 m-es ( 2 kör) ill. 8*900 m-es (3 kör) váltóverseny.

2013-10-29

3000 jótékonysági hely marad kihasználatlanul New York-ban

A szervezők szerint a Sandy hurrikán utóhatásának köszönhető, hogy 3000 jótékonysági futóknak fenntartott hely marad kihasználatlanul az idei New York Maratonon. Néhány nevezés minden évben megmarad, de ilyen számra eddig sosem volt példa a jótékonysági program hét évvel ezelőtti indítása óta.

2013-10-29

Miskolc Barátság Maraton - új pályán, még több résztvevővel

Óvodásoktól nyugdíjasokig mindenki találhatott megfelelő távot magának az október 27-én, vasárnap a borsodi megyeszékhely központjában megrendezésre került Miskolci Barátság Maraton futófesztiválon.

2013-10-29

Mozdulj, Soroksár! BUCI futóverseny

Családi váltó, Ovi-, Suli-, Mini-, és Kismaraton a XIII. kerületben.

2013-10-29

Maratoni visszhangok: Az én elsőm

Tovább szemezgetünk a maratoni történeteitekből, íme a következő "elsőmaratonos" sztori. Kempa-Tóth Angéla rég nem gyerek, mégis gyermekként tudott örülni első maratonjának; ennek történetét írta meg nekünk.

2013-10-29

Már nincs három hét sem a jubileumig!

21 napon belül vagyunk: november 16-17-én jön a jubileumi 10. szezonzáró Intersport Balaton Maraton és Félmaraton! Hányszor voltál velünk Siófokon a két napos futóbulin? Egyszer? Kétszer? Akárhányszor is, egy biztos: idén minden eddigi hangulatot felülmúl majd az esemény! A tavalyi is jó volt: nézd csak meg a tavalyi rövid filmet - viszont... idén még a Balcsiban is van víz!

2013-10-29

SPURI futómagazin - még a héten előfizethetsz!

Tudtad, hogy mostantól minden lapszám után, amit megvásárolsz, lehetőséged van előfizetni a következő négy számra (azaz egy évre), ha megtetszett a lap? És azt tudtad, hogy minden előfizető olvasónk minden lapszámmal nyerhet a játékunkon? De figyelj, mert már csak a hónap végéig lehet előfizetni!

2013-10-29

Csütörtökön Spuri Mozgásmagazin!

De gyorsan eltelik egy hónap! Bizony, már csak pár nap, és újra a képernyő elé szögezünk mindenkit. Hogy mivel is? Íme a rövid tartalomjegyzék - illetve nézz bele az adásba is!

2013-10-28

Jövőre David Beckham is Ironman lesz?

Néhány napja kering a hír a világhálón, miszerint a nemrégiben visszavonult világklasszis labdarúgó, David Beckham kedvet kapott a barátjától, s elhatározta, hogy ő is Ironman lesz. A jóbarát - akit Beckham a tanácsaival segített a felkészülése során - nem más, mint a brit sztárséf, Gordon Ramsay, aki két hete 14:04:48-as idővel sikerrel teljesítette a klasszikus távot a hawaii Ironman-világbajnokságon.

2013-10-28

Megkezdődött a Mezeifutó Magyar Liga

Ha Sötétvölgy, akkor káprázatos őszi időjárás (amely már-már nyári volt), változatos pályavezetés és idén nagyon nehéz pálya - mondhatták a szombati mezei versenyen indult atléták. A terep legkönnyebbnek számító részei az erdészet munkagépeinek köszönhetően iszonyatosan nehézzé váltak és ehhez jöttek még a tisztáson a szalmabála- és farönk akadályok.

2013-10-28

Idén először Haile Gebrselassie Maraton Etiópiában

Saját nevével fémjelzett versenyt hozott össze hazájában a maratonfutás koronázatlan királya, Haile Gebrselassie. Sok régi futótársát és ellenfelét hívta meg a viadalra, ahol Gudisa Shentema győzedelmeskedett 2:15:23-mal.

2013-10-28

Maratoni közben kötött 3.6 m-es sálat a futó

Futás közben 3.6 méter hosszú sálat kötött a Kansas City maratoni futóverseny egyik versenyzője, amivel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe – írta az amerikai Kansas City Star című napilap.

2013-10-28

Kropkó Péter álma valóra válik

Jövő augusztusban valóra válik Kropkó Péter álma: Budapesten a világhírű Ironman-márkanév alatt versenyt rendeznek – mindezt október 10-én jelentették be, a legendás hawaii Ironman-világbajnokság kapcsán megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón. Hosszú volt az út idáig, s még igen sok feladatot tartogatnak a következő hónapok...

2013-10-28

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont vagy egy SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-10-28

Mai kedvenc számunk: 70 - ennyi futónagykövetünk van már!

Bizony, újabb két futónagykövettel bővült az eddig sem kicsi tábor: Gilián Mária Piliscsabán, Rónai Bernadett pedig Újbuda térségében vállalta, hogy - a hivatalos megfogalmazás szerint - lakóhelyén futó közösséget szervez, vagy a meglévőnek új lendületet ad. a nem hivatalos verzió pedig az, hogy azt teszik ők, amit szeretnek: futnak, s a futás szeretetét megosztják másokkal is.

2013-10-28

A Haas is csatlakozott a Rózsaszín Lánchídi séta kampányhoz

Az Ed.Haas Hungaria Kft. legfontosabb küldetésének tartja a tudatos egészségszemlélet és aktív életmód népszerűsítését. A különböző sportesemények szponzorálása mellett idén az Egészség Hídja Összefogás Egyesület munkáját is támogattuk. A vállalat rózsaszín szalaggal és kupakkal ellátott limitált pezsgőtablettával jelent meg ebben az évben, és minden eladott termék után 5 Ft-ot adományozott az egyesületnek.

2013-10-28

Ezen a héten olcsóbban nevezhetsz a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra!

November 3-a többek közt az SOS morze kód, a ...- - -..., azaz "ti-ti-ti tá-tá-tá ti-ti-ti" megszületésének a 107. évfordulója. De hiába is küldenél vasárnap segélykérő jeleket a világnak, ha addig nem neveztél a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonra, mert csak harmadikáig tudsz több mint a negyedével olcsóbban nevezni.

2013-10-26

6. Intersport Túranap fotók, eredmények

Az eseményen készült 1600 fotó itt tekinthető meg >>>
A három táv eredménylistái itt találhatók >>>

2013-10-26

Idén is megsütött minket a nap a Pilisben

Hatodik alkalommal is hihetetlen nagy sikerrel zajlott az Intersport Túranap és Terepfutás - mindösszesen közel 2000 résztvevője volt idén az eseménynek. Pedig a reggeli nyolc fokos cidri, a ködös, nyirkos idő még semmi jelét nem mutatta, hogy erre a hétvégére is igazi kirándulóidőnk lesz, sőt! Szinte a nyarat idéző forróságban hirdettük ki a terepfutás közép- és hosszútávú nyerteseit: a hőmérő kis piros csíkja meghaladta a 20 fokot is árnyékban. Node ki mondta, hogy árnyékban kell hegyet mászni?

2013-10-25

Spuri Futóbolt - 2014-es Asics modellek és akciós Nike Lunarglide futócipők

Megérkeztek a 2014-es Asics Kayano 20 futócipők a Váci úti Spuri Futóboltba.
Nike Lunarglide +4 utolsó darabok, 20%-os kedvezménnyel a Spuri Futóboltokban!

2013-10-25

SPURI futómagazin - most minden számmal nyerhetsz!

