A SPAR Budapest Maratonon is ott lesz a SUHANJ! Alapítvány

Bizonyára sok futónak és szurkolónak feltűnt az a kis csapat a Nike Budapest Félmaratonon, amely kerekesszékesekből és őket kísérő futókból állt. A hazánkban úttörő kezdeményezés, amely megszokott látvány az Egyesült Államok és Nyugat-Európa nagy utcai futóversenyein, a SUHANJ! Alapítvány akciója volt. Az alapítvány a SPAR Budapest Maratonon is ott lesz.

A SUHANJ! Alapítvány közhasznú szervezet, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő embertársainkkal. Első tevékenységük, hogy mozgásukban korlátozott és látássérült fiatalokkal szerveznek közös örömfutásokat. Céljaikról részletesen az alapítvány blogján lehet olvasni: Suhanj Blog

A félmaraton után a maratonon is rajthoz állnak: a SUHANJ! Alapítvány csapata hét kerekesszékes versenyzőt kísér végig az idei SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon. Köztük lesznek, aki hajtják magukat, és lesznek, akiket az alapítvány önkéntes futói tolnak végig a 42 kilométeren. Hét egyéni maratonista, két 30 kilométeres futó és négy váltó alkotja az így több, mint 30 fős Suhanj!-csapatot.

Ismert színészek is futnak a SUHANJ! Alapítványért vasárnap. Egyik váltójuk első embere a maratoni távot egyéniben teljesítő ironman, Száraz Dénes, befutója pedig az idén több félmaratont is teljesítő Fenyő Iván. A Suhanj! egyik alapítója, Kovács Patrícia is a futók között lesz.

Magyarországon még kevéssé ismert adománygyűjtési akciót is szervez az alapítvány: Suhanj Blog

VEGYÉL EGY KILOMÉTER akciójukban 1000 forintért bárki "vásárolhat" magának jelképesen egy kilométert maratonukból. Céljuk 200 ezer forint összegyűjtése, melyet a tevékenységét nyáron megkezdő alapítvány működési költségeire fordítanak majd. Alapelvük az átláthatóság, közhasznú szervezetként nyilvánosan is beszámolnak a támogatások felhasználásról.

Személyesen is találkozhatsz a SUHANJ! Alapítvánnyal vasárnap a SPAR Budapest Maraton helyszínén az Alapítványi Faluban. Itt kipróbálhatod, milyen kerekesszékben kosárlabdázni, megismerkedhetsz az alapítvány munkatársaival és lehetőséged nyílik alapítványi teniszpóló vagy Suhanj!-logós Nike futómez megvásárlásával is támogatni munkájukat.

fb share