Olimpikonok és híres sportolók futottak a máltai sportegyesületért

A Máltai Szeretetszolgálat is ott volt velünk a Spar Budapest Maratonon, futottak is, gyűjtöttek velünk együtt - nem is akármit. A verseny előtt és alatt összegyűlt 15 zsáknyi futócipőt, sportruhát a héten adjuk át nekik. És közben hihetetlenül jól érezték magukat, amit több száz fotóval tudnak bizonyítani. Lássuk, hogyan látták ők az eseményt!

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó, Kálnoki Kis Attila világbajnok öttusázó, és Azari Fruzsina kézilabdázó is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapatában, váltóban indult a 28. Spar Budapest Maratonon. Az ismert sportolók a hátrányos helyzetű településeken élő gyerekek ügyére hívták fel a figyelmet, ahol a sport adhat esélyt a kitörésre. A versenyen a máltai iskolák és a monori labdarúgó csapat tagjai is rajthoz álltak.

Kattints a képre a több mint 300 fotóért!

A Máltai Szeretetszolgálat első alkalommal több csapattal is részt vett a SPAR Budapest Maraton versenyein. A Szeretetszolgálat tarnabodi és gyöngyösi iskolái az iskolák versenyébe neveztek, az augusztusban bejegyzett Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sport Egyesületet pedig a monori focicsapat tagjai képviselték. A versenyen ismert sportolók is rajthoz álltak máltai színekben, Benedek Tibor, Székely Bulcsú, Azari Fruzsina és Kálnoki Kis Attila azért futottak, hogy legszegényebb területen élő, a "rossz helyre született" gyerekek esélyeire hívják fel figyelmet.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország legszegényebb területein leszakadó közösségekben, nyomortanyákon, cigánytelepeken végzett missziójának fontos eszköze a sport. A sport célt ad a hétköznapoknak, leköti a fölösleges energiákat, közösséget épít, és közben megtanítja, hogy a sikerért kemény munkát kell végezni. Monoron bebizonyosodott, hogy a szociális munka egyik leghatékonyabb eszköze a focilabda. A telepen létrejött focicsapat számos gyerek és fiatalember életét változtatta meg, nem mellékesen az cigánytelepet körülzáró láthatatlan falak lebontásához is hozzájárult. Az augusztus végén megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sport Egyesület a legszegényebb családok gyerekeinek szeretne esélyt adni a kitörésre.

Az október 13-i futófesztiválon a Máltai SE majdani sportolóinak gyűjtöttek cipőket és sportruházatot a verseny szervezői. A szervezők beszámolója szerint az idei versenyre összesen 21 930-an neveztek, jócskán megdöntve ezzel a tavalyi 19 200 fős csúcsot. Az eseményen 4900 maratonista és 68 országból csaknem 3000 külföldi futó állt rajthoz. A szervezők közleményében az áll, hogy magyarországi szabadidősport-rendezvényre ilyen sokan még soha nem neveztek be.

A máltai csapatban, váltóban futottak: Oláh Zsolt, Maka István, Bátki Márton, Háber László, Mitrocsák László, Carvalho Adilson, Balogh János, Oláh Gábor, Szőnyi Szilveszter, Szőnyi Csaba, Oláh Mihály, Vasvári Krisztina, Horváth Norbert. Jakus Edina egyéni indulóként teljesítette a futófesztivál 30 kilométeres távját.



fb share