Tudtad, hogy mostantól minden lapszám után, amit megvásárolsz, lehetőséged van előfizetni a következő négy számra (azaz egy évre), ha megtetszett a lap? És azt tudtad, hogy minden előfizető olvasónk minden lapszámmal nyerhet a játékunkon? De figyelj, mert már csak a hónap végéig lehet előfizetni!

2013-10-25

Maratoni visszhangok: az én maratoni morzsám

Sok lelkes futó küldte el nekünk történetét. Elkezdtünk szemezgetni küzülük. Reméljük, nagyon sok szép sztorit oszthatunk meg veletek majd - kezdjük is meg a sort Dr. Péntek Zoltán maratoni morzsájával. Olvassátok szeretettel!

2013-10-25

Ne feledd: három hét múlva jön a FélmaratonMánia idei utolsó futása!

Mint a BSI mindegyik félmaratoni versenye, a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton 21 kilométere is része a FélmaratonMánia sorozatának. Akár most kezded, akár épp a végén vagy, mindegy: nincs más dolgod, mint négy egymást követő évszakban teljesíteni egy félmaratonunkat, hogy a végén begyűjthesd a különleges érmet!

2013-10-25

Kezdődik a ciklo-krossz szezon - a bajnok Buruczki Szilárd évet értékel

A hegyikerékpáros szezon után, a ciklo-krossz kezdetekor összegzi az eltelt időszakot Buruczki Szilárd, a Merida Kőbánya TC versenyzője, korábbi többszörös bajnok, válogatott kerékpáros, aki eddig három olimpiáról "éppen, hogy lecsúszott" -, de akár még a riói felkészülést is "bevállalja".

2013-10-25

El ne dobd a rajtszámot!

Ugye nem felejtetted el? Bármelyik távján is indultál a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválnak, a rajtszám segítségével most még néhány hétig pihenésképp kedvezményesen látogathatsz az állatkertbe, s néhány kiállításra is!

2013-10-25

Légy a BSI Futónagykövete!

Eddig majdnem 80 tapasztalt BSI Futónagykövet működtet futó közösségeket. Hozzájuk fordulhatnak a tanácsra vágyó kezdők, velük tarthatnak az eddig magányos futók. Folyamatosan várjuk a jelentkezőket, mert a célunk, hogy minden nagyobb településen legyenek BSI Futónagykövetek.

2013-10-24

Mához egy hétre: Spuri Mozgásmagazin!

Bizony, már csak egy hét, és újra a képernyő elé szögezünk mindenkit. Hogy mivel is? Íme a rövid tartalomjegyzék!

2013-10-24

Maratoni visszhangok: Velünk volt az UNICEF is a SPAR Budapest Maratonon

Velünk volt, nem is akárhogyan! Speciális váltójukra emlékezhettek ti is, melyben kilométerenként más és más nemzetiségű kisgyerek futott a pályán, a Lánchídon pedig egy palesztin és egy izraeli fiúcska kézen fogva szaladt át. nézzétek meg a DigiSport félórás filmjét az eseményről!

2013-10-24

Vegafood játék 2013/11 - Kisorsoltuk a nyerteseket!

Kisorsoltuk a helyesen válaszolók között a két szerencsés nyertest. Nyereményük egy-egy főre szóló egy heti, azaz 5 munkanapra szóló - ebéd, melyet a VegaFOOD étlapjáról választhatnak ki.

2013-10-24

FittAréna jeggyel az Állatkertbe? Naná!

November 3-án lesz a 8. FittAréna, Magyarország legnépszerűbb, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb fitnesz rendezvénye a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Ide várjuk a mozgás szerelmeseit harmadikán - és utána pedig azok számára, akik velünk voltak, az Állatkert is féláron biztosít belépést november 4-étől 2014. február 28-áig.

2013-10-24

Még két nap - készíted már a túracipőt? (VIDEÓ)

No nem az ablakba kell kitenni, Mikulás napja még messze van... csupán rendeltetés szerűen kell használni szombaton a bakancsot a 6. Intesrport Túranapon. Tavaly gyönyörű idő volt, majdnem 1700-an voltunk, és kellemes baráti, családi túrák történtek a három távon, de idén sem lesz ez másként! Idézd fel velünk a tavalyi Túranap legszebb pillanatait!

2013-10-24

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont vagy egy SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-10-24

Zabari János nyerte a Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratoni versenyt

Zabari János a zárónapon is első lett a Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratoni futóversenyen, így címét megvédve megnyerte az ötnapos viadalt.

2013-10-22

Felkerült az összes befutófilm a SPURI WebTV-re!

Akkora volt a bitmennyiség, hogy eltartott egy darabig, de végül csak felkerült a 28. SPAR Budapest Maraton, a Riska Minimaraton és a Danone Maratonka összes befutófilmje az őt megillető helyre, a SPURI WebTV oldalára. Lehet őket nézegetni - és mást is!

2013-10-22

Van már szállásod a Balaton Maratonra? No akkor siess!

Siess, bizony - ugyanis a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton szálláslehetőségei közül az egyágyas standard szobák már el is fogytak, s máshol is kezd betelni a maximális létszám. Novemberig ugyan még van idő, de ne hidd, hogy mindenki így gondolja. Csak abba gondolj bele, mekkora bulik vannak, amikor egy szintet elfoglal egy baráti társaság. Na ugye?

2013-10-22

A futanet.hu az élvonalban!

Belegondoltál már, hány magyar weblap van? Hány site? Hány portál van az interneten világszerte? Körbenéztünk a világhálón (hol máshol?), s bizony nagyon tág határok közt mozog, amit különböző "szakértők" és "nem szakértők" mondanak... A legkisebb szám is sok milliós nagyságrendű, ami a magyar honlapokat illeti, a világon meg milliárdnyiról beszélnek. Nos, ehhez képest a futanet.hu ott van a világ legnézettebb 100.000 weboldala közt!

2013-10-22

Maratoni visszhangok: maraton röviden (videó)

Nekünk még nem volt elég a maratoni visszaemlékezésekből... Azokból sosem elég. Éppen ezért órákig el tudnánk nézegetni a következő kis filmet is, ami 5 percnyi rajt-cél győzelmet mutat. A hangulata alapján biztosan... Nem véletlenül volt a célkapu előtt kiírva: mindannyian hősök vagytok! Nos, nézzük meg a hősöket! Magadat. A barátaidat.

2013-10-22

Pénteken indul az előjelentkezés a 8. FittAréna óráira

A 8. FittAréna kínálatában idén is szerepelnek olyan órák, amelyeken az eszközigény miatt csak előjelentkezés után vehetsz részt. Ezekre az órákra csak az adott órára érvényes karszalaggal rendelkezők léphetnek be a terembe.

2013-10-22

Zabari a harmadik szakaszt is megnyerte az ultramaratonon

A Győr és Tata közötti rajt-cél győzelmével tovább növelte előnyét összetettben Zabari János a Bécs-Pozsony-Budapest ultramaratoni futóversenyen.

2013-10-22

Itt a legfrissebb itiner a hétvégére, böngéssz kedvedre!

Szép hétvégének nézünk elébe, hiszen az idő kellemesnek ígérkezik, és három útvonal közül is választhatsz, ha eljössz a 6. Intersport Túranapra szombaton. A helyszín a szentendrei HÉV csillaghegyi megállójától kb. 8 perc sétával elérhető, aztán irány a hegy! Nézd meg a térképet, az itinert és a szinttérképet!

