A FélBalaton után maratonok - a Csomáté nevű páros készülése

Csoma András és Máté Béla a bécsi maratonra készül a FélBalaton Szupermaratonnal. Csomáté nevű párosuk felkészüléséről Csoma András mondta el, hogy Martin Grüning edzéstervét használják, illetve hét közben külön-külön, hétvégén pedig együtt futnak. "Hétvégén 20 kilométert futunk a Margitszigeten. A távot lassan, ahogy a verseny közeledik, 35 kilométerre fogjuk emelni. Nekem a hétközi felkészülésem úgy néz ki, hogy szintén a Margitszigeten futok három alkalommal, egy-egy edzés során 10-15 kilométert. Az a lényeg, hogy a heti futott kilométerek száma elérje a 60-at."

A FélBalaton Szupermaratonon az 5-5,5 perc/kilométeres átlag a cél, de ezt leszámítva különösebb időeredményt nem tűzött ki célul a páros. "Nem fogok elkeseredni, ha kicsit gyengébb időt futunk." Csoma András és Máté Béla a Balaton Szupermaratonon még nem indult, a Bécs-Budapest Maratonon viszont igen, és ez alapján arra számítanak, a balatoni versenynek is "hasonlóan jó, bulis hangulata lesz, illetve jó futóközösség jön össze." A kettős a Balatonra nagyobb társasággal, barátokkal érkezik, akik közül többen futnak is.

A Csomáté a bécsi maraton mellett a 17. K&H olimpiai maraton váltón, a 25. Budapest Nemzetközi Félmaratonon, a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon szeretne indulni mindenképpen. Távlati terv az október végi Athén Maraton.



fb share