2013-10-22

Női futólegendák találkoztak Debrecenben

Tavaly az '50-es, '60-as, '70-es és '80-as évek kiváló férfi, idén ugyanezen időszak sikeres női atlétáit hívta meg a Friss Oxigén Alapítvány egy közös futásra, beszélgetésre, ünneplésre október közepén, a debreceni Nagyerdőbe.

2013-10-21

Maráz Zsuzsa, aki berobbant az ultrafutás világába

Németh Györgyit többek közt nem csak azért szeretjük, mert ő a gödi futónagykövetünk, hanem azért is, mert jó olvasni. Bármiről is ír. Most épp egy fiatal ultrafutónőről írt, aki berobbant az ultrák világába: Maráz Zsusával készített interjút.

2013-10-21

Riska Minimaraton - SULIMARATON eredmények

A 28. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál, Riska Minimaraton távján, az iskolák között meghirdettük a SULIMARATON, 6 fős csapatversenyt.

2013-10-21

20 hetes E-edzés a tavaszi Balaton és FélBalaton Szupermaratonra

Mától lehet feliratkozni a 7. SPURI Balaton és FélBalaton Szupermaraton felkészítő edzésére. Tavasszal futhatsz egy, két, négy napot, maratont, vagy annál többet, sokkal többet is, ez viszont komoly felkészülést igényel, nem árt, hogy ha már most elkezded a felkészülést testileg és lelkileg is.

2013-10-21

Spuri Futóboltok ünnepi nyitva tartása

A közeljövőben történő ünnepi munkanap-átrendeződések nyomán egy kicsit módosul majd a Spuri Futóboltok nyitvatartási ideje, mindenképpen nézz utána, hogy egy adott bolt nyitva van-e, mielőtt elindulsz!

2013-10-18

Spuri Futóbolt - Akciós Salomon futócipők terepre

Próbáld ki a Salomon Speedcross 3 futócipőt. Szuper színek közül válogathatsz!
A cipőd is illeszkedjen a futóútvonaladhoz.

2013-10-21

Ismerd meg a 8. FittAréna Fitnesz Park és Életmód Expo kiállítóit!

November 3-án, a 8. FittAréna részeként 4000 négyzetméteres Fitnesz Park és Életmód Expo épül fel, ahol minden eddiginél nagyobb területen találkozhatunk az aktív színpadok kínálatával, elsőként vásárolhatunk számos sportruházat legújabb kollekcióiból, valamint mérhetjük fel testünk egészségügyi és edzettségi állapotát.

2013-10-21

SPURI futómagazin - most minden számmal nyerhetsz!

Tudtad, hogy mostantól minden lapszám után, amit megvásárolsz, lehetőséged van előfizetni a következő négy számra (azaz egy évre), ha megtetszett a lap? És azt tudtad, hogy minden előfizető olvasónk minden lapszámmal nyerhet a játékunkon? De figyelj, mert már csak a hónap végéig lehet előfizetni!

2013-10-21

Maratoni visszhangok: Negyed óra full maraton (Videó)

Annyi minden történt onnantól kezdve, hogy megjelentek a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál sátrai odáig, hogy vasárnap este az utolsó futó is hazatért, hogy azt egy negyed órás kis filmbe tudtuk csak belegyömöszölni. De abba a legjavát tettük! Nézd meg, idézd fel az emlékeket velünk - itt az összefoglaló videó!

2013-10-18

Maratoni visszhangok: Csőre Gábor - 42 év, 42 kilométer

Csőre Gábor, a Vígszínház művésze gondolt egy merészet, s úgy döntött: 42 évesen már éppen ideje, hogy fusson egy maratont a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon. Végig kísérhettük felkészülését a Spuri Mozgásmagazinban, s most megnézhetitek, hogyan is sikerült neki a futás.

2013-10-17

Kisorsoltuk a szurkolói játék nyerteseit!

A 28. SPAR Budapest Maraton szurkolói játékában 1-1 db 2 személyes wellnesshétvégét, illetve egy 20 ezer forintos HERVIS vásárlási utalványt lehetett nyerni, ha valaki kitöltött egy szurkolói kupont névvel-címmel - és természetesen kedvenc futója rajtszámával. A kihúzott lapokon szereplő rajtszám tulajdonosa pedig egy éven keresztül ingyen indulhat a BSI eseményein. Nos, kíváncsi vagy már a nyertesekre?

2013-10-17

Maratoni visszhangok: A Bátor Tábor is velünk volt

A Bátor Tábor, az élménykülönítmény futói, szurkolói ismét üde színfoltjai voltak az útvonalon, és annak mentén a tömegnek. Most, néhány nap múltán kaptunk egy levelet, aminek nagyon örültünk. Örüljetek ti is!

2013-10-17

Maratoni visszhangok: ahogyan a 6. alabárdos látta

Idézzük a 6. alabárdost: "Az a jó - már a hangulaton túl - az ilyen mega versenyekben, mint például a hétvégi 28. Spar Budapest Nemzetközi Maraton®, hogy utána elárasztják a futók a netet. Blogok, fotók... miegymás." És tényleg! Például ő is írt egyet...

2013-10-17

Maratoni visszhangok: színészváltók a SPAR Budapest Maratonon

A lezajlott, rekordokat döntögető esemény után jó visszanézni, jó meghallgatni-elolvasni, kinek hogy esett, ki mint élte át és -meg. Ezekből a visszhangokból szemezgetünk most majd egy darabig, hiszen mindig lesz, aki szívesen mesél, szívesen mutatja meg képeit, videóit. Most a színészváltókról jön egy kis videó...

2013-10-17

Milyen kitűzőt kérsz a túra után?

A nagy futások után cseréld egy napra a futócipődet túrabakancsra, pihenj egy kicsit a családoddal, lazíts barátaiddal! Egy fényképezőgéppel a kezetekben hihetetlen fotókat készíthettek egy fél-egy napos kirándulásról, aminek az útvonala szebbnél szebb tájakon vezet végig. És utána zsebeld be a kitűződet, amit a 6. Intersport túranapon kapsz!

2013-10-17

FUTÓVERSENYT RENDEZNEK A VATIKÁNBAN

Futóversenyt rendeznek vasárnap a vatikáni Szent Péter téren, és a Szentszéknek saját krikettcsapata is lesz.

2013-10-17

VILÁG GYALOGLÓ NAPOK PEST MEGYÉBEN

A Magyar Szabadidősport Szövetség felhívásához csatlakozva a Világ Gyalogló Nap eseményeit - az elmúlt évekhez hasonlóan - ebben az évben is több helyszínen, szervezte meg a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség.

2013-10-17

SZOMBATON RAJTOL A BÉCS-POZSONY-BUDAPEST ULTRAMARATON

A három országon és annak fővárosain, valamint 42 településen áthaladó BÉCS- POZSONY-BUDAPEST ULTRAMARATHON (BBU) futóverseny Európában egyedülálló.

2013-10-17

Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, és nyerj egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de egy SAMSUNG Galaxy Ace 3 okostelefont is nyerhetsz. Regisztráltál? Sportoltál? Akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat, s várd, hogy nyersz-e!

2013-10-15

Fuss barátaiddal a Rókaűzőkön!

Hogy mi is ez a Rókaűzők? Egy igazi csapatverseny 12 fős futó-baráti-társaságok számára. Egy olyan verseny a magyar kínálatban, ahol a legnagyobb létszámú vegyes váltóval kell dupla maratoni távot futni. Egyszerű, nagyszerű - buli! Ne feledd tehát: 2013. október 19., vagyis most szombat - RÓKAŰZŐK!

2013-10-15

Maratoni visszhangok: ahogyan a színházak látták...

Minden eddiginél nagyobb számban jelentek meg a színháziváltók a Spar Budapest Maraton® Fesztiválon a Fut A Színház kategóriában megmérkőzve. Némelyik csapat már most leírta tapasztalatait, mások még csak ezután fogják - egy biztos: élményekben gazdag hétvége volt ez mindenki számára. Lássuk hát, melyik csapat hogyan látta az eseményt!

2013-10-15

Olimpikonok és híres sportolók futottak a máltai sportegyesületért

A Máltai Szeretetszolgálat is ott volt velünk a Spar Budapest Maratonon, futottak is, gyűjtöttek velünk együtt - nem is akármit. A verseny előtt és alatt összegyűlt 15 zsáknyi futócipőt, sportruhát a héten adjuk át nekik. És közben hihetetlenül jól érezték magukat, amit több száz fotóval tudnak bizonyítani. Lássuk, hogyan látták ők az eseményt!

2013-10-14

És te hogyan láttad a SPAR Budapest Maraton Fesztivált?

Mi mindig elmondjuk, hogy hogyan láttuk, megmutatjuk a képeninket, filmünket, mesélünk honlapjainkon. Hála az egyre okosabb kütyüknek azonban, már ti is rákaptatok arra, hogy meséljetek. Szavakkal, képekkel, hanggal. És mi ennek csak örülni tudunk, hiszen így, mint tükörben, rajtatok keresztül magunkat is látjuk, s velünk együtt mindenki más is osztozni tud örömötökben, átélheti mindenki ugyanazt a hangulatot, amit te. Mesélj hát!

2013-10-14

El ne dobd a rajtszámot!

Bármelyik távján is indultál a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválnak, biztosan volt rajtszámod. És ha azt hinnéd, hogy a rajtszám pusztán a sorszámodat jelöli egy versenyen, nos, akkor tévedsz: segítségével most még néhány hétig pihenésképp kedvezményesen látogathatsz az állatkertbe, s rengeteg kiállításra is!

2013-10-14

Mindenkinek érem az Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon?

Szusszantál már tegnap óta? Akkor itt a következő kihívás, máshonnan közelítve: bulimeghívás. Indulj bármelyik távján a jubileumi 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon, biztosan érmet kapsz célba érkezéskor! Így köszönjük meg, hogy 10 éve velünk vagytok.

2013-10-14

Oszd meg a facebookon kedvenc maratoni képedet!

Az biztos, hogy a sok ezer fotóból, amiket készítettünk a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon, magadról is találsz majd nem egy nagyon jót. Talán épp a befutófotót, nem? Ha tetszik, miért ne csinálnál magadnak emléklapot belőle? És azt miért is ne oszthatnád meg a Facebookon?

2013-10-13

Hármas csúcs

Ahogy azt az előzetes nevezések alapján vártuk, valóban több rekord is megdőlt a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon. Soha még ennyien nem neveztek magyarországi szabadidősport rendezvényre, idén 21 930 futót regisztráltak. (Tavaly 19200 fővel született a most megdöntött rekord.) Köztük 4900 maratonista választotta magának a mai budapesti programot, ami szintén csúcs. A harmadik rekord pedig a 68 országból érkezett közel 3000 külföldi futó.
A versenyben végig vezetve megvédte tavalyi elsőségét Józsa Gábor, aki harmadszor gyűjtötte be az országos bajnoki elsőséget.

2013-10-11

Maratonmorzsák - a Budapesti Operettszínház Énekkarának rendhagyó koncertje

A 28. SPAR Budapest Maraton® útvonalán ismét rengeteg zenei pont várja a futókat. Lesz adrenalin szintet emelő dobszó, vérpezsdítő szamba, kőkemény rock, blues és jazz és DJ-k és színész zenekar és népzenészek is húzzák a talpalávalót. Idei klasszikus zenei kínálatunk egyik színfoltja és egyben újdonsága a magyar Brodway-nek is nevezett Nagymező utcához kötődik.

2013-10-11

Maratonmorzsák - Cipőgyűjtés a Máltai Szeretetszolgálattal közösen

Ugye nem felejted? A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a 28. Spar Maraton® Fesztivál alkalmából. Nézz körül még gyorsan a szekrényedben! Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet.

2013-10-11

Maratonmorzsák - Készíts emléklapot kedvenc képeidből, és oszd is meg őket!

Az biztos, hogy a sok ezer fotóból, amiket készítünk a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon, magadról is találsz majd nem egy nagyon jót. Talán épp a befutófotót, nem? Ha tetszik, miért ne csinálnál magadnak emléklapot belőle? És azt miért is ne oszthatnád meg a Facebookon?

2013-10-11

Futás és reggeli egyben - ott leszel?

Ott leszel holnap az 56-osok terének homokóra felőli oldalán? Mert akkor nem sokáig leszel ott, hiszen reggel kilenckor el kell indulni futni... persze csak akkor, ha 3,2 km lefutása után szeretnél velünk reggelizni, nomeg szeretnél egy jóféle pólót!

2013-10-11

Maratonmorzsák - Gyula nem egyedül suhan

Gyula egyedül jön - ez a zenekar neve. De Gyula nem egyedül suhan. Fut is, meg nem is, énekel is közben meg nem is... ej, de zavaros ez! Márpedig a SPAR Budapest Maraton® kapcsán nem hagyhatunk homályt, tehát akkor most szépen kibontjuk a sztorit.

2013-10-11

Maratonmorzsák - Ismét óriási létszámcsúcs a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon!

Mindig, mikor azt hisszük, hogy ennél jobb már nem is lehetne, előadódik egy helyzet, ami még jobb. Talán azért, mert mindig úgy állunk neki az eseményeknek, hogy ez legyen minden eddigi közül a legjobb esemény. És talán ennek köszönhető, hogy az idei SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon is sikerült túlszárnyalnunk az eddigi legmagasabb nevezői létszámot...

2013-10-11

Maratonmorzsák - Tésztaparty jegyek kaphatók holnap az Információnál!

Ahogy ez az 1984-es kezdetek óta minden maraton előtt hagyomány, idén is lesz hatalmas tésztaparty (akkor még a tészta helyett gombóc volt) a 28. Spar Budapest Maraton® előtt, hogy utoljára még feltöltsük a szénhidrátraktárainkat, de főleg, hogy a régen látott futóbarátokkal késő délutánig csevegjünk a sátorban.

2013-10-11

Maratonmorzsák - Maraton látóként - vakon

A SUHANJ! egyik alapítója fedett szemmel, azaz vakon teljesíti a 28. SPAR Budapest Maratont. Fogyatékkal élő és sérült társaink sportjára szeretné felhívni a figyelmet.

2013-10-11

MARATONMORZSÁK - Kövesd élőben a SPAR Budapest Maraton eseményeit a MinDigTV-vel!

Fantasztikus! Most először három különböző kamera képét követheted bármilyen fajta mobiltelefonodon - és számítógépeden is - a 28. SPAR Budapest Maraton® ideje alatt a MinDigTV telefonokra letölthető applikációi segítségével, illetve a honlapon is lesz erre lehetőséged, ha kényelmesen, hátra dőlve nagy monitoron néznéd például a befutót, vagy az útvonal történéseit.

2013-10-11

Szurkolj velünk és nyerj!

Mi tudjuk, hogy a szurkolás nagyon kemény munka, ezért szeretnénk megjutalmazni azokat, akik hóban-fagyban, esőben-sárban ott állnak az út mentén és nem hagyják cserben a barátaikat.

2013-10-10

Maratonmorzsák - Udvaros Dorottyával startol a Nemzeti Színház váltója vasárnap

A Nemzeti Színház is részt vesz a 28. SPAR Budapest Maraton® - Fut a színház versenyében. Ezt a versenyt a magyarországi és határon túli színházak részére szervezi a Maraton Fesztivál egész napos programját irányító Budapest Sportiroda.

2013-10-10

Maratonmorzsák - maratoni helyszínrajz, hogy mindent megtalálj!

Nagy tér az Ötvenhatosok tere, sok dolog, s sok ember elfér rajta. Hogy ne érezd magad teljesen elveszettnek, mutatunk egy jó kis helyszínrajzot a területről, ami alapján már tudsz majd tájékozódni a 28. SPAR Budapest Maraton Fesztivál idején.

2013-10-10

Maratonmorzsák - Érdekességek, számok a 28. SPAR Budapest Maraton Fesztiválról

Miután a hétvégi esemény - ahogyan már ezt megszokhattátok néhány év óta - nem csak a futásról szól, úgy gondoljuk, itt az ideje, hogy összefoglalva elétek rakjunk egy kis összefoglalót arról, hogy a futáson kívül mivel találkozhattok, miről érdemes tudni a 28. SPAR Maraton® Fesztiváltól. Zene, jótékonyság, híres, érdekes emberek... És minden más.

2013-10-10

Mi van akkor, ha lefutottam a maratont?

Hogyan lehet regenerálódni, és van-e élet a maraton után?
Arról rengeteg írás szól, hogy miként kell felkészülni a maratonra. Miket kell edzeni, miket kell enni, hogyan kell frissíteni, mennyit kell inni, milyen tempót kell futni, milyen éléményekre lehet számítani a teljesítés során. Oké, de mi van utána?

2013-10-10

A Budai Egészségközponttal az optimális életminőségért

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál résztvevőjeként 2013. december 20-ig 20% kedvezménnyel veheted igénybe a cég minden járóbeteg szolgáltatását! Keresd a kupont a rajtcsomagban!

2013-10-10

Csőke Balázs az elit mezőnyben Hawaii-n

Lesz magyar résztvevője az idei hawaii ironman világbajnokságnak. A profik között a férfiaknál Csőke Balázs indul a halandó ember számára felfoghatatlan versenyen, amely 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 km futásból áll. Csőke jelenleg Houstonban készül élete második világbajnokságára.

2013-10-10

11 éves verte a női mezőnyt 5 kilométeren

Kissé meglepődhettek a nézők a New Jersey állambeli Little Silverben rendezett 5 km verseny eredményhirdetésénél, ugyanis a női dobogó tetejére egy 11 éves kislány állhatott fel. Catherine Wimmer 19:46 alatt teljesítette a távot.

2013-10-10

Interjú Maráz Zsuzsanna ultrafutóval

Hétköznapi futóból ultratávú országos csúcstartó: két évvel első maratonja után a Balatonalmádiban megrendezett 12 órás ultrafutó országos bajnokságon letette a névjegyét 139,42km-el.

2013-10-10

Maratonmorzsák - Futócipőm már van (Beszélgetés Fándly Csabával)

A 28. SPAR Budapest Maraton®-on idén is indul a kaposvári Csiky Gergely Színház csapata, mely tavaly a színházak versenyében dobogóra állhatott, és nem mellesleg az egyetlen színházi csapat a 22 közül, ami a messzi vidékről jön a fővárosba a hét végén. A váltó tagja Fándly Csaba, a színház fiatal színésze. Vele beszélgettünk.

2013-10-10

Maratonmorzsák - Kiss Péter Emlékkiállítás a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

Emlékeztek Kiss Péterre? Többször futott SPAR Budapest Maraton®-t hegymászó vagy barlangász jelmezben. Májusban sajnos nem tért haza a Kancsendzöngáról. Hétvégén egy kicsit rá is emlékezünk.

2013-10-10

Itt fogtok túrázni, ha kipihentétek a maratoni fáradalmakat...

Az a helyzet, hogy nem csak futás van a repertoárunkban - de hiszen tudjátok ti ezt! Sokszor voltatok már velünk túrázni, s reméljük, idén sem maradtok otthon a 6. Intersport Túranapon október 26-án. Egy kis kedvcsinálóként megmutatjuk, milyen szépségek várják a most az erdőbe tévedőket:az útvonal bejárásáról hihetetlen színű őszi képekkel tértünk vissza.

2013-10-10

Maratonmorzsák - A LÁSS! - EMMI - Paratriatlon válogatott a Flora Maratonstafétán

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának csapata: Balog Zoltán miniszter és a tárca államtitkárai idén is részt vesznek a Futás Napján, ahol folytatva a tavaly általuk elindított hagyományt, idén is vak és mozgássérült sporttársaikkal együtt teljesítik váltóban a versenytávot.

2013-10-10

Maratonmorzsák - Valami készül az Ötvenhatosok terén...

Tegnap még a megszokott arcát mutatta a tér, szürke volt és párás, ahogyan ez az őszi napokon lenni szokott. De ma már valami mozgolódás támadt... Vajon mi készül?

2013-10-10

Maratonmorzsák - a Millenniumi Kisföldalatti menetrendje a SPAR Budapest Maraton Fesztivál idején

Megkaptuk a hivatalos tájékoztatást a Kisföldalatti október 13-ai menetrendjéről, ami szerint a megnövekedett utaslétszám miatt egy kicsit sűrűbben fog közlekedni reggel - és az ellenőrök is ott lesznek, de lesz náluk elég jegy is!

2013-10-10

Maratonmorzsák - Csütörtökön és pénteken a nevezési iroda zárva tart!

A nevezési irodában lezárult az előzetes rajtszámfelvétel, csütörtökön és pénteken zárva tartunk! Mind a nevezés, mind a rajtszámátvétel szombat délben indul újra az Ötvenhatosok terén felállított versenyközpontban. A Spuri Futóbolt 10-18 óra közötti nyitva tartással vár mindenkit.

2013-10-09

Vegafood játék 2013/11

Játssz velünk, ismerkedj meg a makrobiotikus étkezéssel és nyerj egy hétre szóló ebédet!
A VegaFOOD kínálata nyáron új menüsorral bővült, így már makrobitokus ételeket is rendelhetsz tőlük. Ha számodra ismeretlenül hangzik ez a kifejezés, ismerkedj meg az alapjaival új cikksorozatuk segítségével! Ha pedig már találkoztál a makrobiotikus étel fogalmával, akkor sem árt felfrissíteni tudásodat!

2013-10-09

Maratonmorzsák - Két jó hír a Flora Maratonstaféta futóinak

Vasárnap a Flora Maratonstaféta harmadik váltóhelye a Margitszigeten lesz. A váltótagoknak jó hír, hogy egy bizonyos ideig ideiglenesen az 1-es villamos helyett járó villamospótló busz meg fog állni az Árpád hídon a sziget behajtójánál. De ennél még jobbat is tudunk mondani!

2013-10-09

Maratonmorzsák - Rendhagyó útvonalbemutató (Videó)

A tegnap közzétett 10 perces útvonalvideó után most egy másfajta, más módon érdekes videót mutatunk meg, melyben hírességek vezetnek végig a maratoni 42,2 kilométeren, innen-onnan bejelentkezve.

2013-10-09

Maratonmorzsák - Légy képben a Forgalmivaltozasok.hu-val!

Vasárnap délelőtt Budapest legszebb utcáit, épületeit láthatják a futók a 28. SPAR Budapest Félmaraton® útvonalán, köztük mindkét fővárosi világörökségi helyszínt, az Andrássy utat és a Duna-part látképét a Budai Várnegyeddel. Az esemény útvonalán ráadásul számos zenei pont is várja a futókat. Ezt a verseny ideje alatt természetesen bizonyos forgalmi változások segítik.

2013-10-09

Maratonmorzsák - Címvédésre készülnek a tavalyi bajnokok

A hagyományoknak megfelelően idén is a 28. SPAR Budapest Maraton® keretein belül kerül megrendezésre hazánk maratoni országos bajnoksága. A nevezési listákon megtalálhatók a tavalyi bajnokok, Józsa Gábor és Merényi Tímea, de rajthoz áll a 2012. évi bajnokság bronzérmese, Földingné Nagy Judit is, a verseny legeredményesebb futója a maga 7 győzelméve

2013-10-09

Maratonmorzsák - Ajándék és kóstoló a Sponser-től!

Nem vagy biztos abban, hogy a megfelelő szeletet vagy gélt eszed? Nem tudod pontosan mi a különbség az izotóniás italok között? Megkóstolnád a koffeines gumicukrot, de ezért nem vennél egy teljes csomagot? Itt az alkalom, hogy végigkóstold a Sponser kínálatát!

2013-10-09

Maratonmorzsák - Egymillió forintos zenekar (szó-kép-hang)

A Kiscsillag váltója a 28. SPAR Budapest Maraton®-on... A Bátortábor Élménykülönítmény színeiben a Kiscsillag zenekar minden tagja fut a Flora Maratonstafétában. A Bátortábor Alapítvány és a Kiscsillag kapcsolata nem új keletű, ahogy Lovasi András, a zenekar Kossuth-díjas vezetője elmondta, az egyik dalukat kifejezetten a Bátortábornak írták.

2013-10-09

Mozdulj rá! Extra - Futósérülések ABC-je

Nagyon sok sportág alapja a futás, és nem kell ahhoz profi sportolónak sem lenni, hogy megsérüljünk. Nem árt hát tisztában lenni azzal, hogy mire kell figyelni futás közben, melyek azok a hibák, amelyeket nem szabad elkövetni, illetve hogyan előzhetjük meg a sérüléseket.

2013-10-08

Maratonmorzsák - A hétvégén nem jár a 2-es metró!

Lehetne mondani, hogy a metró a föld alatt nem jár, mi meg a felszínen futunk, de sajnos mégis érint minket: az ideális az lett volna ugyanis - hogy ne kelljen a váltótagoknak az útvonalon keresztül menni -, ha metróval el lehetett volna jutni a Kossuth térre, onnan meg gyalog a váltóhelyre. Ez a lehetőség, sajnos, most elúszott.

2013-10-08

Maratonmorzsák - SPAR DRUKK MARATON

Már megint mi ez? - kérdezheted joggal. Megmondjuk. Egy Facebook alkalmazás, melynek segítségével egy üzenetet küldhetsz annak, akinek drukkolsz, sőt, feltöltheted a sahját képedet is a futásodról, de a lényeg: mindkettővel nyerhetsz!

2013-10-08

Maratonmorzsák - digitális maratoni műsorfüzet

Beneveztél a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamely távjára? Akkor engedd meg, hogy átnyújtsuk neked az esemény információs füzetét lapozható PDF formájában is! Az eseményinformációk mellett érdekességeket, hasznos tanácsokat is olvashatsz a kiadványban 68 oldalon keresztül - igen, ezt kapod meg a saját kezedbe papíron a rajtszámfelvételkor is!

2013-10-08

Maratonmorzsák - Cipőgyűjtés a Máltai Szeretetszolgálattal közösen

Ugye nem felejted? A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a 28. Spar Maraton Fesztivál alkalmából. Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet.

2013-10-08

Maratonmorzsák - 10 percnyi maraton (videó)

Száguldó kamerásunkat végigzavartuk a SPAR Budapest Maraton® útvonalán, majd ezután a nagy lendülettől vezéreltetve a felvételekkel addig bűvészkedett, míg egy helyre kis filmet rakott össze a 42,2 kilométeres útról. Látnivalókkal, információkkal, mindennel. Dőlj hátra, s robogj velünk végig ezen a 42 ezer méteren!

2013-10-08

Maratonmorzsák - Flora Szűrőkamion a SPAR Budapest Maraton Fesztriválon

A SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon a kiállítók közt megtalálhatod majd a helyszínen állomásozó Flora Szűrőkamiont is. A kamionban korszerű eszközökkel átfogó egészségügyi szűrővizsgálatot végeznek, tanácsot adnak, felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára.

2013-10-08

Maratonmorzsák - XIV. JÓTÉKONY CÉLÚ MARONI GESZTENYE MARCI NAP

2013. október 13-án az Ötvenhatosok terén, a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon lesz megtartva az idei, 16. jótékony célú Maroni Gesztenye Marci Nap, melyen a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona javára gyűjtünk adományokat.

2013-10-08

Maratonmorzsák - Ismerd meg a SPAR Budapest MaratonŸ iramfutóit!

A SPAR Budapest Maraton® iramfutói helyetted tartják a tempót, diktálják az iramot, gondolkodnak és gondoskodnak végig a 42,2 kilométeres távon. Ismerd hát meg őket, nézd meg a tervezett tempójukat!

2013-10-08

Maratonmorzsák - Ha rajtszám van, minden van

Tegnaptól nagyüzemben osztogatjuk a rajtcsomagokat minden távra, reggel korábban nyitunk, este később zárunk. A rajtszám funkcióját egy versenyen nem kell magyarázni, de ha vasárnap futottál a SPAR Budapest Maraton® valamelyik távján, utána se dobd el: tegnaptól élnek a rajtszámokkal igénybe vehető kedvezmények!

2013-10-08

Maratonmorzsák - Földingné Nagy Judit mindenkivel együtt fut (Videó)

Földingné Nagy Judit annak örül, hogy azokkal is együtt tudott futni, akik mára legendává váltak, de a mostani futókat is ismeri. Azt mondja, évről évre egyre rosszabb eredményeket ér el, de valljuk be: mindenki örülne a SPAR Budapest Maraton®-t hétszer megnyerő hölgy célidőinek.

2013-10-08

Metropol játék 2013/10 - Kisorsoltuk a nyerteseket!

Kisorsoltuk a helyesen válaszolók között a három szerencsés nyertest. Nyereményük 1-1 Metropol ajándékcsomag.

2013-10-08

Rokob a világ legkitartóbb ultratriatlonosa

Rokob József nyerte a világon először megrendezett 30-szoros ironmant, azaz 30 napon át minden nap teljesített egy hosszútávú triatlont (3,8 km úszás,180 km kerékpározás,42 km futás). Az olaszországi Lonato de Gardában rendezett ultratávú versenyen Szőnyi Ferenc lett a második. A két magyar több mint 350 órát versenyzett.

2013-10-08

Hegyifutó GrandPrix futam magyar résztvevőkkel

Nemzetközi Hegyifutó Szövetség (WMRA) és a Szlovén Hegyifutó Szövetség október 5-én rendezte meg a hat állomásos Hegyifutó GrandPrix sorozat záró futamát az un. Smarna Gora elnevezésű hegyifutó versenyt , melyet a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), mint IAAF Permit versenyként tart nyilván.

2013-10-07

Tripla deka ironman-27-28. nap

A 28. napot (2013.10:05) ismét Rokob József nyerte, sorrendben 4. összességében 14. győzelme volt ez. Ideje: 12:57:21. Másodiknak a combfeszítő izom és Achilles ín gyulladással bajlódó Szőnyi Ferenc ért be 13:10:29-es idővel. Harmadikként a spanyol Jose Manuel Lopez zárta a versenynapot 13:49:05-tel.

2013-10-07

Maratonmorzsák - A pálya hossza egészen pontosan... (Videó)

Mint azt tudni lehet, igazi maratont nem lehet csak úgy, "kilépett", ilyen-olyan módszerrel méricskélt, éppen hogy csak eltalált hosszúságú pályán futni. Pontosabban "igazi" maratont nem lehet. Éppen ezért fontos, hogy a mai napon megkaptuk a pálya hitelességét igazoló okiratot: az igazolást arról, hogy a pálya 42195 méteres, a mérés pedig hiteles.

2013-10-07

Maratonmorzsák - Néhány újabb kerek szám a Spar Budapest Maraton Fesztiválon

Szeretjük a kerek számokat, főleg, ha egy-egy ilyent elérünk. Ha néhány nulla van a végén, akkor biztosan megjegyezzük, hogy lám, ide is eljutottunk... Most ismét ez történt a nevezőket számlálva: elégedetten csettintettünk. De lássuk magukat a számokat!

2013-10-07

Október 8-án és 9-én ismét adidas Footscan a Váci úti Spuri Futóboltnál!

Október 8-án és 9-én az Adidas ismét lábterheléses FOOTSCAN elemzést végez a BSI-ben, a Spuri Futóbolt előtt 8:00 és 20:00 óra között. Mérd be a lábadat az adidas FOOTSCAN System segítségével és tudd meg milyen számodra az ideális futó cipő!

2013-10-07

Maratonmorzsák - Gyűjtsd Te is a Smart kilométereket, fuss a hét végén, és nyerj SMART TV-t!

A Samsung Smart kilométereit gyűjtve nem csak olimpikonjainkat támogathatod egészen Rióig, de ha beneveztél a SPAR Budapest Maraton®-ra, akkor még nyerhetsz is egy 102 cmes SMART TV-t. Csak regiztrálj a megfelelő időben, sportolj, és őrizd meg a rajtszámodat!

2013-10-07

Maratonmorzsák - Fuss RISKÁVAL egy jót!

Szóval RISKA majdnem futómezt öltött, de aztán rájött, hogy neki erre nincs szüksége. De nézd csak meg magad, miről is van szó: új dimenzióban jelent meg, s nincs is egyedül. Te vele leszel vasárnap a Riska Minimaratonon?

2013-10-04

Maratonmorzsák - A rajtcsomagátvétel rendje, a nevezési iroda nyitva tartása az SPAR Budapest Maraton hetében

A jövő héten gőzerővel már a hétvégi eseményre készülünk, így aztán a szokásos módon megváltozik a nyitva tartás, a nevezési- és rajtcsomag átvételi idő a BSI-nél.

2013-10-04

Maratonmorzsák - Kövesd a futásod a TIMEX-szel!

Közeledik a 28. SPAR Budapest Maraton®! Jelentkezz a TIMEX Facebook applikációjára is és kövesd teljesítményed barátaiddal! Add meg elérni kívánt időd, add meg a rajtszámod, és nyerj egyet a 10 db Timex Ironman® Run Trainer 2.0 órából! Pár kattintás - mi az az eddigi felkészüléshez képest?

2013-10-04

Szenzációs hír péntekre!

Jön a hétvége, s hogy rózsás hangulatunk még rózsásabb legyen, az imént befutott a hír: megérkezett az 1000. nevezés is a 10. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton félmaratoni távjára! Nem alusznak tehát téli álmot a futócipők a tél közeledtével sem, nem, mert nem hagyjuk! Gyere el te is az év szenzációs, jubileumi szezonzáró eseményére!

2013-10-11

Spuri Futóbolt nyitva tartása a 28. SPAR Budapest Maraton hetében

A 28. SPAR Budapest Maraton® hetében, a Váci úti Spuri Futóbolt megváltozott nyitva tartással várja az érdeklődőket.

2013-10-04

Fuss, moccanj, légy egy közösség tagja!

Regisztrálj a testebreszto.hu oldalon, hogy megszerezd a SPAR Budapest Maraton®-ért járó 200 Testébresztő pontot.
Az aktív életmódod jutalma nem csak az egészségesebb élet, hanem a Coca-Cola Testébresztő programnak köszönhetően egyedi ajándékok is! Szerezz 200 pontot és légy a címlapon a SPAR Budapest Maraton®-on!

2013-10-04

Tripla deka ironman-25-26. nap

A versenysorozat vége felé egyre keményebb a harc az elemekkel: reggel 10 fok körüli időben indul a küzdelem, és napközben sem emelkedik 18 fok fölé a hőmérő higanyszála. A víz 16 fokos...
A 25. napon (2013.10.02.) a két magyar versenyző a többiektől elszakadva, jelentős előnnyel végzett az élen: Rokob József 11:21:16-os, Szőnyi Ferenc pedig 12:16:41-es idővel. Harmadik helyen Greger Sundin futott be (13:13:02).

2013-10-04

Két vadiúj futónagykövet!

Örülünk, és ha nem munkaidő volna, pezsgővel koccintanánk és áldomást innánk, vagy valami hasonló - hiszen két új futónagykövetet üdvözölhetünk az eddig sem kicsi táborban: Szentesen Őze László tárja óvón a futócsapat feje fölé szárnyait, Százhalombattán pedig Gubcenco Paul az, aki a futónagykövetség vidám és hasznos posztját magára vállalta.

2013-10-04

Futófelszerelést a Hervisből

A futás nagy előnye, hogy különleges, nehezen beszerezhető eszközöket nem igényel. Azonban ha nem megfelelő - a lábhoz nem illeszkedő - futócipőt viselünk, az kifejezetten egészségtelen lehet. A Hervisben a profik és a kezdők is megtalálhatják a számukra legalkalmasabb futócipőt, ami biztosítja a megfelelő ütéscsillapítást, a rugalmasságot és a stabilitást, ideális akár neutrális, pronáló, vagy szupináló lábra.

2013-10-04

BOLT BUENOS AIRES BELVÁROSÁBAN FUT DECEMBERBEN

A Buenos Aires belvárosában felépített pályán fut majd decemberben Usain Bolt, a jamaicaiak hatszoros olimpiai bajnok sprintere.

A helyi média közlése szerint a bemutató 100 méteres versenyre december 7-én vagy 13-án kerülhet sor.

2013-10-04

Maratonmorzsák - Légy büszke, hogy felkészültél!

Hány hét, hány hónap munkájára teszel koronát a jövő héten? Felkészültél a kiszemelt versenyre, és le fogod futni. Légy büszke rá! Híreszteld el országnak-világnak! Frissítsd a Facebookon a profilképedet: illeszd rá az esemény kitűzőjét, és mutasd meg, hogy te készen állsz, ha pedig lefutottad, akkor már azt fogja jelenteni a kitűző: teljesítetted.

2013-10-04

Maratonmorzsák - A figyelmetekbe ajánljuk a balesetek elkerülése végett

Az eddigiekben is szabály volt, de idén az évek alatt megnövekedett létszám miatt különösen ajánljuk a figyelmetekbe a 28. SPAR Buapest Maraton®-on a kerékpárosokra, görkorisokra, kutyásokra vonatkozó szabályt, ami hosszabban is le lesz írva, de két szóban is összefoglalható: balesetveszélyes és tilos.

2013-10-04

Maratonmorzsák - TALPALÁVALÓ - avagy 42 km futás, 42 km zene

A 28. SPAR Budapest Maraton® útvonalán ismét rengeteg zenei pont várja a futókat. Lesz adrenalin szintet emelő dobszó, vérpezsdítő szamba, kőkemény rock, blues és jazz és DJ-k és színész zenekar és népzenészek is húzzák a talpalávalót. Nézd csak meg, hol milyen zenéket találsz!

2013-10-04

Maratonmorzsák - Sajtótájékoztató: 28. SPAR Budapest Maraton Fesztivál

A 28. SPAR Budapest Maraton®-t szervező Budapest Sportiroda, sajtótájékoztatón számolt be az október 13-án sorra kerülő versenyről (start 9.30 Hősök tere), a Futás napja teljes programjáról. A sajtótájékoztató teljes anyaga visszanézhető.

2013-10-03

SPURI futómagazin - most minden számmal nyerhetsz!

Tudtad, hogy mostantól minden lapszám után, amit megvásárolsz, lehetőséged van előfizetni a következő négy számra (azaz egy évre), ha megtetszett a lap? És azt tudtad, hogy minden előfizető olvasónk minden lapszámmal nyerhet a játékunkon?

2013-10-03

Maratonmorzsák - Az Unicef a SPAR Budapest Maratonon

Az Unicef egy különleges váltóval is jelen lesz a SPAR Budapest Maraton®-on. Hogyan és miért csatlakozott a UNICEF a futás napjához? - kérdeztük Szántó Dávidtól, a Digi SPORT riporterétől, az ötlet megálmodójától.

2013-10-03

Maratonmorzsák - Csőre Gábor csak előre fut (videó)

Csőre Gábor néhány műtét után arra kellett, hogy rájöjjön: nem tud jobbra-balra futkosni a focipályán. Így aztán elkezdett egyenesen futni. És most, 42 évesen 42 kilométert fut a SPAR Budapest Maraton®-on...

2013-10-03

Gyere és mozogj ősszel is az INTERSPORT-tal!

A legújabb sportos ajánlatokért katt ide!

2013-10-02

Tripla deka ironman-24. nap

A tegnapi, immár 24. napot a svéd Greger Sundin nyerte. Ideje: 11:12:57, és ezzel az összetettben a harmadik helyre lépett előre.

Mögötte a legutóbbi 3 napot megnyerő Rokob József ért be másodikként 11:23:29-es idővel, míg harmadikként Szőnyi Ferenc 11:29:40-es idővel abszolválta a napot.

2013-10-02

DUATLON EGYETEMI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Kiválóan szerepeltek az egyetemisták az idei Duatlon Egyetemi-Főiskolás Magyar Kupán. A Budapesti Duatlon Fesztivál keretében a Duna-parton megrendezett országos döntő Kis Gyula (ELTE) és Hajdú Anna (Debreceni Egyetem) győzelmével ért véget. A csapatversenyt az ELTE triatlonosai nyerték a győri Széchenyi Egyetem hallgatói előtt.

2013-10-02

Maratonmorzsák - A PCOS Szívügy Alapítvány a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

A PCOS Szívügy Alapítvány nem csak az expo-n lesz jelen, hogy felhívja a futók és szurkolók figyelmét a betegség veszélyeire, hanem különböző távokon futnak is majd önkénteseik.

2013-10-02

Fuss barátaiddal a Rókaűzőkön!

Hogy mi is ez a Rókaűzők? Egy igazi csapatverseny 12 fős futó-baráti-társaságok számára. Egy olyan verseny a magyar kínálatban, ahol a legnagyobb létszámú vegyes váltóval kell dupla maratoni távot futni. Egyszerű, nagyszerű - buli! Ne feledd tehát: 2013. október 19. - RÓKAŰZŐK!

2013-10-02

Maratonmorzsák - Egy színészváltó a sok közül (videó)

Tavaly ugyan megelőzték őket a "gazella lábú operatáncosok" a SPAR Budapest Maraton®-on, de idén megint nekifognak a Vígszínház művészei - sok másik színészváltóval együtt, hátha idén ők nyerik a Fut A Színház versenyét. Állítólag ehhez csak futni kell.

2013-10-02

Maratonmorzsák - A lehetőségek világa: keresd a jótékony büfét!

Keresd a 28. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon a World of Opportunity büféjét, ahol nem csak éhségedet és szomjadat csillapíthatod, de másoknak is segíthetsz közben! Egy kávé, egy szendvics, némi jótett egy helyen.

2013-10-02

Maratonmorzsák - Szóljanak rólad a hírek, légy te a címlapon!

Két kérdés. Készülsz már a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra? Szeretnéd, ha egy kis időre te volnál a címlapon? Nos, ha a kérdésekre igen a válasz, akkor játssz egyet a Coca-Cola Testébresztővel, s egyszer csak azt fogod látni, de nem csak te, hanem ismerőseid is, hogy bizony címlaplány, vagy -fiú lettél! Mókás lesz, meglátod!

2013-10-02

Maratonmorzsák - Ma még olcsóbban nevezhetsz a SPAR Budapest Maraton távjaira!

Haszáld ki az utolsó lehetőséget a kedvezményes nevezésre! Nem maradhatsz le a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválról, csak mert elnézted a naptáradat. Ma éjfélig meghosszabbítottuk a távok kedvezményes nevezési határidejét, tehát a mai nap még előtted áll. Nevezz éjfélig akár 50 százalékkal olcsóbban!*

2013-10-01

Maratonmorzsák - Még két napig nevezhetsz olcsóbban a SPAR Budapest Maraton távjaira!

Ha nem neveztél, mert elfelejtetted, mert elnézted a naptáradat, mert azt hitted, van még idő, ne aggódj! Gondoltunk rád. Emiatt nem maradsz le, nem kell drágábban nevezned a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra. Meghosszabbítottuk ugyanis a távok kedvezményes nevezési határidejét október 2-a szerda éjfélig. Nevezz még két napig akár 50 százalékkal olcsóbban!*

2013-10-01

Maratonmorzsák - Gombócparti a maratonfutás előtt? Hja, azok a régi szép idők! (VIDEÓ)

Csak úgy, a retró kedvéért nézzünk egy kis bemutatót a váci Kötöttárugyár termékeiből, aztán kövessük a 27 évvel ezelőtti maratonistákat útjukon, lessük meg, merre futottak 1986 áprilisában. Akkor sem voltak már kevesen, szóval az ő látványuk is adhat némi erőt a jövő hét végére. Ki tudja? És... jó látni, hogy a már akkor is impozáns látványt nyújtó rendezvény hova is fejlődött az évek során.

2013-10-01

Maratonmorzsák - Cipőgyűjtés a Máltai Szeretetszolgálattal közösen

Ugye nem felejted? A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen futócipő- és sportruhagyűjtést szervezünk a 28. Spar Maraton Fesztivál alkalmából. Használt sportfelszereléseid minden bizonnyal sok örömet okoztak neked az edzések során, vagy a versenyeken - most meghosszabbíthatod, továbbadhatod ezt az örömet.

2013-10-01

Maratonmorzsák - A SPAR Budapest Maraton Fesztivál rövidebb távjainak rajtszámai már átvehetők!

A Futás Napja előtti héten vagyunk, így aztán már sokan türelmetlenül várják, mikor kaphatják a kezükbe - ha az érmet nem is, de - a pólót, rajtszámot. Nos, jelentjük, hogy a Danone Maratonka, Spar Gyaloglás és SuperShop Családi Futás, illetve a Riska Minimaraton rajtszámai, illetve, ahol van, ott a póló is átvehetők már a BSI-ben.

fb share